Suarez innrømmer bitt

Luis Suarez sier unnskyld til Giorgio Chiellini og lover at han aldri skal bite noen igjen. Chiellini selv tilgir Suarez og håper straffen blir redusert.

Biter Suarez?

uis Suarez sier han angrer dypt på at han bet Giorgio Chiellini i kampen mot Italia. Se video av bittet her.

suarez

Her er Luis Suarez rett etter han bet Girogio Chiellini.

Foto: YVES HERMAN / Reuters

– Jeg angrer dypt på det som skjedde. Jeg vil si unnskyld til Chiellini og hele fotballfamilien. Jeg lover at dette aldri skal skje igjen, skriver Luis Suarez på sin Twitter-profil.

Det har stormet rundt spissen den siste uken. En hel fotballverden har fordømt handlingen hans, mens både landslagskapteinen, landslagssjefen og Uruguays president har forsvart spissen. Nå kommer Suarez med sin versjon av saken.

– Etter flere dager hjemme hos familien har jeg hatt muligheten til å roe meg ned og reflektere over realiteten av hva som skjedde i kampen mot Italia, skriver Suarez.

Suarez sier at han har prøvd å holde seg på sidelinjen av alt som har skjedd de siste dagene, for å ikke forstyrre Uruguays prestasjoner på banen.

– Sannheten er at Girogio Chiellini ble fysisk rammet av bittet han fikk da han kolliderte med meg, skriver Suarez.

Chiellini håper straffen blir redusert

Giorgio Chiellini har tidligere uttalt at han tilgir Luis Suarez. Den italienske forsvarskjempen har også svart på Suarez' twittermelding og sier han håper FIFA reduserer straffen til uruguyaneren.

Laster Twitter-innhold

Forandrer forklaring

Tidligere i uken forklarte Suarez seg for FIFAs disiplinærkomité. Den gangen hadde han følgende forklaring på det som skjedde:

– Jeg mistet balansen med åpen munn. Så falt jeg over Chiellini og munnen min traff skulderen hans. Det var ikke et bitt, sa Suarez.

Den første forklaringen fra Suarez kom i et intervju rett etter kampen mot Italia var over. Da var svaret at det var Chiellini som hadde løpt inn i ham med skulderen.

Utestengt i fire måneder

Som følge av bittet er Suarez suspendert i ni landslagskamper og utestengt fra all fotballaktivitet de neste fire månedene. Det innebærer at spissen ikke får trene eller spille for klubblaget Liverpool før sent i oktober.

FIFA var klar i sin tale da de leste opp dommen av Suarez.

– Vi kan ikke tolerere slik oppførsel på en fotballbane, og spesielt ikke i et VM når millioner av øyne ser stjernene på banen, sa Claudio Sulser, leder av FIFAs disiplinærnemnd.

Les Suarez' forklaring via hans Twitter-profil her:

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Lie på 11.-plass i Lake Louise

  Det ble en 11.-plass på Kajsa Lie i kvinnenes utfor i Lake Louise fredag. Tsjekkiske Ester Ledecka vant foran Corinne Suter fra Sveits. Stephanie Venier fra Østerrike sikret tredjeplassen. Lie var den eneste deltageren fra Norge i rennet.

  Vickhoff Lie.
  Foto: Christian Hartmann / Reuters
 • Carlsen-seier mot Aronian

  Magnus Carlsen nedkjempet armeneren Levon Aronian og vant det første partiet i duellen om tredjeplassen i Grand Chess Tour-sluttspillet i London fredag.

  Først etter over fem timers spill var partiet avgjort. Kampen om tredjeplassen avgjøres over tre dager.

  VM I Fischersjakk 2019
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Lundby best i kvalifiseringen

  Maren Lundby hoppet 138,5 meter fredag og var best i kvalifiseringen til lørdagens storbakkerenn i Lillehammer. Silje Opseth ble nest beste norske på 6.-plass etter et hopp på 128 meter. Anna Odine Strøm ble nummer ni. Dermed får Norge med tre hoppere.

  Maren Lundby hopper igjen.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal