NRK Meny
Normal

Strømsgodset knuste Tromsø: – Det gikk lettere enn vi fryktet

Et meget sterkt Strømsgodset regelrett knuste hjemmesterke Tromsø på Alfheim.

Godset seier

STORSEIER: Strømsgodset vant hele 6-0 borte mot Tromsø.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Etter at Bjørn Petter Ingebretsen tok over sjefsjobben i Strømsgodset har laget fra Drammen virkelig funnet tilbake til gamle takter.

Tromsø er normalt et godt lag på hjemmebane, men da Strømsgodset tok turen nordover ble det en solid borteseier.

Det gikk lettere enn vi fryktet. Vi er litt heldige i førsteomgang. Men da vi først fikk hull på byllen vinner vi fortjent, sier godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til C More etter kampen.

Skrudde corner i mål

Det hele startet tidlig i første omgang. Og to av spillerne som virkelig har blomstret under Ingebretsens ledelse var sentrale. Lars Christopher Vilsvik slo et godt innlegg bak Tromsø-forsvaret og Gustav Wikheim dukket opp på bakerste stolpe. Det stod dermed 1-0 allerede etter sek minutter.

Bjørn Petter Ingebretsen

ENDRINGER: Bjørn Petter Ingebretsen har gjort noen få, enkle endringer i Strømsgodset. Det har gitt resultater.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Deretter var det Vilsvik selv som satte ballen i mål, etter et frispark fra Øyvind Storflor.

Over i andre omgang var det nok en gang Wikheim som scoret et tidlig mål, før en ny back, Florent Hanin satte inn 4-0. Hanin sitt mål var forøvrig av det spesielle slaget. Han skulle ta en corner og skrudde den like greit rett i mål.

Men Strømsgodset var langt fra ferdige der. Iver Fossum ville ikke være noe dårligere enn lagkamerat Wikheim. Mot slutten av kampen setter han inn to nydelige mål og fastsetter sluttresultatet til utrolige 6-0.

– Det var en strålende kamp. Det var veldig gøy å spille i dag. Det føles veldig godt. Det er lenge siden jeg har scoret nå, sier Fossum til C More.

Slik var kampen - minutt for minutt:

Laster innhold, vennligst vent..

Største Tromsø-tap noensinne

Bjørn Petter Ingebretsen har forsøkt å gjøre det enkelt i Strømsgodset. Han har gjentatt i flere intervjuer at han ønsker å gi tydelige oppgaver og spille slik som de gjorde i gullsesongen i 2013.

I dag fungerte det så det sang. Med det påførte Godset Tromsø sitt største hjemmetap i eliteseriens historie. 2-6 mot Molde i 1998 var tidligere Tromsøs største hjemmetap.

– Til tider henger vi ikke med i det hele tatt. Vi har fått juling i dag. Vi møter rett og slett et fotballag som er bedre enn oss i dag, sier Tromsøs trener, Steinar Nilsen, til C More etter kampen.

I tillegg ble Tromsøs største tap i eliteserien noensinne tangert. Tromsø har to ganger tapt 0-6, begge tapene på Åråsen i henholdsvis 1992 og 2000.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Helle Thomsen ny trener i Molde HK

  Danske Helle Thomsen blir ny trener for Molde Håndballklubb Elite. Hun har tidligere trent det svenske landslaget, men har siden 2016 trent det nederlandske landslaget, som under hennes ledelse har vunnet både EM-sølv og VM-bronse.

  Helle Thomsen
  Foto: Molde HK
 • Ruud klatrer på verdensrankingen

  Casper Ruud blir belønnet for storspillet under Båstad-turneringen på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Nordmannen klatrer seks trinn til 141.-plass. Ruud slo tidligere verdenstreer David Ferrer under turneringen i Sverige.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Diomande målløs innbytter i stortap

  Adama Diomandé startet på benken, men kom inn etter pause da Los Angeles FC tapte hele 1–5 mot Minnesota i MLS natt til mandag. Før Dio rakk å entre banen ledet Minnesota 3–1. Diomande har vært strålende for LAFC, og står med 9 mål på 9 kamper for klubben.

  MLS Crew Los Angeles FC Soccer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag