Strømsgodset knuste Tromsø: – Det gikk lettere enn vi fryktet

Et meget sterkt Strømsgodset regelrett knuste hjemmesterke Tromsø på Alfheim.

Godset seier

STORSEIER: Strømsgodset vant hele 6-0 borte mot Tromsø.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Etter at Bjørn Petter Ingebretsen tok over sjefsjobben i Strømsgodset har laget fra Drammen virkelig funnet tilbake til gamle takter.

Tromsø er normalt et godt lag på hjemmebane, men da Strømsgodset tok turen nordover ble det en solid borteseier.

Det gikk lettere enn vi fryktet. Vi er litt heldige i førsteomgang. Men da vi først fikk hull på byllen vinner vi fortjent, sier godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til C More etter kampen.

Skrudde corner i mål

Det hele startet tidlig i første omgang. Og to av spillerne som virkelig har blomstret under Ingebretsens ledelse var sentrale. Lars Christopher Vilsvik slo et godt innlegg bak Tromsø-forsvaret og Gustav Wikheim dukket opp på bakerste stolpe. Det stod dermed 1-0 allerede etter sek minutter.

Bjørn Petter Ingebretsen

ENDRINGER: Bjørn Petter Ingebretsen har gjort noen få, enkle endringer i Strømsgodset. Det har gitt resultater.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Deretter var det Vilsvik selv som satte ballen i mål, etter et frispark fra Øyvind Storflor.

Over i andre omgang var det nok en gang Wikheim som scoret et tidlig mål, før en ny back, Florent Hanin satte inn 4-0. Hanin sitt mål var forøvrig av det spesielle slaget. Han skulle ta en corner og skrudde den like greit rett i mål.

Men Strømsgodset var langt fra ferdige der. Iver Fossum ville ikke være noe dårligere enn lagkamerat Wikheim. Mot slutten av kampen setter han inn to nydelige mål og fastsetter sluttresultatet til utrolige 6-0.

– Det var en strålende kamp. Det var veldig gøy å spille i dag. Det føles veldig godt. Det er lenge siden jeg har scoret nå, sier Fossum til C More.

Slik var kampen - minutt for minutt:

Laster innhold, vennligst vent..

Største Tromsø-tap noensinne

Bjørn Petter Ingebretsen har forsøkt å gjøre det enkelt i Strømsgodset. Han har gjentatt i flere intervjuer at han ønsker å gi tydelige oppgaver og spille slik som de gjorde i gullsesongen i 2013.

I dag fungerte det så det sang. Med det påførte Godset Tromsø sitt største hjemmetap i eliteseriens historie. 2-6 mot Molde i 1998 var tidligere Tromsøs største hjemmetap.

– Til tider henger vi ikke med i det hele tatt. Vi har fått juling i dag. Vi møter rett og slett et fotballag som er bedre enn oss i dag, sier Tromsøs trener, Steinar Nilsen, til C More etter kampen.

I tillegg ble Tromsøs største tap i eliteserien noensinne tangert. Tromsø har to ganger tapt 0-6, begge tapene på Åråsen i henholdsvis 1992 og 2000.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Football, Eliteserien, Molde - Bodø/Glimt

Glimt-sjefens beskjed til Ståle Solbakken: Ola (23) hører hjemme på landslaget

Bodø/Glimt og Ola Solbakken (23) fortsetter å imponere. Glimt-trener Kjetil Knutsen mener formspilleren nå bør få sjansen med flagget på brystet.

Siste nytt

 • Avis: Xavi enig med Barcelona

  Barcelona-legenden Xavi Hernandez (41) skal være enig med Barcelona-ledelsen om en avtale som gjør ham til Ronald Koemans arvtaker som trener i klubben.

  Det melder den spanske avisen Sport torsdag, skriver NTB.

  Koeman fikk sparken som trener i den katalanske storklubben etter 0-1-tapet for Rayo Vallecano i La Liga onsdag kveld. Nederlenderen forlater et Barcelona på 9.-plass på tabellen.

  Flere medier, blant dem AFP og den spanske sportsavisen Marca , skrev i kjølvannet av sparkingen at tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernandez er den største favoritten til å ta over det katalanske laget.

  Torsdag meldes det altså at en avtale mellom partene er framforhandlet og klar. Ifølge Sport gjenstår det samtidig forhandlinger mellom Barcelona og Xavis nåværende klubb.

  Manager Xavier Hernández Creus
  Foto: Philip Fong / AFP
 • Cavallo «overveldet» av støtte

  Den australske fotballspilleren Josh Cavallo sier han fått en strøm av støtteerklæringer etter at han sto fram som homofil.

  – Jeg er så glad over all støtten jeg har fått, sier 21 år gamle Cavallo, som spiller for Adelaide i den australske eliteserien, ifølge NTB.

  Cavallo offentliggjorde sin seksuelle legning via sosiale medier onsdag, og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

  Antoine Griezmann, Marcus Rashford, Raphaël Varane og David de Gea har alle vært på Twitter og uttrykt støtte til Cavallo.

  – Dette er modig og er en beskjed om at alle skal få være seg selv, skriver Liverpool-kaptein Jordan Henderson på Twitter.

  Josh Cavallo
  Foto: Brendon Thorne / AP
 • Graham Hansen nominert til pris

  Caroline Graham Hansen er en av fem som er nominert til årets kvinnelige spiller av BBC.

  Den norske landslagsspilleren hadde en kjempesesong for Barcelona, og vant Mesterligaen, den spanske serien, cupen og den spanske supercupen.

  Sam Kerr, Ashley Lawrence, Vivianne Miedema og Alexia Putellas er de fire andre nominerte.

  VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal