Stubdal mener Lørenskog er rotete

Eks-trener Knut Jørgen Stubdal har null sympati for Lørenskog etter at de ble trukket 20 poeng foran neste sesong. Stubdal har ennå ikke fått millionbeløpet klubben skylder ham.

Stubdal og Lørenskog

Knut Jørgen Stubdal (51) er fint lite fornøyd med at han ennå ikke har fått pengene Lørenskog Ishockey skylder ham.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Mitt inntrykk er at de er for få, og har for liten myndighet. De bør nok ta en opprydning i styret, sier Knut Jørgen Stubdal til NRK.no.

Lørenskog slurvet for andre år på rad med innsendingen av klubblisensen, og er ilagt en kraftig straff av Ishockeyforbundets forbundsstyre.

Fredag bestemte de seg for å anke saken til appellutvalget.

Vant rettssak

At Lørenskog slurver med administrative oppgaver, har Stubdal fått kjenne på kroppen.

I 2011 ble treneren avskjediget som Lørenskog-trener, mens han hadde kontrakt til juni 2014. Ekstreneren mente oppsigelsen var uberettiget og gikk rettens vei for å få erstatning.

I mars falt dommen, der Stubdal vant på alle punkter. Men pengene han ble tilkjent har uteblitt.

– De skylder meg fortsatt 1,4 millioner kroner. Det synes jeg lite om, sier Stubdal.

– Pengene er satt av

Retten fastsatte en skjønnsmessig erstatning beregnet til 1.065.000 kroner.

I tillegg ble han tilkjent en oppreisningserstatning på 30.000 kroner, samt at Lørenskog Ishockey ble dømt til å betale saksomkostninger for Stubdal på 313.969 kroner.

Lørenskog har ennå ikke utbetalt erstatningssummen.

– Etter det jeg vet skal pengene være satt av, så det er ikke mye som gjenstår før pengene blir utbetalt, hevdet Lørenskogs styreleder, Stig Johnsen, overfor NRK under fredagens pressekonferanse.

Atle Olsen

Sportssjef i Lørenskog Ishockey, Atle Olsen, ønsker seg en sterk leder i klubben som har kunnskap om det forbundet setter krav til for å drive en klubb.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg tror vi mangler et skattekort fra Stubdal, sa Johnsen.

Vil bygge ut administrasjonen

Johnsen var fredag klar i sin tale om at klubben har opptred for dårlig i forbindelse med lisenssaken.

– Det er det ingen tvil om. Men det er noen årsaker også. Det er flere grunner til at vi ikke har fått levert tidsnok, det har ikke noe med at vi ikke vil, sa han.

Sportssjef i klubben, Atle Olsen, uttalte på pressekonferansen at han håper dette får konsekvenser - men ikke i form av opprydding i styret.

– Når jeg snakker om konsekvenser, er det i form av styrking av administrasjonen. Det har vi snakket om, og det har vi blitt enige om, sa Olsen på pressekonferansen.

– Jeg vil ha inn en sterk leder som har totalansvar for klubben, både kommersielt, spillere, regnskap og kunne det forbundet setter krav til for å drive en klubb, sier han.

Siste nytt

 • Fikk sparken på grunn av korona

  Ivan Jovanović har fått sparken som landslagsjef for De forente arabiske emirater, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Serberen rakk aldri å lede laget i en kamp.

  – Fotballforbundet har terminert kontrakten til Ivan og hans støtteapparat. Vi ønsker å takke han for hans innsats og ønsker ham lykke til videre, skriver de i en uttalelse.

  Jovanovic skulle lede oljestatene til store mesterskap, men på grunn av koronapandemien har VM-kvalifisering og Asia Cup-kvalifiseringen blitt utsatt på ubestemt tid.

  SONdxI8FGss. Ivan Jovanović, former UAE-coach.
  Foto: Robert Pratta / Reuters
 • Vil ha «El Clásico» for veldedighet

  Real Madrid-legenden Iker Casillas utfordrer Barcelona-legender til å bli med på en «El Clásico»-kamp til inntekt for personer i nød på grunn av koronakrisen.

  – Når dette marerittet er slutt, burde vi samle alle legendene fra noen år tilbake og spille en El Clásico av fin gammel årgang. Pengeinnsamling til folk som trenger det, tvitret den tidligere keeperen med 167 landskamper for Spania.

  tIDlxEAvQeY casillas, puyol
  Foto: Ivan Sekretarev / Ap
 • Vålerenga-talent forlenger

  Odin Thiago Holm har skrevet under på en ny kontrakt med Vålerenga. Det melder klubben på eget nettsted. Den nye avtalen binder han til klubben frem til 1. mars 2023. Holm er 17 år gammel og ifølge regelverket kan ikke spillere under myndighetsalder inngå kontrakter som strekker seg mer enn tre år.

  Odin Thiago Holm, Vålerenga.
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal