NRK Meny
Normal

Strammet opp Norge med Island-video

ULLEVAAL (NRK): Landslagssjef Lars Lagerbäck savnet aggressivitet og intensitet fra de norske spillerne. Før Tsjekkia-kampen brukte han blant annet video av de islandske krigerne.

Norge

SLO TILBAKE: Her har Alexander Søderlund nettopp utlignet mot Tsjekkia fra straffemerket.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er ikke så veldig stor forskjell på hvordan han spilte med Island og hvordan han vil spille med oss. At vi ser Island på video, er veldig nyttig, sier Mats Møller Dæhli til NRK.

Lagerbäck felte en knusende dom over den norske intensiteten, eller mangelen på den, etter debuten mot Nord-Irland.

Siden da har svensken vært svært opptatt av å få på plass aggressiviteten i forsvarsspillet, som var med å ta Island til EM-kvartfinale i fjor sommer.

Lørdag, særlig etter pause, var Norge også langt mer «på» enn tidligere.

Tsjekkia roter bort ballen og Tarik Elyounussi er helt alene med keeper, sammen med Søderlund som på sin side har åpen kasse. Tarik avslutter selv, rett på keeper! Det er fryktelig utnyttet for der er Søderlund på blankt nett!

– Gir trygghet

– Vi har snakket mye om det. Skal vi hevde oss, må vi være veldig tøffe i duellene og være aggressive. Vi må flytte oss raskere og være solide i forsvar, sier Tarik Elyounoussi, som stjal overskriftene da han sløste bort en gedigen sjanse.

Ellers leverte spissen en solid kamp – både offensivt og defensivt.

– Skal vi ta nye steg, må vi være gode defensivt. Det gir en trygghet. Da kommer det andre av seg selv. Da kommer det muligheter som i dag, sier 29-åringen.

Spillerne NRK snakket med i pressesonen var først og fremst fornøyde med at de klarte å komme tilbake i kampen.

Norge har fått for vane å slippe inn det første målet, men denne gangen kunne kampen fort ha blitt snudd.

Samtidig fikk spillerne Ullevaal-publikummet i ryggen i jakten på utligningen.

– Langt nede

Dæhli er klar på at «trøkket» fra spillerne har vært en mangelvare over en periode.

– Ja, og det er ikke bra nok at det var bra trøkk i dag. Det er sånn det skal være hver gang. Det er synd at vi har vært såpass langt nede en periode, men nå gidder jeg ikke snakke mer om hvordan det har vært, smiler Dæhli.

22-åringen påpeker at en ny trener er et vendepunkt i seg selv. Lagerbäck er både enkel og direkte i kommunikasjonen, mener Dæhli.

Når svensken trekker frem Island-eksemplene, er det også med et klart budskap.

– Du ser hvordan du skal ligge i ulike posisjoner, når du skal skyve ut og når du skal falle ned. Det er jo litt annerledes fra klubblag, og da er det viktig at vi går gjennom det på video. Vi går gjennom det nøye, sier Dæhli.

Jo Inge Berget mener Lagerbäck er i ferd med å sette sitt stempel på Norge.

– Vi er lojale og gjør den jobben han vil at vi skal gjøre. I 1.-omgang spiller Tsjekkia til tider god fotball, men samtidig føler jeg vi har god kontroll bortsett fra målet. I 2.-omgang får vi løftet laget, skaper mer og får ut den energien vi har inni oss. Det var godt å se, mener Berget.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin