Hopp til innhold

Stusser over landslagsprofilens strategi: – Jeg synes det er rart

Vilde Bøe Risa har vært klubbløs siden desember. Nå nærmer landslagets midtbanegeneral seg ny klubb, men NRKs fotballekspert mener hun har brukt for lang tid på å bestemme seg.

Trening med Norges kvinnelandslag i fotball på Lillestrøm

SNARLIG LØSNING: Vilde Bøe Risa står foran et viktig klubbvalg, men vil ennå ikke avsløre hva valget blir.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Det har vært et spesielt halvår, men nå har jeg funnet roen, og jeg nærmer meg veldig en løsning. Jeg har en pekepinn på hvor jeg skal, og hva fremtiden bringer, sier Bøe Risa til NRK i forkant av landskampene mot Belgia og Tyskland.

25-åringen har vært klar på at hun ønsker seg ut i de store ligaene, og den siste måneden er det Manchester United som hyppigst har blitt nevnt som neste stoppested.

Bøe Risa smiler litt lurt når hun får spørsmål om United-ryktene.

– Jeg er fremdeles i en prosess, så jeg kan dessverre ikke kommentere noe mer rundt det. Men jeg håper veldig snart at vi får landet, og at det kommer på plass, sier hun.

– Håper hun lander snart

Bøe Risa har vært en viktig brikke for både klubb- og landslag de siste årene. I 2020 var hun en av Göteborgs viktigste spillere på vei mot deres første seriegull i Allsvenskan.

Kontrakten hennes gikk imidlertid ut i desember, og Bøe Risa kunne forhandle fritt med nye klubber.

NRKs fotballekspert Carl Erik Torp legger ikke skjul på at han gjerne skulle sett at hun allerede hadde ting på plass.

Carl-Erik Torp

RART: Carl Erik Torp skulle gjerne sett at Vilde Bøe Risa ikke hadde gått klubbløs i så mange måneder som hun har gjort.

Foto: NRK

– Jeg synes det er rart at det tar så lang tid. Ideelt sett skulle hun hatt en ny klubb allerede rett etter nyttår. Det har nok litt med koronasituasjonen å gjøre, samtidig som hun vil gjøre det riktige valget. Men jeg håper hun lander på en klubb snart, sier Torp.

Han tror Bøe Risa kan spille seg inn på midtbanen til mange lag i Europa, og ser ikke bort ifra at England ville vært et riktig steg.

– England hadde nok passet henne bra. Hvis det for eksempel blir Manchester United, vil hun både få prøvd seg mot noen av de beste lagene i verden, samtidig som United kommer til å dominere mange av kampene sine. Så hun kunne utviklet flere deler av spillet sitt der borte, mener Torp.

Klar for det neste steget

Om det blir Manchester United eller en annen klubb, er altså fremdeles uvisst. Men landslagssjef Martin Sjögren er klar på at Bøe Risa er klar for det neste steget.

– Hun kommer fra et mesterskapsgull Sverige, så egentlig er det et naturlig steg for henne å søke seg videre til neste nivå. Det vet jeg at hun har ambisjoner om. Forhåpentligvis tar hun en god avgjørelse nå, sier Sjøgren.

Kvinnelandslaget i fotball. Martin Sjögren.

SPENT: Martin Sjögren mener Bøe Risa er klar for å ta det neste steget.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Han har lyst til at spillerne hans skal spille i konkurransedyktige klubber i Europa, men ikke for enhver pris.

– Det er egentlig ikke min oppgave å gi råd til spillerne om deres klubbvalg. Men det handler om å finne riktig klubb, der man kan få en ordentlig urfordring samtidig som man skal ha en god mulighet til å være en fast spiller, sier landslagssjefen.

Sjøgren har samlet spillerne sine til deres første landslagssamling siden oktober. De kommende dagene venter tøff motstand i Belgia og Tyskland.

 • Begge kampene vises på NRK 2. Kveldens kamp mot Belgia starter klokka 18.00, og du kan følge den her.

Siste nytt

 • Stjernemøte i tennis utsatt

  Casper Ruuds doublekamp i svenske Båstad, hvor han spiller med stjerneveteran Rafael Nadal, er utsatt på grunn av regnvær.

  Kampen skulle ha startet klokken 13:30, men er foreløpig utsatt til 14:15.

  Da skal de møte argentinske/meksikanske Andreozzi/Reyes-Varela i 8-delfinalen. De er seedet som nummer to i grusturneringen.

  Begge skal også delta i singleturneringen. Nadal har fått en invitasjon til turneringen etter som han i utgangspunktet ikke er godt nok rangert. Nadal skal spille double sammen med Carlos Alcaraz i OL og bruker dermed Båstad som en del av oppvarmingen.

  Ruud vant single-turneringen i Båstad i 2021. I fjor tapte han finalen.

  Casper Ruud slår ballen
  Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP
 • Henny Reistad mister håndballjentenes siste testkamper

  Henny Reistad tar ikke del i håndballandslagets to oppgjør mot Danmark i siste fase av OL-oppkjøringen.

  Det kom fram på mandagens pressetreff i Hamar.

  Reistad sliter med ankelen etter at hun nylig fikk en smell tidlig i den andre kampen mot Frankrike. Hun går glipp av Norges to siste testkamper, men det jobbes for å få henne klar til OL i Paris.

  Håndballjentene starter lekene mot Sverige 25. juli. Deretter er det puljekamper mot Danmark, Sør-Korea, Slovenia og Tyskland. (NTB)

  Presstreff med håndballjentene
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Nordås løper én engelsk mil i London – eneste norske utøver til start

  Narve Gilje Nordås skal i aksjon på én engelsk mil i Diamond League-stevnet i London førstkommende lørdag. Flere sterke utøvere stiller til start på distansen.

  Det kommer fram av startlistene til stevnet i den britiske hovedstaden. I tillegg til Nordås skal blant andre Neil Gourley (Storbritannia), Oliver Hoare (Australia) og Adel Mechaal (Spania) løpe i London.

  Sist uke opplyste Norges Friidrettsforbunds (NFIF) sportssjef Erlend Slokvik til NTB at Nordås etter planen skulle løpe 3000 meter. Nå er han i stedet teste seg på én engelsk mil.

  Nordås har ikke stilt til start i et offisielt løp på distansen så langt i år. Josh Kerr har årsbeste i verden med 3.45,34, satt i Eugene i mai. Da ble Jakob Ingebrigtsen nummer to. Verken Kerr eller Ingebrigtsen er påmeldt i London.

  Det er heller ikke Karsten Warholm eller Henriette Jæger. Sistnevnte satte søndag ny norsk rekord på 400 meter i Sveits, og Aremark-utøveren har OL i Paris som neste punkt på programmet, opplyser Unn Merete Lie Jæger til NTB.

  Alison dos Santos har stilt start i de fleste Diamond League-stevnene med 400 meter hekk på programmet i år, og brasilianeren gjør ingen unntak i London. Rai Benjamin står i likhet med Warholm over.

  (NTB)

  Narve Gilje Nordås
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal