Strålende VM-dag i Kollen

Endelig drømmeforhold i Holmenkollen. Og folk strømmer til.

Majorstuen

Majorstuen kl. 10 på lørdag. Fullt på t-banestasjonen.

Foto: Anders Øfsti

Nett-TV: Følg direktesendingen fra Holmenkollen

Fredag kveld var det over 100.000 mennesker til stede på Universitetsplassen i Oslo sentrum. Lørdag er det trolig minst like mange på plass i Holmenkollen, der kvinnene går 30 kilometer fellesstart.

LES: Johaug gikk inn til VM-gull

Mesterskapet har frem til nå vært preget av mye tåke. Det har bare vært noen få dager med klar sikt. Men meteorologene trodde på godvær før helgen.

LES: Tror på strålende tåkefri Kollen-helg

Og solen skinner fra en blå himmel, og stemningen er stor i VM-løypene.

SJEKK VM-VÆRET PÅ YR.NO

Holmenkollen

Perfekt VM-vær i Holmenkollen på lørdag.

Foto: NRK

Og det råder småkaos før lørdagens øvelser. Kollektivtrafikken er under knallhardt press.

– Det er veldig mye folk i sentrum nå. Vi jobber på spreng med å få alle disse glade menneskene opp til Kollen. Jeg løper rundt og forsøker å skaffe meg en oversikt hvordan situasjonen er, sier informasjonssjef Gry Isberg i Ruter til VG Nett.

Forrige helg fikk både VM-arrangøren og Ruter kritikk for å ha for dårlig kapasitet. Da gikk mange hundre mennesker glipp av 15-kilometeren for kvinner fordi de sto fast i kø.

LES: – Glemte at det var helg

Siste nytt

 • Spania slo ut EM-favoritt Danmark

  Danmark kom til fredagens EM-semifinale mot Spania som stor favoritt, men kom til kort mot tittelforsvarer Spania, som vant 29-25.

  Danmark er regjerende verdensmester og tok med seg OL-sølv hjem fra Tokyo i fjor, begge ganger etter å ha slått Spania i semifinalen. I EM må laget fortsatt vente på sin første finale siden 2014.

  Spania fortsetter på sin side ferden mot det som kan bli lagets tredje EM-triumf på rad.

  Det så lenge ut til å skulle gå helt fint for danskene. I første omgang ledet danskene med inntil fire mål. Lasse Svan satte inn 14-11 et drøyt minutt før pause, men to spanske reduseringer gjorde at den danske ledelsen halvveis var 14-13.

  Etter pause var Spania best. To raske mål av Barcelona-spiller Aleix Gómez sendte laget i ledelse første gang på 17-16, og danskene kom aldri à jour igjen.

  EM i håndball for menn 2022: Spania - Danmark
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Carlsen snublende nær turneringsseier

  Magnus Carlsen spilte remis mot Santosh Gujrathi Vidit i et over fem timer langt parti fredag. Han er svært nær sammenlagtseier i turneringen i Nederland.

  Det blir i så fall åttende gang han vinner turneringen i Wijk aan Zee. Forrige gang var i 2019.

  Med to runder igjen er Carlsen et halvt poeng foran Richard Rapport, et helt poeng foran Anish Giri og Shakyriyar Mamedyarov. Han kommer til å få et helt poeng søndag i form av walkover mot Daniil Dubov, som er ute av turneringen etter å ha testet positivt på koronaviruset.

  Dubov ga tidligere i turneringen walkover til Giri fordi han nektet å spille med munnbind etter å ha vært nærkontakt med en smittet person. Fredag ble det klart at russeren selv har testet positivt, og hans tre siste motstandere får dermed seier uten å spille.

  Det betyr at Carlsen kan avgjøre allerede lørdag ved å få minst remis mot Fabiano Caruana og matche Rapports resultat mot Andrej Esipenko. (NTB)

  Magnus Carlsen
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP
 • Sophie Román Haug blir Roma-spiller

  LSK Kvinner har solgt Sophie Román Haug til Roma, opplyser klubben.

  – Dette var ikke en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg, sier Haug.

  Hun har spilt for LSK siden 2015. I Roma gjenforenes hun med Emilie Haavi, som ble klar for Roma like før jul.

  – Det gleder jeg meg veldig til. Emilie er jo en av de beste spillerne jeg har spilt med, og har blitt en god venn i løpet av årene i Lillestrøm, så det å få dele dette med henne er noe jeg ser veldig frem til, sier Haug.

  Toppserien 2019, fotball kvinner, Vålerenga - LSK kvinner (1-2)
  Foto: Ryan Kelly / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal