Hopp til innhold

Strandbråten ferdig som hopptrener

Sportssjefen på kombinertlandslaget, Kjetil Strandbråten, skal ikke lenger ha treneransvar.

Kombinertsjef Kjetil Strandbråten har en plan

Kombinertsjef Kjetil Strandbråten skal fra i dag ikke lenger ha treneransvar for kombinertlandslaget.

Foto: Anders Engeland / NRK

Kjetil Strandbråten skal fortsatt styre kombinertnorge, men ikke lenger som trener. Fra nå av skal han kun administrere.

- Hvis man først stangnerer litt, som jeg føler vi har gjort det siste året, er det best for alle parter at man endrer og får inn nye krefter. Det er jeg komfortabel med, sier Strandbråten.

Ville fjerne Strandbråten

Kombinertlandslaget mislyktes totalt i OL og i forrige uke kom det frem i media at flere av utøverne ville fjerne Strandbråten.

Nå har de delvis fått viljen sin, men det skal aldri ha vært aktuelt å fjerne Strandbråten helt, forteller leder i kombinertkomiteen Paul Einar Borgen.

- Kjetil er en ressurs som vi absolutt vil bygge kombinertlandslaget sammen med og jeg tror løperne vil bli fornøyd med denne løsningen, sier Borgen.

Magnus Moan i Lahti

Magnus Moan ønsker en total forandring.

Foto: Sari Gustafsson / Scanpix

Kombinertledelsen håper nå på ro i rekkene etter en turbulent periode.

- Jeg har vært med på dette i noe år og vet at det kan bli sånn noen ganger. Nå må jeg forholde meg til den jobben jeg har, og forholde meg til de som det er viktig at jeg har tillit hos for å gjøre jobben videre, sier Strandbråten.

Moan er avventende

Løsningen innbærer at Strandbråten vil ha det øverste sportslige og administrative ansvaret for kombinertlandslaget, men fjernes fra stillingen som hopptrener. Han vil nå også jobbe inn mot de forskjellig regionslagene i Norge.

Magnus Moan er avventende i forhold til Strandbråtens nye arbeidsinstrukser.

- Akkurat nå høres det ut som en grei løsning. Vi utøverne ga klar beskjed om hva vi ønsket, og det var en total forandring. I det lå det både forandring på hopptrenersiden og på det sportslige. Nå har de klart å forandre hopptreneren, så får vi se hvordan de klarer oppgave på den sportslige siden, sier Moan.

Siste nytt

  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Anna Svendsen legger opp

    Langrennsløper Anna Svendsen avslutter karrieren etter inneværende sesong.

    Tromsø-jenta bekrefter beslutningen i en oppdatering på Instagram fredag.

    – En tid for alt, skriver veteranen.

    – Jeg har gått en litt annerledes vei enn mange andre. Tok bachelor i sykepleie rett etter videregående og dro to år til USA etter det og har de siste ti årene satset for fullt som langrennsløper, men nå er den reisen over, legger hun til.

    Svendsen har blant annet markert seg i sprinter i verdenscupen over mange sesonger.

    Selv trekker tromsøværingen fram sjuendeplassen i sprint under VM i Oberstdorf som et naturlig høydepunkt. Det har også blitt fire sesonger på landslaget og 86 starter i verdenscupen.

    – Et nytt kapittel i livet står for tur, og nå gleder jeg meg til å starte i jobb som sykepleier på infeksjonsmedisinsk avdeling, skriver 34-åringen. (NTB)

    Anna Svendsen i Drammen
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal