Suárez fikk sin VM-revansje: – Setter stor pris på støtten jeg har fått

I sin hundrede landskamp sendte Luis Suárez sitt Uruguay til VM-sluttspill. Barcelona-stjernen avslørte at han venter sitt tredje barn.

Russia Soccer WCup Uruguay Saudi Arabia

FAR: Suarez feiret sin gravide kone etter seiersmålet mot Saudi-Arabia.

Foto: Andrew Medichini / AP

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var ekstra stas å score i dag – vi venter vårt tredje barn, avslørte Luis Suárez etter kampen.

Da han sendte Uruguay opp i ledelsen løftet han opp tre fingrer og kysset tommelen, som en gest til kona som venter deres tredje barn. Scoringen sendte Uruguay og vertsnasjon Russland videre til sluttspillet og åttedelsfinalen i VM 2018, samtidig som Saudi-Arabia og Egypt er ute.

– Vi ville vinne kampen for å sikre at vi kom til sluttspillet. Jeg setter stor pris på støtten jeg har fått de siste dagene, sa en glad Suárez.

Scoringen kom på hjørnespark etter at Saudi-Arabias keeper, Mohammed Al Owais, var på bærtur ute i feltet og ballen havnet i føttene til den umarkerte Barcelona-spilleren. Målet ble kampens eneste, og dermed er gruppe A i VM avgjort allerede før siste runde i gruppespillet er spilt.

Se scoringen her:

1 av 4
2,422 visninger

Luis Suárez scorer for Uruguay

 • Luis Suárez scorer for Uruguay

  0:10
 • Skudd fra Pereira

  0:09
 • Suárez skyter i nettveggen

  0:10
 • Stor sjanse til Cavani

  0:17

Skuffet offensivt

Uruguay var storfavoritter før kampen, men til tross for scoring etter halvspilt førsteomgang, hang Saudi-Arabia godt med i store deler av kampen. Med 53 prosent ballinnehav kunne resultatet fort endt annerledes, og Saudi-Arabia var langt mer målfarlige enn de var i den elendige åpningskampen mot Russland.

– I dag var nok et bevis på at det er vanskelig å vinne kamper i VM. Men vi er veldig stolte over å ha nådd åttedelsfinalen for tredje gang på rad, sa Suárez etter kampen.

Uruguay skapte et par gode sjanser etter hvilen, blant annet et par kjempesjanser til PSG-profil Edinson Cavani på tampen, men søramerikanerne virket samtidig godt fornøyd med en ettmålsseier.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Tung VM-fortid

Med sin matchvinnerscoring har Suárez hele 52 mål på hundre kamper for Uruguay. Kveldens scoring smakte nok ekstra godt for spilleren som har en spesiell VM-historie.

I 2010 fikk Suárez mye av æren for at Uruguay sikret gruppeseier og at laget tok seg til kvartfinalen i mesterskapet. Men i møtet med Ghana brukte spilleren hånden til å redde en ball på streken, ble utvist og måtte stå over semifinalen som Uruguay til slutt tapte.

2014-VM endte katastrofalt for spissen. I den avgjørende gruppespillkampen bet Suarez Italias Giorgio Chiellini i skulderen. Selv om ikke dommeren så hva som skjedde der og da, ble Suárez utestengt resten av mesterskapet og fra all fotball i fire måneder.

I lang tid etterpå fikk han gjennomgå i medier, av fans og av spillere for den stygge manøveren.

Men mesterskapet i Russland har startet lovende for Suárez.

– Skal han endelig få et VM der han huskes for de positive tingene?, spurte Wikestad like før dommeren blåste av.

Laster Twitter-innhold

Sportsnyheter

Målvakt i sjokk da glassplate falt på banen: – Jeg greide ikke å reagere

Bare flaks hindret personskade da en glassplate falt ned på banen like før håndballkampen mellom Sverige og Ungarn.

Stöckl tok ansvar etter norsk kaosåpning: – Det ble for mye for meg

Daniel-André Tande ble sendt i ambulanse etter et stygt fall. Det preget landslagssjefen såpass at han gjorde en tabbe som kostet Johann André Forfang finaleomgangen.

Siste nytt

 • Ødegaard benket da Real tapte

  Martin Ødegaard har startet de to siste kampene for Real Madrid. Lørdag måtte han finne seg i å starte på benken, da Los Blancos tok imot Alavés.

  Real har ikke hatt noen drømmestart på sesongen, men kunne tette igjen luka opp til Real Sociedad og Atlético Madrid med seier lørdag.

  Slik gikk det derimot ikke. Et tidlig Alavés i hver sin omgang sørget for at hjemmelaget lå under 2–0 da Ødegaard entret banen etter 70 minutter.

  Nordmannen slo corneren som til Casemiro til slutt fikk satt i mål, men det holdt ikke. Dermed røk Real Madrid på sitt tredje tap denne sesongen, og er plassert på fjerdeplass. De har seks poeng opp til de to i tet.

  8nSAvFKcDG0
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Magnus Carlsen til finale

  Magnus Carlsen spilte 2-2 i den siste semifinaleduellen mot russiske Jan Nepomnjasjtsjij. Dermed er nordmannen klar for finale i Champion Chess Tour. Carlsen ledet foran lørdagens møte. I finalen møter han amerikanske Wesley So.

  Magnus Carlsen
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Leeds med kruttsterk borteseier

  Nyopprykkede Leeds tok en sterk borteseier med 1-0 over Everton lørdag. Brasilianeren Raphinha avgjorde med et langskudd etter en sjansefest av de sjeldne. Leeds er etter lørdagens seier oppe på 11.-plass.

  Leeds United's Raphinha
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal