Stygt skadd av lagkamerat - sesongen truleg over for Bloemen

Sesongen er trulegover for Ted-Jan Bloemen. Verdsrekordhaldaren på 10.000 meter fekk eit stygt kutt i beinet i Inzell fredag.

Skade

STYGT: Her må Ted-Jan Bloemen bærast ut, og sesongen er kanskje slutt for den ferske verdsrekordhaldaren

– Ja, det er fare for at sesongen er over, seier hans trener Bart Schouten til avisa De Telegraaf.

Det er ein bratt nedtur for mannen som for to veker sidan sette ein sensasjonell verdsrekord på 10.000 meter med tida 12.36,60.

Uhellet skjedde under oppvarminga før lagkonkurransen. Skøyta til ein av lagkameratane kom bort i beinet til Bloemen, som fekk eit djupt sår i leggen. Bloemen måtte bærast av bana.

Såret blødde sterkt, og det låg att ei raud stime på isen då han vart frakta til sjukehus.

Bloemen er opprinneleg nederlendar, men har kanadisk slekt og fekk kanadisk statsborgarskap.

Sportsnyheter

Klopp

Ville ikkje ta Klopp i handa: – Det er litt feigt

Diego Simeone sprang rett inn i garderoben etter 2-3-tapet mot Liverpool, utan å ta Jürgen Klopp i handa.

Siste nytt

 • Messi-dobbel reddet PSG

  Med en såkalt «Panenka-straffe» i det 74. minutt, sørget Lionel Messi for 3-2-seier for Paris St. Germain over RB Leipzig tirsdag kveld.

  Kylian Mbappé sendte PSG i ledelsen etter ni minutter med sin første mesterligascoring for sesongen, mens André Silva slo tilbake for gjestene etter 28 minutter. Og i det 57. minutt sørget Nordi Mukiele for 2-1-ledelse til Leipzig.

  Men PSG har Lionel Messi, som først utlignet til 2-2 og deretter avgjorde fra straffemerket.

  vJ-zcf0885w
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Liverpool vann spinnvilt oppgjer

  Praktscoringar, opphenting, raudt kort og VAR-drama da Liverpool vann 3–2 mot Atlético Madrid. Liverpool leia 2–0 tidleg. Antoine Griezmann sette så inn to mål, men etter pause fekk han raudt kort. Mohamed Salah sette så inn 3–2 på straffespark.

  Champions League - Group B - Atletico Madrid v Liverpool
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Haalands Dortmund ble utklasset

  Erling Braut Haaland fikk tre gode sjanser, men klarte i likhet med lagkameratene ikke å score i Amsterdam tirsdag kveld. Til gjengjeld sørget hjemmelaget Ajax for at det ble en skikkelig målfest.

  De ga seg ikke før det sto 4–0, og det kunne ha vært mye mer. Det startet med et selvmål fra Marco Reus. Deretter scoret Daley Blind, Antony og Sébastien Haller.

  Det var Hallers sjette mål på tre mesterligakamper så langt i sesongen – og med det er han naturligvis toppscorer i turneringen.

  Haaland var nærmest scoring to minutter ut i andre omgang. Han stakk i bakrom og klinket til med høyrefoten på første berøring fra rundt 16 meter, men Ajax-keeper Remko Pasveer fikk ei hånd på ballen – som fra 37-åringens fingertupper gikk i tverrliggeren.

Sendeplan

Kl. Program Kanal