Hopp til innhold

Stusser over landslagsprofilens strategi: – Jeg synes det er rart

Vilde Bøe Risa har vært klubbløs siden desember. Nå nærmer landslagets midtbanegeneral seg ny klubb, men NRKs fotballekspert mener hun har brukt for lang tid på å bestemme seg.

Trening med Norges kvinnelandslag i fotball på Lillestrøm

SNARLIG LØSNING: Vilde Bøe Risa står foran et viktig klubbvalg, men vil ennå ikke avsløre hva valget blir.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Det har vært et spesielt halvår, men nå har jeg funnet roen, og jeg nærmer meg veldig en løsning. Jeg har en pekepinn på hvor jeg skal, og hva fremtiden bringer, sier Bøe Risa til NRK i forkant av landskampene mot Belgia og Tyskland.

25-åringen har vært klar på at hun ønsker seg ut i de store ligaene, og den siste måneden er det Manchester United som hyppigst har blitt nevnt som neste stoppested.

Bøe Risa smiler litt lurt når hun får spørsmål om United-ryktene.

– Jeg er fremdeles i en prosess, så jeg kan dessverre ikke kommentere noe mer rundt det. Men jeg håper veldig snart at vi får landet, og at det kommer på plass, sier hun.

– Håper hun lander snart

Bøe Risa har vært en viktig brikke for både klubb- og landslag de siste årene. I 2020 var hun en av Göteborgs viktigste spillere på vei mot deres første seriegull i Allsvenskan.

Kontrakten hennes gikk imidlertid ut i desember, og Bøe Risa kunne forhandle fritt med nye klubber.

NRKs fotballekspert Carl Erik Torp legger ikke skjul på at han gjerne skulle sett at hun allerede hadde ting på plass.

Carl-Erik Torp

RART: Carl Erik Torp skulle gjerne sett at Vilde Bøe Risa ikke hadde gått klubbløs i så mange måneder som hun har gjort.

Foto: NRK

– Jeg synes det er rart at det tar så lang tid. Ideelt sett skulle hun hatt en ny klubb allerede rett etter nyttår. Det har nok litt med koronasituasjonen å gjøre, samtidig som hun vil gjøre det riktige valget. Men jeg håper hun lander på en klubb snart, sier Torp.

Han tror Bøe Risa kan spille seg inn på midtbanen til mange lag i Europa, og ser ikke bort ifra at England ville vært et riktig steg.

– England hadde nok passet henne bra. Hvis det for eksempel blir Manchester United, vil hun både få prøvd seg mot noen av de beste lagene i verden, samtidig som United kommer til å dominere mange av kampene sine. Så hun kunne utviklet flere deler av spillet sitt der borte, mener Torp.

Klar for det neste steget

Om det blir Manchester United eller en annen klubb, er altså fremdeles uvisst. Men landslagssjef Martin Sjögren er klar på at Bøe Risa er klar for det neste steget.

– Hun kommer fra et mesterskapsgull Sverige, så egentlig er det et naturlig steg for henne å søke seg videre til neste nivå. Det vet jeg at hun har ambisjoner om. Forhåpentligvis tar hun en god avgjørelse nå, sier Sjøgren.

Kvinnelandslaget i fotball. Martin Sjögren.

SPENT: Martin Sjögren mener Bøe Risa er klar for å ta det neste steget.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Han har lyst til at spillerne hans skal spille i konkurransedyktige klubber i Europa, men ikke for enhver pris.

– Det er egentlig ikke min oppgave å gi råd til spillerne om deres klubbvalg. Men det handler om å finne riktig klubb, der man kan få en ordentlig urfordring samtidig som man skal ha en god mulighet til å være en fast spiller, sier landslagssjefen.

Sjøgren har samlet spillerne sine til deres første landslagssamling siden oktober. De kommende dagene venter tøff motstand i Belgia og Tyskland.

 • Begge kampene vises på NRK 2. Kveldens kamp mot Belgia starter klokka 18.00, og du kan følge den her.

Siste nytt

 • Zlatan håper å komme tilbake på banen

  I et intervju med Gazzetta dello Sport åpner evigunge Zlatan Ibrahimovic (41) for å fortsette karrieren til tross for store skadeproblemer de senere årene. – Alt jeg bryr meg om er å komme tilbake på banen. Det er som å gå på jobb, men ikke ha noe kontor å dra til. Jeg tenker ikke på å gi meg, en sånn person er jeg ikke, sier Zlatan i intervjuet, ifølge NTB.

  Zlatan
  Foto: AFP
 • Sergio Ramos ferdig i PSG

  Det er ikke bare Lionel Messi PSG-fansen tar farvel med lørdag. Også Sergio Ramos spiller sin siste kamp for klubben.

  Det bekrefter midtstopperen på sin Instagram-konto.

  – I morgen blir en spesiell dag. I morgen sier jeg farvel til en periode i livet mitt. Takk for to spesielle år der jeg fikk spille i alle turneringer og gi alt. Jeg skal møte nye utfordringer, jeg skal spille i andre farger, skriver spanjolen.

  Ramos' kontrakt med PSG utløper i slutten av juni. Hvor veteranen spiller neste sesong er foreløpig uvisst.

  Sergio Ramos
  Foto: Laurent Cipriani / AP
 • Sterk borteseier i Fiorentinas generalprøve

  Onsdag spiller Fiorentina for serieliga-trofeet når de møter West Ham. I generalprøven mot Sassuolo seiret de 3-1.

  Arthur Cabral, Riccardo Saponara og Nicolas Gonzalez scoret målene i den sterke borteseieren. Domenico Beraris Sassuolo-mål ble bare av det trøstende slaget.

  For vertenes del hjalp det ikke at Ruan og Rogeri fikk hvert sitt røde kort og at Sassuolo dermed avsluttet kampen med ni mann.

  Dette var disse to klubbenes siste seriekamp for sesongen. Fiorentina ender trolig på en 8. plass, mens Sassuolo akkurat nå er på 13. plass.

  Emil Konradsen Ceïde spilte fra start for Sassuolo, men ble byttet ut i det 58. minutt. Kristian Thorstvedt var ikke i troppen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Michele Nucci / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste