NRK Meny
Normal

Sulland etter skaden: – Har blitt en bedre spiller

Linn Jørum Sulland (31) ble skadet rett før fjorårets håndball-EM. I år står hun skadefri og klar på parketten i VM med ny giv etter klubbskiftet til Györ.

Sulland ute med skade

KLAR TIL DYST: Linn Jørum Sulland er tilbake i mesterskap for Norge etter at fjorårets EM røk på grunn av beinbrudd.

Foto: Fisker, Claus / NTB scanpix

– Det var en utrolig kjip timing på den skaden, men jeg gravde meg ikke dypt ned. Jeg fikk trent godt. Jeg har vært så heldig at jeg ikke har hatt så mange skader i karrieren, sier den venstrehendte bakspilleren om fjorårets skuffelse.

I vår gikk Linn Jørum Sulland fra Larvik til fordel for ungarske Györ. Sulland føler at hun har blitt bedre etter overgangen.

Jeg trives veldig godt, og jeg føler at jeg har blitt en bedre spiller. Med så mye håndball og så mye nytt har jeg måttet bli bedre på mye av det som var mine svakeste sider, sier Sulland.

Mer i hall, mindre på treningssenter

Overgangen til nytt land og en ny håndballkultur har også gitt utfordringer for landslagsbacken.

– Det er en annen spillestil og mentalitet her. Vi har en spansk trener. Det er en annen filosofi og annen treningsmetode. Vi er mye mer i hallen og ikke så mye på treningssenteret, forteller Sulland.

– Vi må vente på resten

I kampsituasjon er det noen områder hun har merket større forskjeller enn andre etter klubbovergangen.

– Vi fra Norge liker å løpe, men her hender det ofte at treneren ber oss roe ned.

– Supporterne er i en helt egen klasse. Til nå har det vært helt fantastisk å møte de, legger hun til.

– Når man har vunnet det før, vil man vinne det igjen

Overgangen til Györ skjedde midt i en økonomisk krise hos Larvik. Hun understreker likevel at dette ikke var hovedårsaken til at hun byttet klubb.

– Jeg spiller ikke håndball for pengene, men for sporten og idretten. Jeg følte at jeg trengte noe nytt, men de økonomiske problemene (i Larvik) gjorde det kanskje litt lettere, sier Sulland.

Over ett år siden overgangen er hun klar på parketten med ambisjoner om å gå til topps i VM med Norge.

– Når man har vunnet før, vil man vinne igjen. Jeg tror det vil være en skuffelse om vi ikke klarer det, selv om en semifinale er et godt resultat.

Linn Jørum Sulland

SATSER PÅ NYE JUBELSCENER: Disse bildene vil Sulland oppleve på nytt i årets håndball-VM.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Siste nytt

  • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

    Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

  • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

    Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

    Spain Soccer La Liga
    Foto: Emilio Morenatti / AP
  • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

    Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal