Ble liggende livløs etter stygg velt

Domenico Pozzovivo (32) veltet stygt i høy fart under mandagens tredje etappe av Giro d'Italia.

Giro-ulykke

VELT: Domenico Pozzovivo gikk i bakken under Giro d'Italia mandag (bilde med tillatelse fra Eurosport).

TV-bildene fra det italienske rittet viser at Pozzovivo skled og mistet kontakten med underlaget i en av de bratte utforkjøringene. Deretter gikk han rett i asfalten.

Ulykken skjedde rundt 40 kilometer før målgang.

Sykkelritteren ble liggende blodig og livløs i veien og etter hvert kom sykebil og

Michael Matthews

SAMMENLAGTLEDER: Michael Matthews.

Foto: Daniel Dal Zennaro / Ap

helsepersonell til ulykkesstedet. Etter en stund ble han fraktet bort fra stedet.

Er ved bevissthet

Heldigvis ser det ut til at det har gått noenlunde bra med den italienske syklisten, som sykler for laget AG2R-La Mondiale. Han har tidligere vunnet en etappe i Giro d'Italia, og endte på 5.-plass sammenlagt i 2014.

Dansk TV 2 opplyste under sin direktesending at syklisten var ved bevissthet. Avisen Gazzetta dello Sport melder også at Pozzovivo er bevisst og at han puster uten medisinsk assistanse.

Dette bekreftes også av rittets lege. Han skal imidlertid ha pådratt seg skader i ansiktet i veltet.

Laster Twitter-innhold

Dødsulykke i 2011

Dette er ikke første gangen det skjer ulykker i Giro d'Italia.

I 2011 ble sykkelverdenen rammet av sjokk og sorg da belgiske Wouter Weylandt døde i en velt i en utforkjøring under den 3. etappen av Giro d'Italia.

Det var for øvrig Michael Matthews som vant mandagens etappe. Han beholder dermed sammenlagtledelsen i rittet.

Orica-rytteren kom i perfekt posisjon før oppløpet, og var sterkere enn Fabio Felline (Trek) og Philippe Gilbert (BMC) på de siste hundre meterne.

Siste nytt

 • VIF slått i «utvisningsbonanza»

  Storhamar slo Vålerenga 5–3 i et heseblesende og intenst eliteserieoppgjør. Så hett ble det at lagene brukte til sammen 54 minutter i utvisningsboksen. I alt ble det delt ut 22 tominuttere og én timinutter. Fjorårets poengkonge i VIF, Rasmus Ahlholm, ga Storhamar ledelsen før enda en tidligere VIF-spiller, Steffen Thoresen, la på til sluttresultatet 5–3. Før det hadde Vålerenga kjempet seg tilbake etter å ha ligget under 0–3. Storhamar drar ifra Vålerenga på tabellen og har nå 34 poeng. Det er tre poeng mer enn erkerivalen, men likevel åtte poeng bak suverene Stavanger Oilers.

  YzCrlFegl_k
  Foto: Fredrik Hagen
 • Haslum klar for NM-finale

  Haslums håndballherrer er klar for NM-finale i romjulen etter å ha banket FyllingenBergen 27–16 på bortebane i tirsdagens semifinale. I en målfattig affære, som på mange måter ble keepernes kamp, var Haslum hele veien et lite hakk foran vertene. I finalen skal Haslum møte enten Halden eller Elverum. NM-finalen spilles 29. desember.

  dv0Io1R8UeM
  Foto: Fredrik Hagen
 • Knudsen gir seg som hovedtrener

  Monica Knudsen gir seg som hovedtrener for Vålerenga, får NRK opplyst. Knudsen er for tiden sykmeldt på grunn av helsemessige årsaker. Hun hadde egentlig kontrakt som hovedtrener for klubben ut 2020, men trer nå inn i stillingen som utviklingssjef. Eli Landsem blir Knudsens stedfortreder ut sesongen. Vålerenga møter Lillestrøm i cupenfinalen 23. november.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal