NRK Meny
Normal

Suker: – Selvsagt er Real Madrid et godt valg av Ødegaard

ZAGREB/OSLO (NRK): Kroatias største fotballhelt Davor Suker mener Martin Ødegaard vil bli en suksess i Real Madrid.

SPORT SOCCER SUKER
Foto: GRIGORY DUKOR / REUTERS

Davor Suker er for tiden fotballpresident i Kroatia, men i Norge er han nok mest kjent som tidligere storscorer for Real Madrid og landslaget. Gjennom noen måneder i 1998 ble han først spansk mester med Real Madrid, deretter vant han mesterligaen, før han så ble toppscorer da han skjøt Kroatia til bronsemedalje i VM.

I et eksklusivt møte med NRK forteller Suker at det var besluttsomheten hans som tok ham så langt.

– Jeg var sterk i hodet og jobbet hardt. Jeg ville alltid vinne, det var drivkraften, og når man har det, så kommer man langt. Og så takker jeg gud for at jeg fikk et talent for å lukte hvor ballen kunne havne og sette den i mål, sier han ettertenksomt til NRKs reporter.

– Jeg er fan

Martin Ødegaard

Davor Suker håper Martin Ødegaard får en stor karriere i Real Madrid-drakta.

Foto: Javier Lizón / EFE / NTB scanpix

Som gammel Real Madrid-spiller er det kanskje ikke overraskende at Suker mener at også Norges juvel, Martin Ødegaard, tok en god beslutning da han valgte den spanske storklubben i januar.

– Det var selvsagt et godt valg. Jeg er fan av ham, som jeg er fan av Modric og Cristiano Ronaldo. Jeg er supporter av alle eks-klubbene mine, sier den lugne fotballpresidenten, og fortsetter:

– Jeg er sikker på at han er i gode hender hos Real Madrid. Det er en klubb som investerer mye, også i de unge spillerne. Det er en stor ære for ham, for familien hans og for Norge, mener Suker.

– Jeg ønsker ham all mulig lykke, selvsagt ikke mot Kroatia, men i Real Madrid-drakta, smiler han.

Vanskelig sammenligning

Suker har også ønsket seg mer internasjonale verv, og på tirsdag vant kamp han etter votering en plass i UEFA-styret. Det gjorde han i kamp mot blant annet Yngve Hallen.

Mange har snakket om likhetene mellom Ødegaard og det kroatiske stortalentet Alen Haliliovic. Hvordan den duellen vil utvikle seg i årene som kommer, det tør ikke Suker å spå.

– Vanligvis snakker jeg ikke mye om enkeltspillere. Det er vanskelig å si hva som kommer til å skje i framtiden, men de er begge gode spillere, sier Suker.

Siste nytt

  • Curling-tap mot Sveits

    Thomas Ulsrud og hans lag tapte 6-8 for vertsnasjonen Sveits i andre kampe i curling- EM. Tidlegare i dag opna Norge med 11-3 over Russland.

    Neste kamp går mot Nederland søndag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sesongstart langrenn: 15 km fri teknikk, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
Sesongstart langrenn: 15 km fri teknikk, menn
Langrenn: 15 km fri teknikk menn
Vinterstudio
Vinterstudio
Sesongstart skiskyting: fellesstart kvinner
Sesongstart skiskyting: Fellesstart kvinner
NM kombinert: 10 km langrenn
Sesongstart skiskyting: Fellesstart kvinner