– Flere som kjenner akillessen hans

Fotballekspert tror Juventus har langt flere spillere enn Suárez' erkefiender Chiellini og Evra som vil provoserte i mesterliga-finalen.

suarez

Luis Suárez ble utestengt i fire måneder etter å ha bitt Giorgio Chiellini i fotball-VM. Nå møtes de to i mesterliga-finalen.

Foto: YVES HERMAN / Reuters

– Barcelona er favoritter til å vinne finalen, med bakgrunn i prestasjonene de siste månedene. Om de taper vil det være en stor skuffelse. Samtidig er det nøkkelen for at Juventus skal vinne, sier fotballekspert Petter Veland til NRK.

I gårsdagens semifinale slo det italienske storlaget ut tittelforsvarer Real Madrid, og tok seg dermed videre til mesterliga-finalen for første gang siden 2003. På Olympiastadion i Berlin 6. juni møter de Barcelona med tre spisser i storform.

Laster Twitter-innhold

Øynene rettet på Suárez

chiellini

Slik så skulderen til Giorgio Chiellini ut etter at Suárez hadde satt sitt merke på han i VM.

Foto: TONY GENTILE / Reuters

Men etter at begge finalelagene ble klare har ett tema overskygget alt annet på sosiale medier. Hvordan vil det gå når Luiz Suárez skal møte igjen Juventus' Giorgio Chiellini (biteskandalen) og Patrice Evra (rasismeskandalen) - spillerne som har gitt han to lengre utestengelser fra fotballen?

– Historikken gjør det spennende å se temperaturen mellom spillerne. Men siden Suárez kom til Spania har det ikke vært noe utenomsportslig tull. Han virker å ha funnet balansegangen nå, mener Veland.

– Vi får håpe og krysse fingrene for at finalen vil handle om det sportslige. Nå har Suárez blitt tilgitt to ganger. Det er én gang for mye. Han vil være ferdig om det skjer en gang til.

Patrice Evra har allerede varslet at uruguayaneren skal få det tøft i Berlin.

– Jeg er stolt av hudfargen min. Jeg skal ta Luis Suárez i hånda, men han skal få kjenne at jeg er på banen, sa franskmannen etter kampen i går.

Laster Twitter-innhold
Biter Suarez?

– Vil forsøke å provosere

Spain Soccer Champions League

Patrice Evra (t.v.) har lovet at Suárez skal få det tøft i mesterligafinalen. Men også Paul Pogba vil la uruguayaneren få kjenne det, tror Vidar Davidsen.

Foto: Andres Kudacki / Ap

Fotballekspert Vidar Davidsen tror Juventus har flere spillere som vil forsøke å utnytte temperamentet til uruguayaneren.

– Det blir helt sikkert tøffe tak. På Juventus er det flere enn Chiellini og Evra som bokstavelig talt kjenner akillessen hans. Arturo Vidal, Claudio Marchisio og Paul Pogba spiller alltid på grensen og kommer til å gå hardt til verks for å vippe Suárez mentalt av pinnen, sier Davidsen.

Den tidligere eliteserietreneren har store forventinger til den taktiske duellen mellom det italienske og det spanske lagene.

– Det er to helt ulike fotballkulturer som møtes. Juventus temmet Real Madrid ved å spille effektivt og lukke kampen. De er taktisk brilliante og et meget sterkt kollektiv. Barcelona er likevel favoritter fordi de har en stjernetrio på topp som er mer relasjonell enn Real Madrids. Da blir de mindre sårbare når Juventus vil lukke kampen, forklarer han.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Intern uro i Barcelona

  Seks styremedlemmer i FC Barcelona har trukket seg, skriver storavisen Marca. Styret er redusert fra 19 til 163 personer, og de seks trakk seg etter å ha havnet på kant med Barcelona-president Josef Bartomeu.

  FILE PHOTO: A picture of Lionel Messi is reflected in the Barcelona emblem outside the stadium
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Zlatan trente med Hammarby

  Zlatan Ibrahimovic trente skjærtorsdag med Hammarby, som svensken eier 25 prosent av. Hammarby-sportssjef Jesper Jansson forteller at spissen har vært hjemme i Stockholm noen dager og ville trene litt med ball, skriver NTB. 38-åringen har kontrakt med Milan ut sesongen, men det er foreløpig uvisst om svensken fortsetter karrieren eller ikke.

  Zlatan
  Foto: Henrik Montgomery / AP
 • Fra KooKoo til Färjestad

  Den norske landslagskeeperen Henrik Haukeland (25) forlater finske KooKoo og har signert for svenske Färjestad.

  Färjestad ble nummer to i den svenske serien denne sesongen.

  ISHOCKEY-VM 2019 NORGE-LATVIA
  Foto: Claudio Bresciani/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal