Suarez innrømmer bitt

Luis Suarez sier unnskyld til Giorgio Chiellini og lover at han aldri skal bite noen igjen. Chiellini selv tilgir Suarez og håper straffen blir redusert.

Biter Suarez?

uis Suarez sier han angrer dypt på at han bet Giorgio Chiellini i kampen mot Italia. Se video av bittet her.

suarez

Her er Luis Suarez rett etter han bet Girogio Chiellini.

Foto: YVES HERMAN / Reuters

– Jeg angrer dypt på det som skjedde. Jeg vil si unnskyld til Chiellini og hele fotballfamilien. Jeg lover at dette aldri skal skje igjen, skriver Luis Suarez på sin Twitter-profil.

Det har stormet rundt spissen den siste uken. En hel fotballverden har fordømt handlingen hans, mens både landslagskapteinen, landslagssjefen og Uruguays president har forsvart spissen. Nå kommer Suarez med sin versjon av saken.

– Etter flere dager hjemme hos familien har jeg hatt muligheten til å roe meg ned og reflektere over realiteten av hva som skjedde i kampen mot Italia, skriver Suarez.

Suarez sier at han har prøvd å holde seg på sidelinjen av alt som har skjedd de siste dagene, for å ikke forstyrre Uruguays prestasjoner på banen.

– Sannheten er at Girogio Chiellini ble fysisk rammet av bittet han fikk da han kolliderte med meg, skriver Suarez.

Chiellini håper straffen blir redusert

Giorgio Chiellini har tidligere uttalt at han tilgir Luis Suarez. Den italienske forsvarskjempen har også svart på Suarez' twittermelding og sier han håper FIFA reduserer straffen til uruguyaneren.

Laster Twitter-innhold

Forandrer forklaring

Tidligere i uken forklarte Suarez seg for FIFAs disiplinærkomité. Den gangen hadde han følgende forklaring på det som skjedde:

– Jeg mistet balansen med åpen munn. Så falt jeg over Chiellini og munnen min traff skulderen hans. Det var ikke et bitt, sa Suarez.

Den første forklaringen fra Suarez kom i et intervju rett etter kampen mot Italia var over. Da var svaret at det var Chiellini som hadde løpt inn i ham med skulderen.

Utestengt i fire måneder

Som følge av bittet er Suarez suspendert i ni landslagskamper og utestengt fra all fotballaktivitet de neste fire månedene. Det innebærer at spissen ikke får trene eller spille for klubblaget Liverpool før sent i oktober.

FIFA var klar i sin tale da de leste opp dommen av Suarez.

– Vi kan ikke tolerere slik oppførsel på en fotballbane, og spesielt ikke i et VM når millioner av øyne ser stjernene på banen, sa Claudio Sulser, leder av FIFAs disiplinærnemnd.

Les Suarez' forklaring via hans Twitter-profil her:

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Spania tok gruppesigeren

  Spania og Kroatia var begge klare for semifinale før kampen, men spelte om gruppesigeren i Wien. Kroatia henta meisterleg inn forspranget Spania sikra seg tidleg og til slutt endte det uavgjort 22-22. Dermed vann Spania den andre gruppa i hovudrunden og møter laget som blir nummer to i Noreg si gruppe. Dermed unngår Noreg Spania om dei tek poeng mot Slovenia.

  Spania og Kroatia
  Foto: Ronald Zak / Ronald Zak
 • Carlsen vann i Nederland

  Magnus Carlsen gjorde kort prosess mot Vladislav Kovalev i Wijk aan Zee-turneringa i sjakk onsdag. Dermed tok den norske verdsmeistaren sin tredje strake siger i storturneringa i Nederland. Dei siste to partia blir spelt laurdag og søndag.

  Magnus Carlsen
  Foto: KOEN SUYK / AFP
 • Dortmund-trener: – Ikke overrasket

  Dortmund-sjef Lucien Favre møtte pressen i ettermiddag, i forkant av lagets møte med Köln fredag kveld. Han skryter av sin nye elev Erling Braut Haaland (19).

  – Holdningen hans er fantastisk. Han vil bare spille og score mål. Selvfølgelig kan han bli bedre. Han er bare 19 år og vi må være forsiktige.

  – Har presset blitt større etter superdebuten?

  – Du har press overalt i Dortmund, men jeg tror ikke det er noe problem fordi han er konsentrert om fotball og elsker å spille. Uansett om vi møter Augsburg eller noen andre, ønsker han å spille.

  Favre vil ikke oppgi om Haaland får starte kampen mot Köln.

  Erling Braut Haaland scoret hat trick i Borussia Dortmund-debuten.
  Foto: Thomas Kienzle / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal