– Flere som kjenner akillessen hans

Fotballekspert tror Juventus har langt flere spillere enn Suárez' erkefiender Chiellini og Evra som vil provoserte i mesterliga-finalen.

suarez

Luis Suárez ble utestengt i fire måneder etter å ha bitt Giorgio Chiellini i fotball-VM. Nå møtes de to i mesterliga-finalen.

Foto: YVES HERMAN / Reuters

– Barcelona er favoritter til å vinne finalen, med bakgrunn i prestasjonene de siste månedene. Om de taper vil det være en stor skuffelse. Samtidig er det nøkkelen for at Juventus skal vinne, sier fotballekspert Petter Veland til NRK.

I gårsdagens semifinale slo det italienske storlaget ut tittelforsvarer Real Madrid, og tok seg dermed videre til mesterliga-finalen for første gang siden 2003. På Olympiastadion i Berlin 6. juni møter de Barcelona med tre spisser i storform.

Laster Twitter-innhold

Øynene rettet på Suárez

chiellini

Slik så skulderen til Giorgio Chiellini ut etter at Suárez hadde satt sitt merke på han i VM.

Foto: TONY GENTILE / Reuters

Men etter at begge finalelagene ble klare har ett tema overskygget alt annet på sosiale medier. Hvordan vil det gå når Luiz Suárez skal møte igjen Juventus' Giorgio Chiellini (biteskandalen) og Patrice Evra (rasismeskandalen) - spillerne som har gitt han to lengre utestengelser fra fotballen?

– Historikken gjør det spennende å se temperaturen mellom spillerne. Men siden Suárez kom til Spania har det ikke vært noe utenomsportslig tull. Han virker å ha funnet balansegangen nå, mener Veland.

– Vi får håpe og krysse fingrene for at finalen vil handle om det sportslige. Nå har Suárez blitt tilgitt to ganger. Det er én gang for mye. Han vil være ferdig om det skjer en gang til.

Patrice Evra har allerede varslet at uruguayaneren skal få det tøft i Berlin.

– Jeg er stolt av hudfargen min. Jeg skal ta Luis Suárez i hånda, men han skal få kjenne at jeg er på banen, sa franskmannen etter kampen i går.

Laster Twitter-innhold
Biter Suarez?

– Vil forsøke å provosere

Spain Soccer Champions League

Patrice Evra (t.v.) har lovet at Suárez skal få det tøft i mesterligafinalen. Men også Paul Pogba vil la uruguayaneren få kjenne det, tror Vidar Davidsen.

Foto: Andres Kudacki / Ap

Fotballekspert Vidar Davidsen tror Juventus har flere spillere som vil forsøke å utnytte temperamentet til uruguayaneren.

– Det blir helt sikkert tøffe tak. På Juventus er det flere enn Chiellini og Evra som bokstavelig talt kjenner akillessen hans. Arturo Vidal, Claudio Marchisio og Paul Pogba spiller alltid på grensen og kommer til å gå hardt til verks for å vippe Suárez mentalt av pinnen, sier Davidsen.

Den tidligere eliteserietreneren har store forventinger til den taktiske duellen mellom det italienske og det spanske lagene.

– Det er to helt ulike fotballkulturer som møtes. Juventus temmet Real Madrid ved å spille effektivt og lukke kampen. De er taktisk brilliante og et meget sterkt kollektiv. Barcelona er likevel favoritter fordi de har en stjernetrio på topp som er mer relasjonell enn Real Madrids. Da blir de mindre sårbare når Juventus vil lukke kampen, forklarer han.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Knallsterk avslutning av Hovland

  Viktor Hovlands fire birdier på siste dag i Charlotte sikret ham den andre tredjeplassen på rad i PGA-touren.

  23-åringen fra Norge dro til med birdier på hull 4, 7, 14 og 15 i North Carolina. Det ga totalt 67 slag og fire under par på den siste dagen.

  Etter fire dagers spill ble fasiten totalt åtte slag under par totalt, og igjen var det en sistedag det luktet svidd av for Hovland. Han klatret tre plasser på avslutningsdagen.

  Hovland delte 3.-plassen med Keith Mitchell.

  Wells Fargo Golf
  Foto: Jacob Kupferman / AP
 • Neymar-mål holder liv i tittelhåp

  Neymars straffescoring like før pause sørget for 1-1 og ett viktig poeng for Pars Saint-Germain borte mot Rennes.

  PSG er tre poeng bak serieleder Lille med to serierunder igjen. De kan fortsatt bli seriemestere, men er avhengige av at Lille snubler.

  APTOPIX France Soccer League One
  Foto: David Vincent / AP
 • Selvkritisk etter 10,77

  Den nye sprintstjernen Sha'Carri Richardson vant 100-meteren i USATF Golden Games i Walnut, California på 10,77 etter å ha løpt på 10,74 i forsøket.

  Likevel var 21-åringen selvkritisk etter finalen, som gikk i en motvind på -1,2 meter i sekundet. Starten ble også avbrutt flere ganger.

  – Jeg hadde definitivt ventet en annen tid og en annen gjennomføring, sa hun umiddelbart etter løpet.

  Richardson har årsbeste i verden på 10,72, som gjør henne til den sjette raskeste gjennom tidene. Med to løp under 10,8 på én kveld i California, seiler hun opp som storfavoritt før OL i Tokyo. Og ambisjonene er skyhøye:

  – Hver gang jeg går på banen ønsker jeg å skrive historie. Hver gang jeg går på banen skal være utrolig. Alle får bare holde øynene åpne, sa Richardson.

  Sha'Carri Richardson
  Foto: ANDY LYONS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal