Strømsgodset knuste Tromsø: – Det gikk lettere enn vi fryktet

Et meget sterkt Strømsgodset regelrett knuste hjemmesterke Tromsø på Alfheim.

Godset seier

STORSEIER: Strømsgodset vant hele 6-0 borte mot Tromsø.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Etter at Bjørn Petter Ingebretsen tok over sjefsjobben i Strømsgodset har laget fra Drammen virkelig funnet tilbake til gamle takter.

Tromsø er normalt et godt lag på hjemmebane, men da Strømsgodset tok turen nordover ble det en solid borteseier.

Det gikk lettere enn vi fryktet. Vi er litt heldige i førsteomgang. Men da vi først fikk hull på byllen vinner vi fortjent, sier godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til C More etter kampen.

Skrudde corner i mål

Det hele startet tidlig i første omgang. Og to av spillerne som virkelig har blomstret under Ingebretsens ledelse var sentrale. Lars Christopher Vilsvik slo et godt innlegg bak Tromsø-forsvaret og Gustav Wikheim dukket opp på bakerste stolpe. Det stod dermed 1-0 allerede etter sek minutter.

Bjørn Petter Ingebretsen

ENDRINGER: Bjørn Petter Ingebretsen har gjort noen få, enkle endringer i Strømsgodset. Det har gitt resultater.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Deretter var det Vilsvik selv som satte ballen i mål, etter et frispark fra Øyvind Storflor.

Over i andre omgang var det nok en gang Wikheim som scoret et tidlig mål, før en ny back, Florent Hanin satte inn 4-0. Hanin sitt mål var forøvrig av det spesielle slaget. Han skulle ta en corner og skrudde den like greit rett i mål.

Men Strømsgodset var langt fra ferdige der. Iver Fossum ville ikke være noe dårligere enn lagkamerat Wikheim. Mot slutten av kampen setter han inn to nydelige mål og fastsetter sluttresultatet til utrolige 6-0.

– Det var en strålende kamp. Det var veldig gøy å spille i dag. Det føles veldig godt. Det er lenge siden jeg har scoret nå, sier Fossum til C More.

Slik var kampen - minutt for minutt:

Laster innhold, vennligst vent..

Største Tromsø-tap noensinne

Bjørn Petter Ingebretsen har forsøkt å gjøre det enkelt i Strømsgodset. Han har gjentatt i flere intervjuer at han ønsker å gi tydelige oppgaver og spille slik som de gjorde i gullsesongen i 2013.

I dag fungerte det så det sang. Med det påførte Godset Tromsø sitt største hjemmetap i eliteseriens historie. 2-6 mot Molde i 1998 var tidligere Tromsøs største hjemmetap.

– Til tider henger vi ikke med i det hele tatt. Vi har fått juling i dag. Vi møter rett og slett et fotballag som er bedre enn oss i dag, sier Tromsøs trener, Steinar Nilsen, til C More etter kampen.

I tillegg ble Tromsøs største tap i eliteserien noensinne tangert. Tromsø har to ganger tapt 0-6, begge tapene på Åråsen i henholdsvis 1992 og 2000.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Forren klar for 4. div.

  Tidigere Brann-spiller Vegard Forren er klar for 4. divisjonsklubben Eide og Omegn FK, melder nettstedet norskfotball.com.

  Forren ble 11. august enig med Brann om å terminere kontrakten etter det mye omtalte nachspielet på Brann Stadion.

  – Vegard er en av syv nye spillere vi har signert i dag. Det er en spiller som vil utfylle stallen vår og gi våre unge spillere en del input. Vi opplever at Eide og Omegn er en attraktiv klubb som stadig vekk tiltrekker seg nye spillere, sier styreleder Wiggo Kanck til norskfotball.com.

  Eliteserien i fotball 2020: Sarpsborg 08 - Brann (0-1)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • TV 2: Sier nei til Uno-X

  Edvald Boasson Hagen slår ikke til på tilbudet fra det norske Uno-X-laget. Sykkelveteranen forlenger i stedet kontrakten med TotalEnergies, erfarer TV 2.

  Rudsbygdingen har takket nei til å bli en del av Uno-X-satsingen. Det bekrefter lagets sportssjef Jens Haugland.

  – Vi må bare erkjenne at det vi kom opp med, ikke var attraktivt nok for Edvald, sier han til TV 2.

  Tanken var at Boasson Hagen kunne komme inn på laget som en mentor for et ungt mannskap.

  – Vi skulle naturligvis ønske at han kom til oss, men har full respekt for hans valg. Edvald er en legende i norsk sykkel, og det hadde vært spennende å lære litt av alt han har vært med på, sier Haugland.

  TV 2 har kilder på at Boasson Hagen fortsetter oppholdet i franske TotalEnergies. Han kom til laget foran årets sesong.

  – Ingen kommentar, svarer 34-åringen på spørsmål om hvor han sykler i 2022.

  Tour de France - Team Dimension Data News Conference
  Foto: Christian Hartmann / Reuters
 • Bekrefter Anfield-utvidelse

  Liverpool vil fortsette arbeidet med å øke kapasiteten på hjemmebanen Anfield. 7000 ekstra seter skal etter planen stå klart til starten av 2023/24-sesongen.

  Det vil utvide kapasiteten til 61.000. Liverpools administrerende direktør Andy Hughes er glad for at det skjer etter mange års planlegging.

  – Vi trengte sikkerhet for at dette prosjektet skulle gå framover og er nå i posisjon til det. Vi begynte denne reisen i 2014 og er takknemlig overfor alle bidragene som har tatt prosjektet til dette stadiet, sier han.

  Liverpool-fans.
  Foto: Javier Soriano / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal