Hopp til innhold

Oppgitt Lægreid etter strømkaos: – Arrangørtabbe

TV-seerne ble snytt for innspurten da det ble dobbelt norsk på normaldistansen i Ruhpolding. IBU diskuterte om rennet skulle strykes, men lot resultatet bli stående.

Lægreid om strømbrudd

STRØMBRUDD: Strømmen gikk underveis i onsdagens normaldistanse.

Foto: Hanne Skjellum/NRK / NTB

– Nå har alt falt ned. Strømmen har gått rett og slett. På hele stadion, kommenterte Andreas Stabrun-Smith på NRKs radiosending.

Bildene forsvant på TV 2s sending og seerne fikk ikke med seg rennet, mens NRKs radiosending fortsatte ettersom systemet gikk på SIM-kort, mobildata og egne batterier.

TV 2s ekspert Ole Einar Bjørndalen slo oppgitt ut med armene på standplass og storskjermen gikk i svart.

– Alt er borte. Dette er rett og slett skrekk og gru, kommenterte Stabrun Smith.

– Det er det mest skandaløse skiskytterrennet jeg noen gang har vært på, slo NRKs kommentator fast.

TV-bildene kom tilbake etter en periode i svart, men da rennet så ut til å være avgjort gikk strømmen på nytt.

– Det er jo en katastrofe, sa TV 2-kommentator Marius Skjelbæk etter at rennbildene hadde vært borte.

Bjørndalen sier han aldri har opplevd liknende på sine 30 år i skiskyttersirkuset.

– Det er jo håpløst. Jeg kunne bare reist hjem, og hadde ikke noe behov for at jeg sto der. Plutselig var det strøm igjen og vi fikk kommentert noen minutter, og så forsvant det igjen. Det var en liten parodi, sier Bjørndalen til NRK.

Video: Hanna Hiim Sindre / NRK

– Arrangørtabbe

Tidtakersystemet forsvant aldri og hverken strømbrudd eller konkurrenter kunne hindre Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen i å ta dobbelt norsk seier.

For Sturla Holm Lægreid ble strømbruddet avgjørende da han bommet på siste skyting og ble preget av at strømmen hadde tatt lyset ved blinkene.

– Skytinga gikk bra, jeg følte jeg hadde skikkelig kontroll, så ble det mørkt på siste skyting så da var det vanskelig å se blinkene. Sånn er det, uflaks dessverre, sier Lægreid til NRK.

Sturla Holm Laegreid

OPPGITT: Holm Lægreid bommet da strømmen hadde gått og blinkene var mørke.

Foto: JURE MAKOVEC / AFP

– Hvordan var det å skyte?

– Da flyttes fokuset fra å treffe til å bare se blinkene egentlig. Det å skille svart fra det som var litt grått er mye vanskeligere enn å skille svart fra hvitt. Det var vanskelig. Jeg var heldig som bare slapp unna med én bom, sier Lægreid.

Han var oppgitt etter målgang og følte at han var én bom unna seieren, og den kom mens strømmen og lyset ved blinkene var borte.

– Strømbrudd er en arrangørtabbe, det må de få fikset, mener onsdagens fjerdeplass.

– Det er med på å avgjøre. Hvis det er urettferdige skyteforhold og det ikke blir likt for alle så gagner det de som får de beste forholdene, sier Lægreid.

Lunde

FALT UT: Ola Lunde måtte få hjelp fra NRKs reporter til å kommentere rennet.

Foto: Hanne Skjellum / NRK

Tarjei Bø kom inn til skyting mens strømmen var borte. Da var det mørkt bort til skivene, men han skjøt fullt hus.

– Frykter du at rennet kan bli strøket?

– Nei, nei, nei absolutt ikke. Vi kunne jo skyte, det er bare at det var en utfordring vi ikke var forberedt på. Fikk beskjed ute i løypa at strømmen var gått, men det var etter at jeg hadde skutt. Jeg synes mest synd på de som stod å skjøt mens strømmen gikk. Å få den overraskelsen midt i serien fortjener en unnskyldning, mener Bø.

Resultatet blir stående

Etter løpet forteller sportsdirektør i IBU (Det internasjonale skiskytterforbundet), Daniel Böhm, at stryking av rennet ville bli en vurdering i jurymøte etter rennet.

– Er det mulighet for at rennet blir kansellert?

– Vi skal ha et jurymøte etter løpet som vanlig. Så må vi høre på utøverne som ble påvirket av strømbruddet. Det blir en del av vurderingen. Tidtakinga ble aldri påvirket, så det er et gyldig resultat foreløpig. Men det trengs å evalueres for å høre hva de påvirkede utøverne sier, forteller Böhm til NRK.

– Det er en veldig uheldig situasjon som man ikke vil skal skje. Akkurat nå så evaluerer vi hva som har skjedd. Vi har ikke funnet grunnen for strømbruddet enda, men det skal vi finne ut av i ettermiddag, så det ikke skjer igjen, fortsetter han.

Rett etter jurymøtet fikk NRK bekreftet at resultatet blir stående.

– Ganske tøft

Vetle

AVBRUTT: Intervjuet med Vetle Sjåstad Christiansen ble avbrutt av strømbrudd nummer to.

Foto: Hanne Skjellum / NRK

Sjåstad Christiansen merket lite til strømbruddet, men fikk beskjed om problemene på vei inn til siste skyting.

– På siste sekundering får jeg beskjed om at strømmen har gått og at det er dårlig sikt, så jeg gjør mine forberedelser med å tenke at jeg skal skru opp bakre iris-blender i hvert fall 0,2 millimeter for å slippe inn litt mere lys. Det føler jeg at jeg ikke trenger så jeg bare går på, forteller hallingen som bommet én gang og mistet seieren.

Ute i løypa stod trenerne og skjønte ingenting da de ikke fikk noen mellomtider på tidtakersystemet.

– Nå kan jeg bare si at strømmen har gått og at det er mørkt på stadion. Så da må man bare jobbe ut fra skytetider. Det kan være litt mørkere på skivene, men de har godt syn så vi håper det går bra, sier landslagssjef Per Arne Botnan som er på sekunderingspost langs løypa.

Johannes Thingnes Boe

VANT: Johannes Thingnes Bø tok sesongen åttende seier.

Foto: Matthias Schrader / AP

Thingnes Bø startet tidlig og hadde gått i mål da strømmen forsvant.

– Jeg la i hvert fall ikke merke til noe. Men han som startet som nummer fem sa at han hadde lagt merke til strømbruddet. Jeg tro jeg har hatt ganske så flaks i dag, forteller Thingnes Bø til NRK.

Han synes det er kjedelig at strømbruddet påvirka konkurrentene.

– Det er ganske tøft for de som får det. Jeg tror mange fikk beskjed før de kom inn til standplass at de må være forberedt på det. Men du har mindre lys på blinkene, så man ser mindre forskjell på det svarte og det hvite. Det er ikke helt lett det, sier Bø.

Siste nytt

  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

    Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

    Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

    Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

    Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

    Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

    For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

    I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

    Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

    Salah

Sendeplan

Kl. Program Kanal