Sulland etter skaden: – Har blitt en bedre spiller

Linn Jørum Sulland (31) ble skadet rett før fjorårets håndball-EM. I år står hun skadefri og klar på parketten i VM med ny giv etter klubbskiftet til Györ.

Sulland ute med skade

KLAR TIL DYST: Linn Jørum Sulland er tilbake i mesterskap for Norge etter at fjorårets EM røk på grunn av beinbrudd.

Foto: Fisker, Claus / NTB scanpix

– Det var en utrolig kjip timing på den skaden, men jeg gravde meg ikke dypt ned. Jeg fikk trent godt. Jeg har vært så heldig at jeg ikke har hatt så mange skader i karrieren, sier den venstrehendte bakspilleren om fjorårets skuffelse.

I vår gikk Linn Jørum Sulland fra Larvik til fordel for ungarske Györ. Sulland føler at hun har blitt bedre etter overgangen.

Jeg trives veldig godt, og jeg føler at jeg har blitt en bedre spiller. Med så mye håndball og så mye nytt har jeg måttet bli bedre på mye av det som var mine svakeste sider, sier Sulland.

Mer i hall, mindre på treningssenter

Overgangen til nytt land og en ny håndballkultur har også gitt utfordringer for landslagsbacken.

– Det er en annen spillestil og mentalitet her. Vi har en spansk trener. Det er en annen filosofi og annen treningsmetode. Vi er mye mer i hallen og ikke så mye på treningssenteret, forteller Sulland.

– Vi må vente på resten

I kampsituasjon er det noen områder hun har merket større forskjeller enn andre etter klubbovergangen.

– Vi fra Norge liker å løpe, men her hender det ofte at treneren ber oss roe ned.

– Supporterne er i en helt egen klasse. Til nå har det vært helt fantastisk å møte de, legger hun til.

– Når man har vunnet det før, vil man vinne det igjen

Overgangen til Györ skjedde midt i en økonomisk krise hos Larvik. Hun understreker likevel at dette ikke var hovedårsaken til at hun byttet klubb.

– Jeg spiller ikke håndball for pengene, men for sporten og idretten. Jeg følte at jeg trengte noe nytt, men de økonomiske problemene (i Larvik) gjorde det kanskje litt lettere, sier Sulland.

Over ett år siden overgangen er hun klar på parketten med ambisjoner om å gå til topps i VM med Norge.

– Når man har vunnet før, vil man vinne igjen. Jeg tror det vil være en skuffelse om vi ikke klarer det, selv om en semifinale er et godt resultat.

Linn Jørum Sulland

SATSER PÅ NYE JUBELSCENER: Disse bildene vil Sulland oppleve på nytt i årets håndball-VM.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Siste nytt

 • USA knuste Europa i Ryder Cup

  USA har dominert hele helgen, og avsluttet med stil også på den siste dagen av Ryder Cup. Colin Morikawa satt vinnerputten i duell med Viktor Hovland.

  På hull 17 slo Hovland en lang birdieputt som stoppet rett foran hullet. Morikawa hadde levert et fantastisk innspill, og da han senket sin birdieputt fra en snau meter var USA garantert halvpoenget som holdt til sammenlagtseier.

  Dermed ble det tap for Hovland i hans Ryder Cup-debut. Han var én av tre som spilte alle fem kampene.

  Ryder Cup er stort, noe Rory McIlroy viste i intervjuet etter sin kamp. Oppløst i tårer sa han følgende på Vsport sin sending:

  – Det har vært ekstremt skuffende at jeg ikke har bidratt mer for laget. Det har vært en tøff uke. Det er den beste turneringen i golf, og jeg håper å få spille mange flere.

  USA gikk inn i turneringen med tidenes høyeste gjennomsnittlig verdensranking, og vant tilbake trofeet etter at Europa vant sist Ryder Cup i 2018.

  The 2020 Ryder Cup
  Foto: Brian Snyder / Reuters
 • Botheim ble Glimt-helt

  Bodø/Glimt stanget og staget i 79 minutter, før kaptein Ulrik Saltnes satt på turboen. Etter to tverrliggertreff og flere misbrukte sjanser kunne Erik Botheim pirke inn en retur.

  – Jeg og «Salten» har et fint samspill. Han får spilt opp på meg og jeg vet nøyaktig hvor han går, så detter ballen foran meg og jeg får skuffa den inn. Det var veldig deilig, og jeg synes det var fortjent, sier Botheim etter kampen.

  Vålerenga la seg lavt og satset på kontringer fra start. mens de gulkledde åpnet i et forrykende tempo, og allerede etter fem minutter sang det i treverket fra Fredrik Bjørkan.

  Bodø/Glimt ropte på straffespark etter en halvtime, da Sondre Brunstad Fet gikk i bakken i en duell med Vålerenga-keeper Kjetil Haug. Men dommer vinket spillet videre.

  Tobias Christensen holdt på å stjele med seg en ledelse inn til pause, men langskuddet traff tverrliggeren.

  Nærmere kom aldri Vålerenga. Bjørkan hadde enda en til i treverket, før Botheim ble helten. Med det gikk Bodø/Glimt forbi Molde på tabellen, og leder nå Eliteserien.

  Eliteserien i fotball for menn 2021: Bodø/Glimt - Vålerenga
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • VM-sølv til Borch

  Kjetil Borch slo til med sølv, bak Italia, i verdensmesterskapet i kystroing i Portugal søndag. Medaljen kom i strandsprint, og øvelsen skal inn på OL-programmet i 2028.

  – Det er litt rart. Jeg hadde ingen ambisjoner da jeg kom hit og hadde ikke lagt inn så mye trening. Det er en ny konkurranseform, en avart av roing, så det er kult å kunne gjøre det nokså bra på første forsøk, sier han til NRK.

  Borch fortalte nylig at han var lei roing etter OL, og la på seg 10 kilo siden sølvet i Tokyo.

  – Fett er fart. Jeg har jo gått opp en del og trent i snitt én økt i uka, så jeg er ikke i sykt god form. Men det er en kort konkurranse, så kravet til aerob kapasitet er ikke like stort, sier han.

  Kjetil Borch
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal