Moyes føler seg snytt: – Vi skulle hatt straffe

Bursdagsbarnet Daniel Sturridge (24 i dag) ble matchvinner da Liverpool vant 1-0 i et ampert oppgjør mot Manchester United.

Rodgers1

Liverpool-trener Brendan Rodgers vant duellen mot David Moyes. Moyes har aldri vunnet på Anfield. Verken som Everton- eller United-sjef.

Daniel Sturridge

Liverpool-spillerne feirer etter at Daniel Sturridge sende laget i ledelsen.

– Vi har jobbet hardt siden starten av sesongen og manageren (Brendan Rodgers) har fortalt at alt handler om laget - og ikke individualister. Det viste vi på banen i dag, sier målscorer Sturridge ifølge BBC.

United-manager David Moyes gikk på sitt første serietap i ny klubb da Liverpool vant 1-0 søndag.

Moyes vant aldri på Anfield i løpet av sine 11 år som trener for Everton, og heller ikke i sitt første forsøk i United lyktes han. I Everton ble fasiten fem tap og seks uavgjort, ifølge statistikktjenesten Opta.

– Jeg synes vi spilte bra. Vi fikk to-tre sjanser, men var uheldige og tok ikke vare på dem, sier Moyes.

Ville ha straffe

Han mener United ble snytt for straffe da Danny Welbeck gikk i bakken i annen omgang.

– Welbeck ble sparket i leggen. For meg var det klar straffe, sier han.

Derimot var det Liverpool-manager Brendan Rodgers som kunne juble etter at spissen Daniel Sturridge ble matchvinner med sin scoring etter bare tre minutter.

– Dette er et fantastisk resultatat for oss. United var gode, men vi har god nok mentalitet til å vinne disse oppgjørene nå, sier Brendan Rodgers.

Det var amper stemning mellom lagene i gigantmøtet - spesielt før pause. Liverpool-kaptein Steven Gerrard ga Robin van Persie huden full rett før sidebytte etter at United-spissen kranglet med Liverpool-stopper Martin Skrtel.

– Forbanna dust, viste tv-bildene at Gerrard sa mens kamphanene sto med ansiktene bare centimetre fra hverandre.

Seieren betyr at Liverpool har fått en kjempestart på sesongen med tre strake seire.

Sturridge-stuss

Liverpool fikk en drømmestart på eget gress og Daniel Sturridge stusset inn 1-0 etter bare tre minutter. Gerrard la en corner inn i feltet, og Daniel Agger vant duellen. Ballen gikk deretter videre til Sturridge som stusset ballen videre i mål til 1-0.

Dette var spissens tredje scoring på tre seriekamper. Og attpåtil på sin egen 24-årsdag.

Det ble en amper første omgang på Anfield - og spesielt United-spiss Robin van Persie og Liverpool-kaptein Steven Gerrard slang med leppa til hverandre rett før pause.

Spillet svingte fram og tilbake de første 45 minuttene og det var en jevnspilt omgang der det ble utdelt fire gule kort.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Gerrard1

Det kokte før pause på Anfield da Manchester United gjestet Liverpool. Her skjeller Steven Gerrard ut United-spiss Robin van Persie.

United-press

Gjestene fra Manchester gikk offensivt ut etter pause og satte hjemmelaget under press de første ti minuttene.

Danny Welbeck gikk i bakken inne i Liverpool-feltet etter rundt 55 minutter. United-spillerne ropte på straffe, men dommer Andre Marriner dømte femmeter. Reprisen viste at dommeren trolig gjorde rett i å ikke dømme straffe.

United styrte store deler av banespillet i den andre omgangen, men slet med å spille seg til store sjanser.

Liverpool gjorde en god jobb defensivt og rodde i land en sterk 1-0-seier på eget gress.

Uniteds gikk på sitt første tap for sesongen og står med seier, uavgjort og tap på tre kamper.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
  • Lyn vant etter kjempetabbe

Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn