NRK Meny
Normal

Suksesstreneren vurderer å gi seg

RUHPOLDING (NRK.no): På lørdag ble han kåret til Årets trener i Norge, men nå røper suksesstrener Egil Gjelland at han vurderer å gi seg etter sesongen.

Egil Gjelland

Egil Gjelland har ført skiskytterkvinnene til suksess. Nå kan det være slutt på samarbeidet.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

– Jeg er veldig usikker på om jeg fortsetter, sier landslagstreneren til NRK.

De siste årene har han stått bak mange medaljer i norsk kvinneskiskyting, men det har kostet. 170 reisedøgn i året er utfordrende for en familiefar som både er landslagstrener og bonde.

– Det er en tøff jobb med mange reisedøgn, og det går på kompromiss med en del andre ting. Det er ikke alltid like bra.

– Jeg har en utfordrende hverdag når jeg er hjemme også, med to døtre og kone og 25 melkekyr. Det er en utfordring å få det til å gå opp med all reisingen, sier Gjelland som bor i Hålandsdalen på Vestlandet sammen med den tidligere skiskytteren Ann-Elen Skjelbreid.

På lørdag ble han hedret på Idrettsgallaen med prisen Årets trener etter at blant annet Tora Berger gjorde rent bord under VM i Nove Mesto i fjor vinter.

Diskusjon med kona

Gjelland trives med suksessen til jentene og understreker at han både har lyst og engasjement til å fortsette, men at dette handler om hensynet til familien.

– Lysten er der, men det handler om fornuften. Jeg dytter avgjørelsen foran meg til det nærmer seg sesongslutt, for dette er et veldig vanskelig valg. Jeg må ta en lang, lang diskuson med Ann-Elen om dette.

Tror han fortsetter

Skiskytterdamene hyller treneren og lovpriser innsatsen til støtteapparatet med Gjelland i spissn, men også de vet at det en gang må ta slutt.

– Jeg har sagt til Egil at jeg ønsker at han skal fortsette. Han og teamet har bidratt med en kontinuitet i laget som jeg tror er avgjørende for å lykkes, sier Synnøve Solemdal før hun legger til:

– Men det skjer hvert år at noen nye kommer inn, enten på trenersiden, i støtteapparatet eller i laget. Det er sånn det er å være skiskytter.

Ann Kristin Flatland skal selv gi seg etter sesongen, blant annet av hensynet til familien, hun forstår derfor at Gjelland nå sliter med å velge hva han skal gjøre i fremtiden.

– Sammen med resten av teamet har Egil gitt oss trygghet og troen på at vi er gode, derfor vil det være synd om han gir seg, men samtidig vet jeg at det er en jobb som krever mye reising og at han har en familie hjemme, sier Flatland.

– Men jeg tror han fortstter til 2016.

– Ikke behagelig

Egil Gjelland legger ikke skjul på at han gruer seg til OL er over og han må ta et valg.

– Det er ingen behagelig situasjon, men jeg håper jeg finner en bra løsning på det sånn at jeg kan fortsette.

Siste nytt

 • Svensk smell

  Sverige tapte 1-2 for Chile heime i Stockholm i kveld. Marco Bolados blei matchvinnar etter 90 minutt i sin landslagsdebut. Arthuro Vidal (Chile) og Ola Toivonen (Sverige) scora i første omgang. Sverige skal spele VM i sommar, det skal ikkje Chile.

  Marcos Bolados og Arturo Vidal
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS
 • Lorentzen og Bøkko leier sprint-NM

  Håvard Holmefjord Lorentzen og Hege Bøkko leier etter første dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn. Lorentzen vann 500 m på 35,49 og 1000 m på 1.10,48. Han er 1,58 poeng framfor Henrik Fagerli Rukke.

  Njåtun vann også begge distansane på 39,17 og 1.17,61. Ida Njåtun er nr 2.

  Håvard Holmefjord Lorentzen
  Foto: Sergei Grits / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal