Strandli/Holm yppet seg: – Hva er det de gjør her oppe?

Are Strandli og reserve Jens Holm lå lenge langt fremme under VM-finalen i lettvekt dobbeltsculler, men duoen var til slutt sjanseløse på medaljer.

Strandli

BÅTENDRING: Vinnersjansen ble kraftig redusert da Kristoffer Brun (t.h.) måtte stå over VM-finalen på grunn av sykdom. Her er duoen under EM i Glasgow, hvor de tok gull.

Foto: Russell Cheyne / Reuters

– Hva er det de gjør her oppe? utbrøt kommentatorene hos worldrowing.com da den norske båten viste muskler.

Siden en syk Kristoffer Brun måtte stå over VM-finalen, var den nye duoen levnet svært dårlige sjanser i medaljekampen.

– Holdt ikke så lenge

Derfor hevet mange øyenbrynene da Strandli og Holm lå i en optimal posisjon nesten halvveis i løpet.

– Konkurrentene ble tatt litt på senga der, sier Strandli til NRK.

– Ut i fra forutsetningene var det overraskende bra lenge. Vi hadde en optimal posisjon. Da vi passerte 1000 meter var planen å kjøre så lenge det holdt, men det holdt jo ikke så lenge, smiler Strandli.

Jens Holm

STEPPET INN: Jens Holm fikk drømmesjansen da en syk Kristoffer Brun måtte melde pass noen timer før VM-finalen.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Halvveis begynte nemlig konkurrentene å vise muskler.

De irske storfavorittene, brødrene O'Donovan, parkerte til slutt Italia og Belgia, som tok henholdsvis sølv og bronse.

Den norske båten ble nummer fem.

– Jeg er veldig imponert. De var litt trege ut fra start, og de manglet toppfarten, men deler av løpet er veldig imponerende. Det var nok en god opplevelse for begge, sier NRK-ekspert Lars Bjønnes.

– Våknet tidlig

Regjerende europamester Brun har trøblet med magen etter et par uker med influensalignende symptomer. Lørdag morgen bestemte Norges Roforbund seg for å ta Brun ut av lettvekt dobbeltsculleren Strandli.

Dermed fikk Jens Holm en gyllen sjanse.

– Jeg våknet tidlig og slet med å sovne igjen. Men jeg rakk ikke å få så mye nerver, sier Holm til NRK.

24 år gamle Holm er normalt en del av den norske lettvektsdobbeltfireren.

– Vi hadde ingen forventninger og ikke noe press. Dette var en veldig god erfaring for min del, sier Holm.

For en drøy måned siden ble Brun og Strandli europamestere. De var blant gullfavorittene i VM før Brun ble syk, men sykdom spolerte det som kunne blitt VM-fest for europamesterne.

– Kristoffer er råsterk. Jeg er sikker på at vi hadde kjempet om gullet. Det er utrolig synd at det blir som det blir, men sånn er livet og sånn er «gamet», sier Strandli.

Siste nytt

 • Kristoff-spurt gav etappeseier

  Alexander Kristoff viste gryende VM-form da han avsluttet best og vant åpningsetappen av sykkelrittet Tour of Slovakia onsdag.

  Åpningsdagen av det slovakiske rittet byr på ikke mindre enn to etapper. Den første på 138 kilometer med start og mål i Bardejov endte i massespurt, og der var Kristoff den klart sterkeste, og vant foran danske Michael Mørkøv.

  Senere onsdag skal det sykles en 7,4 kilometer lang individuell tempoetappe. Der bærer Kristoff naturlig nok ledertrøya etter seieren på åpningsetappen.

  Kristoff
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Bullen avsluttet norsk fiasko-VM

  Det norske brytehåpet Grace Bullen vant sin første kamp, men røk 2-11 for Anastasia Nichita fra Moldova i åttedelsfinalen, dermed er hun ute av mesterskapet.

  Bullens videre skjebne og mulig OL-plass var avhengig om den samme Nichita tok seg videre fra kvartfinalen. Hun tapte derimot klart for japanske Risako Kawai.

  Bullen i 57-kilosklassen var det siste gjenværende norske håpet i mesterskapet.

  De øvrige fem norske utøverne, fire menn og menn kvinner, røk alle ut etter bare én eller to kamper på matta. Dermed ble årets VM ingen stor suksess for Norges vedkommende. (NTB)

  Grace Bullen
  Foto: Attila Kisbenedek / AFP
 • Zuccarello og Wild tapte på overtid

  Mats Zuccarello forlot Dallas Stars til fordel for en lukrativ kontrakt med Minnesota Wild. Tirsdag hadde han sin debut i Wild-drakten da gamleklubben vant 2-1. Justin Dowling ble matchvinner for Dallas Stars 3.35 minutter ut i overtiden.

  Mats Zuccarello
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal