NRK Meny
Normal

Kritisk for Formel 1-stjerne etter krasj med traktor

Den svære hjelpebilen greide ikke komme seg unna da Jules Bianchi kom kjørende i full fart. Formel 1-føreren ligger nå på operasjonsbordet med alvorlig hodeskade.

Krasj

Medisinsk personell var raskt på plass på krasjstedet.

Foto: HIROSHI YAMAMURA / Epa

Jules Bianchi

Jules Bianchi.

Foto: JOSEP LAGO / Afp

Den stygge ulykken startet med at Adrian Sutil krasjet på «normalt» vis. Mens tyskeren fikk hjelp, kom en traktorlignende farkost inn på banen for å frakte bilen hans vekk.

Det var da det gikk helt galt.

Marussia-føreren Jules Bianchi kom kjørende rett mot hjelpebilen, og ingen av sjåførene greide å styre unna i tide.

Helikopter ubrukelig i regnet

Bianchi fikk det som beskrives som en «alvorlig hodeskade» og ble sendt til sykehus i ambulanse. Han blir nå operert, og tilstanden er kritisk.

Løpet ble avbrutt.

– Føreren er ikke ved bevissthet. Han har blitt sendt til sykehus med ambulanse fordi helikopter ikke egner seg ved slike værforhold. Mer kan vi ikke si, uttalte Matteo Bonciani i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA).

Det var lenge snakk om at det kraftige regnet skulle sette en stopper for løpet.

Starten på løpet ble utsatt i nær en halvtime på grunn av enormt mye nedbør. Da førerne etter hvert kom i gang, var kjøringen preget av overvann på store deler av banen.

Bianchi

Det var ekstremt vanskelige forhold på banen. Her er Bianchi tidligere i løpet.

Foto: Toru Hanai / Reuters

– Jeg skrek inn i radioen

Williams-fører Felipe Massa mener det var uforsvarlig å fortsette konkurransen så lenge.

– Jeg skrek på radioen at de måtte avbryte løpet allerede fem runder før det som skjedde med Jules. Det var for mye vann på banen. De ventet litt for lenge, og det var farlig, sier Massa til ESPN.

– Jeg er veldig bekymret for at han traff hjelpebilen, sier han.

Ingen feiring

Vinner Lewis Hamilton, toer Nico Rosberg og tredjemann Sebastian Vettel droppet den vanlige feiringen etter løpet. Førerne gikk på podiet, men uten sjampanje.

– Jeg tenker ikke på løpet nå. Jeg tenker bare på min kollega. Jeg håper at jeg får noe informasjon om hvordan det går. Det virker veldig alvorlig og jeg håper virkelig på det beste, sa Rosberg.

– Min største bekymring akkurat nå er at en av våre kolleger er alvorlig skadd, sa Hamilton.

NRK.no følger saken.

Ulykke

Det var hektisk aktivitet på Formel 1-banen i Japan.

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / Afp

Siste nytt

 • Kritiserer ligacuptrekning

  Fans og medier i England mislikte sterkt torsdagens trekning i ligacupen, som fant sted i Kina før de fleste på balløya var våkne. Engelsk fotball håper nemlig å øke interessen i Asia. Daily Telegraph er blant avisene som kritiserer opplegget, skriver NTB. Slik spilles 3. runde:

  Bournemouth – Brighton, Crystal Palace – Huddersfield, Leicester – Liverpool, West Bromwich – Manchester City, Arsenal – Doncaster, Aston Villa – Middlesbrough, Brentford – Norwich, Bristol City – Stoke, Burnley – Leeds United, Chelsea – Nottingham Forest, Everton – Sunderland, Manchester United – Burton, Reading – Swansea, Tottenham – Barnsley/Derby, West Ham–Bolton, Wolverhampton–Bristol Rovers.

  United
  Foto: GEOFF CADDICK / AFP
 • Zekhnini testet seg mot Real

  Rafik Zekhnini spilte hele 2.-omgang da Fiorentina møtte Real Madrid i en privatkamp i den spanske hovedstaden. Jordan Veretout sendte gjestene i føringen før Borja Mayoral og Cristiano Ronaldo snudde kampen før pause til 2-1, som også ble sluttresultatet. Zekhnini fikk sin Serie A-debut i 0-3-tapet for Inter forrige uke.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Zürich
Friidrett: Diamond League, Zürich
4-4-2 Europaligaen: Rosenborg - Ajax
Friidrett: Diamond League fra Zürich