NRK Meny
Normal

Strammet opp Norge med Island-video

ULLEVAAL (NRK): Landslagssjef Lars Lagerbäck savnet aggressivitet og intensitet fra de norske spillerne. Før Tsjekkia-kampen brukte han blant annet video av de islandske krigerne.

Norge

SLO TILBAKE: Her har Alexander Søderlund nettopp utlignet mot Tsjekkia fra straffemerket.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er ikke så veldig stor forskjell på hvordan han spilte med Island og hvordan han vil spille med oss. At vi ser Island på video, er veldig nyttig, sier Mats Møller Dæhli til NRK.

Lagerbäck felte en knusende dom over den norske intensiteten, eller mangelen på den, etter debuten mot Nord-Irland.

Siden da har svensken vært svært opptatt av å få på plass aggressiviteten i forsvarsspillet, som var med å ta Island til EM-kvartfinale i fjor sommer.

Lørdag, særlig etter pause, var Norge også langt mer «på» enn tidligere.

Tsjekkia roter bort ballen og Tarik Elyounussi er helt alene med keeper, sammen med Søderlund som på sin side har åpen kasse. Tarik avslutter selv, rett på keeper! Det er fryktelig utnyttet for der er Søderlund på blankt nett!

– Gir trygghet

– Vi har snakket mye om det. Skal vi hevde oss, må vi være veldig tøffe i duellene og være aggressive. Vi må flytte oss raskere og være solide i forsvar, sier Tarik Elyounoussi, som stjal overskriftene da han sløste bort en gedigen sjanse.

Ellers leverte spissen en solid kamp – både offensivt og defensivt.

– Skal vi ta nye steg, må vi være gode defensivt. Det gir en trygghet. Da kommer det andre av seg selv. Da kommer det muligheter som i dag, sier 29-åringen.

Spillerne NRK snakket med i pressesonen var først og fremst fornøyde med at de klarte å komme tilbake i kampen.

Norge har fått for vane å slippe inn det første målet, men denne gangen kunne kampen fort ha blitt snudd.

Samtidig fikk spillerne Ullevaal-publikummet i ryggen i jakten på utligningen.

– Langt nede

Dæhli er klar på at «trøkket» fra spillerne har vært en mangelvare over en periode.

– Ja, og det er ikke bra nok at det var bra trøkk i dag. Det er sånn det skal være hver gang. Det er synd at vi har vært såpass langt nede en periode, men nå gidder jeg ikke snakke mer om hvordan det har vært, smiler Dæhli.

22-åringen påpeker at en ny trener er et vendepunkt i seg selv. Lagerbäck er både enkel og direkte i kommunikasjonen, mener Dæhli.

Når svensken trekker frem Island-eksemplene, er det også med et klart budskap.

– Du ser hvordan du skal ligge i ulike posisjoner, når du skal skyve ut og når du skal falle ned. Det er jo litt annerledes fra klubblag, og da er det viktig at vi går gjennom det på video. Vi går gjennom det nøye, sier Dæhli.

Jo Inge Berget mener Lagerbäck er i ferd med å sette sitt stempel på Norge.

– Vi er lojale og gjør den jobben han vil at vi skal gjøre. I 1.-omgang spiller Tsjekkia til tider god fotball, men samtidig føler jeg vi har god kontroll bortsett fra målet. I 2.-omgang får vi løftet laget, skaper mer og får ut den energien vi har inni oss. Det var godt å se, mener Berget.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal