Hagens sjefs uvanlige metoder overrasker: – Det har jeg aldri hørt om

Elsykkel og «overraskelsestrening» kan vise seg å være en suksessoppskrift når Edvald Boasson Hagen sesongstarter denne helgen.

Bildecollage med Edvald Boasson Hagen og Bjarne Riis

POSITIV: Edvald Boasson Hagen (t.v.) er fornøyd med NTT Pros ferske lagleder Bjarne Riis. Her er sistnevnte på elsykkel på samling i Lucca.

Foto: REUTERS/Christian Hartmann / NTT PRO CYCLING

Bjarne Riis ble i januar i år medeier i Hagens sykkellag, NTT Pro Cycling (tidligere Team Dimension Data). De siste to ukene har han vært med laget på samling i italienske Lucca.

T5ErllE6o3w

Bjarne Riis vant Tour de France i 1996, men har innrømt dopingbruk i etterkant.

Foto: PETER DEJONG

– Han (Riis) har vært med og syklet på treninger. Han har sett hvordan vi har kjørt og kunnet tilpasse ting underveis, ved å sitte sammen med oss, på elsykkel riktignok, forteller 33-åringen og fortsetter:

– Da kan han virkelig være med å pushe oss i bakker og coache oss fra sidelinjen. Så det er veldig bra sånn sett. Jeg synes han er en god leder og har god kustus på gjengen.

Vanligvis sitter sportsdirektørene bak rytterne i en bil og følger opp treningene på den måten. At Riis faktisk er med på øktene, på akkurat denne måten, har ikke TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad hørt om før.

– Det er ikke unikt at Bjarne Riis er med på treningene, men at han sitter på en elsykkel, det har jeg aldri hørt om før, sier Kaggestad.

– Fortsatt like talentfull

AFP_1HD4E8

Edvald Boasson Hagen er fortsatt like talentfull som før, mener TVs sykkelekspert.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Samtidig som Riis er tettere enn de aller fleste på øktene, og kan følge opp rytterne på en annen måte, har han også utfordret måten rytterne trener på.

– Vi har hatt litt løpssimulering og da har det vært noen overraskelsesmomenter underveis i treninga. At han har funnet på ting underveis, og det er litt spenning på trening. Det er gøy at det er litt ting som skjer underveis og ikke bare planlagte intervaller slik det ofte kan være, forteller Hagen.

Og at dansken nå utfordrer både NTT og Hagen, tror Kaggestad er akkurat den tilnærmingen nordmannen trenger.

– Jeg tror det er veldig viktig for Edvald. Jeg tror at han trenger at det kommer en autoritet inn fra sidelinjen, som observerer ham og ønsker å utvikle ham med tanke på det potensialet han har. For han er fortsatt like talentfull, og har det samme potensialet som han har hatt i alle år, forteller Kaggestad.

– Litt igjen før jeg er på toppen

– Får vi se en bedre utgave av Hagen når det nå starter opp igjen?

– Ja, det tror jeg nok. De hadde en god start på sesongen og de begynte å vinne sykkelløp. Det Edvald trenger er å være i et lag hvor det er et strekt prestasjonsmiljø ved at flere ryttere vinner og gjør det bra, avslutter Kaggestad.

Mads Kaggestad i TV2, utenfor idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne.

TV 2s sykkelekspert, Mads Kaggestad, tror Bjarne Riis kan løfte NTT-laget.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Lørdag 1. august skal Hagen omsider sesongstarte. Sammen med lagkamerat Rasmus Fossum Tiller sykler han Stade Bianche i Toscana.

– Det er veldig vanskelig å si. Jeg håper at jeg er klar og at jeg skal være med høyt oppe, men jeg føler det kanskje er litt igjen før jeg er helt på toppen, sier Hagen til NRK på spørsmål om hvordan formen er.

 • PS: Bjarne Riis vant Tour de France i 1996, men har i etterkant innrømmet dopingbruk. I tillegg har ryttere på hans gamle lag, Team CSC, blitt tatt for doping. Dansken er blant de mest omstridte navnene i sykkelsporten, og har flere ganger beklaget sin dopingfortid.

Siste nytt

 • Skiskytterne får forbedret sponsor

  Norges Skiskytterforbund har utvidet en av sine viktigste samarbeidsavtaler. Det gir viktige inntekter foran det som kan bli en annerledes sesong.

  Skiskytterprofilene Tiril Eckhoff og Johannes Thingnes Bø sier den nye avtalen med mobilselskapet ice er en gladmelding for norsk skiskyting i en tøff tid.

  – Vi må legge ned samme mengde trening og forberedelser uavhengig av hvordan sesongen blir, og uansett hvor vi skal gå konkurranser, sier Tiril Eckhoff.

  Landslagskollega Thingnes Bø mener den utvidede avtalen er «en nødvendig forutsigbarhet for å fortsette å være verdens beste skiskytternasjon». (NTB)

  Blinkfestivalen 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Diomande terminerte kontrakten

  Adama Diomande gir seg i Major League Soccer-klubben Los Angeles FC. Han oppgir hensynet til familien som årsak.

  30-åringen skriver ingenting om planene han måtte ha for den videre fotballkarrieren.

  Diomande har spilt for Los Angeles siden 2018. Da kom han til klubben fra engelske Hull. Tidligere i karrieren har han spilt for Skeid, Hødd, Strømsgodset, Dinamo Minsk og Stabæk.

  Adama Diomande på landslagssamling
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Småtung start for Ventura

  Kristoffer Ventura fikk det tøft på den første runden av PGA-turneringen i Greensboro i North-Carolina torsdag.

  Etter 14 av 18 hull på åpningsdagen lå han på en delt 84.-plass. Ventuta må forbedre spillet sitt om han skal klare cuten.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Andrew Wevers

Sendeplan

Kl. Program Kanal