Suárez fikk sin VM-revansje: – Setter stor pris på støtten jeg har fått

I sin hundrede landskamp sendte Luis Suárez sitt Uruguay til VM-sluttspill. Barcelona-stjernen avslørte at han venter sitt tredje barn.

Russia Soccer WCup Uruguay Saudi Arabia

FAR: Suarez feiret sin gravide kone etter seiersmålet mot Saudi-Arabia.

Foto: Andrew Medichini / AP

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var ekstra stas å score i dag – vi venter vårt tredje barn, avslørte Luis Suárez etter kampen.

Da han sendte Uruguay opp i ledelsen løftet han opp tre fingrer og kysset tommelen, som en gest til kona som venter deres tredje barn. Scoringen sendte Uruguay og vertsnasjon Russland videre til sluttspillet og åttedelsfinalen i VM 2018, samtidig som Saudi-Arabia og Egypt er ute.

– Vi ville vinne kampen for å sikre at vi kom til sluttspillet. Jeg setter stor pris på støtten jeg har fått de siste dagene, sa en glad Suárez.

Scoringen kom på hjørnespark etter at Saudi-Arabias keeper, Mohammed Al Owais, var på bærtur ute i feltet og ballen havnet i føttene til den umarkerte Barcelona-spilleren. Målet ble kampens eneste, og dermed er gruppe A i VM avgjort allerede før siste runde i gruppespillet er spilt.

Se scoringen her:

1 av 4
2,418 visninger

Luis Suárez scorer for Uruguay

 • Luis Suárez scorer for Uruguay

  0:10
 • Skudd fra Pereira

  0:09
 • Suárez skyter i nettveggen

  0:10
 • Stor sjanse til Cavani

  0:17

Skuffet offensivt

Uruguay var storfavoritter før kampen, men til tross for scoring etter halvspilt førsteomgang, hang Saudi-Arabia godt med i store deler av kampen. Med 53 prosent ballinnehav kunne resultatet fort endt annerledes, og Saudi-Arabia var langt mer målfarlige enn de var i den elendige åpningskampen mot Russland.

– I dag var nok et bevis på at det er vanskelig å vinne kamper i VM. Men vi er veldig stolte over å ha nådd åttedelsfinalen for tredje gang på rad, sa Suárez etter kampen.

Uruguay skapte et par gode sjanser etter hvilen, blant annet et par kjempesjanser til PSG-profil Edinson Cavani på tampen, men søramerikanerne virket samtidig godt fornøyd med en ettmålsseier.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Tung VM-fortid

Med sin matchvinnerscoring har Suárez hele 52 mål på hundre kamper for Uruguay. Kveldens scoring smakte nok ekstra godt for spilleren som har en spesiell VM-historie.

I 2010 fikk Suárez mye av æren for at Uruguay sikret gruppeseier og at laget tok seg til kvartfinalen i mesterskapet. Men i møtet med Ghana brukte spilleren hånden til å redde en ball på streken, ble utvist og måtte stå over semifinalen som Uruguay til slutt tapte.

2014-VM endte katastrofalt for spissen. I den avgjørende gruppespillkampen bet Suarez Italias Giorgio Chiellini i skulderen. Selv om ikke dommeren så hva som skjedde der og da, ble Suárez utestengt resten av mesterskapet og fra all fotball i fire måneder.

I lang tid etterpå fikk han gjennomgå i medier, av fans og av spillere for den stygge manøveren.

Men mesterskapet i Russland har startet lovende for Suárez.

– Skal han endelig få et VM der han huskes for de positive tingene?, spurte Wikestad like før dommeren blåste av.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Kamara scoret i Galaxy-seier

  Ola Kamara scoret et av målene da LA Galaxy slo Minnesota United FC 3-1 i Major League Soccer søndag kveld. Zlatan Ibrahimovic scoret det førte målet til Los Angeles-laget. Galaxy er nå bare én seier fra å sikre plassen i sluttspillet.

  Fotball-landskamp menn (privatlandskamp) Norge - Panama.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Raikkönens første siger på fem år

  Kimi Raikkönen vann US Grand Prix i Austin i kveld og tok sin første formel 1-siger sidan 2013. Det innebar også at Lewis Hamilton enno ikkje har sikra seg årets VM-tittel. Hamilton enda på tredjeplass i dag, også slått av Max Verstappen.

  Kimi Raikkönen
  Foto: Darron Cummings / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag