– Flere som kjenner akillessen hans

Fotballekspert tror Juventus har langt flere spillere enn Suárez' erkefiender Chiellini og Evra som vil provoserte i mesterliga-finalen.

suarez

Luis Suárez ble utestengt i fire måneder etter å ha bitt Giorgio Chiellini i fotball-VM. Nå møtes de to i mesterliga-finalen.

Foto: YVES HERMAN / Reuters

– Barcelona er favoritter til å vinne finalen, med bakgrunn i prestasjonene de siste månedene. Om de taper vil det være en stor skuffelse. Samtidig er det nøkkelen for at Juventus skal vinne, sier fotballekspert Petter Veland til NRK.

I gårsdagens semifinale slo det italienske storlaget ut tittelforsvarer Real Madrid, og tok seg dermed videre til mesterliga-finalen for første gang siden 2003. På Olympiastadion i Berlin 6. juni møter de Barcelona med tre spisser i storform.

Laster Twitter-innhold

Øynene rettet på Suárez

chiellini

Slik så skulderen til Giorgio Chiellini ut etter at Suárez hadde satt sitt merke på han i VM.

Foto: TONY GENTILE / Reuters

Men etter at begge finalelagene ble klare har ett tema overskygget alt annet på sosiale medier. Hvordan vil det gå når Luiz Suárez skal møte igjen Juventus' Giorgio Chiellini (biteskandalen) og Patrice Evra (rasismeskandalen) - spillerne som har gitt han to lengre utestengelser fra fotballen?

– Historikken gjør det spennende å se temperaturen mellom spillerne. Men siden Suárez kom til Spania har det ikke vært noe utenomsportslig tull. Han virker å ha funnet balansegangen nå, mener Veland.

– Vi får håpe og krysse fingrene for at finalen vil handle om det sportslige. Nå har Suárez blitt tilgitt to ganger. Det er én gang for mye. Han vil være ferdig om det skjer en gang til.

Patrice Evra har allerede varslet at uruguayaneren skal få det tøft i Berlin.

– Jeg er stolt av hudfargen min. Jeg skal ta Luis Suárez i hånda, men han skal få kjenne at jeg er på banen, sa franskmannen etter kampen i går.

Laster Twitter-innhold
Biter Suarez?

– Vil forsøke å provosere

Spain Soccer Champions League

Patrice Evra (t.v.) har lovet at Suárez skal få det tøft i mesterligafinalen. Men også Paul Pogba vil la uruguayaneren få kjenne det, tror Vidar Davidsen.

Foto: Andres Kudacki / Ap

Fotballekspert Vidar Davidsen tror Juventus har flere spillere som vil forsøke å utnytte temperamentet til uruguayaneren.

– Det blir helt sikkert tøffe tak. På Juventus er det flere enn Chiellini og Evra som bokstavelig talt kjenner akillessen hans. Arturo Vidal, Claudio Marchisio og Paul Pogba spiller alltid på grensen og kommer til å gå hardt til verks for å vippe Suárez mentalt av pinnen, sier Davidsen.

Den tidligere eliteserietreneren har store forventinger til den taktiske duellen mellom det italienske og det spanske lagene.

– Det er to helt ulike fotballkulturer som møtes. Juventus temmet Real Madrid ved å spille effektivt og lukke kampen. De er taktisk brilliante og et meget sterkt kollektiv. Barcelona er likevel favoritter fordi de har en stjernetrio på topp som er mer relasjonell enn Real Madrids. Da blir de mindre sårbare når Juventus vil lukke kampen, forklarer han.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Kjempebrøler av Jarstein

  Rune Almenning Jarstein gjorde en kjempetabbe i det 68. minutt i kveldens oppgjør mellom Hertha Berlin og RB Leipzig. Den norske målvakten sleit med å holde ballen i fast grep etter å ha reddet et skudd, og var uheldig og skjøv ballen inn i eget mål. Det ga 2-1-ledelse til Leipzig. Heldigvis for Jarstein og Hertha sørget Krzysztof Piateks straffespark på tampen for sluttresultatet 2-2, og ett poeng til bortelaget. Begge målene før pause kom på hjørnespark. Marko Grujic ga Hertha ledelsen, men Lukas Klostermann nikket inn 1-1.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: ODD ANDERSEN / AFP
 • Nytt norsk overgangsvindu i juni

  På grunn av koronasituasjonen har Norges Fotballforbund fått aksept fra Fifa for et nytt overgangsvindu før sesongen i perioden 10.-30. juni. Det skriver NFF på sine hjemmesider. Datoene er valgt for å ta hensyn til den splittede seriestarten i Eliteserien, Toppserien og 1. divisjon menn.

  Eliteserien fotball 2019, Molde - Bodø/Glimt.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg
 • Utvalg skal vurdere sak mot Hansen

  Et utvalg nedsatt av styret i Norges Cykleforbund skal vurdere om det er grunnlag for å anmelde tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen, skriver VG. Hansen var også leder for sykkel-VM i Bergen, som gikk konkurs. Nå skal det vurderes nærmere om han har brutt idrettens regelverk.

  Harald Tiedemann Hansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal