Strålende VM-dag i Kollen

Endelig drømmeforhold i Holmenkollen. Og folk strømmer til.

Majorstuen

Majorstuen kl. 10 på lørdag. Fullt på t-banestasjonen.

Foto: Anders Øfsti

Nett-TV: Følg direktesendingen fra Holmenkollen

Fredag kveld var det over 100.000 mennesker til stede på Universitetsplassen i Oslo sentrum. Lørdag er det trolig minst like mange på plass i Holmenkollen, der kvinnene går 30 kilometer fellesstart.

LES: Johaug gikk inn til VM-gull

Mesterskapet har frem til nå vært preget av mye tåke. Det har bare vært noen få dager med klar sikt. Men meteorologene trodde på godvær før helgen.

LES: Tror på strålende tåkefri Kollen-helg

Og solen skinner fra en blå himmel, og stemningen er stor i VM-løypene.

SJEKK VM-VÆRET PÅ YR.NO

Holmenkollen

Perfekt VM-vær i Holmenkollen på lørdag.

Foto: NRK

Og det råder småkaos før lørdagens øvelser. Kollektivtrafikken er under knallhardt press.

– Det er veldig mye folk i sentrum nå. Vi jobber på spreng med å få alle disse glade menneskene opp til Kollen. Jeg løper rundt og forsøker å skaffe meg en oversikt hvordan situasjonen er, sier informasjonssjef Gry Isberg i Ruter til VG Nett.

Forrige helg fikk både VM-arrangøren og Ruter kritikk for å ha for dårlig kapasitet. Da gikk mange hundre mennesker glipp av 15-kilometeren for kvinner fordi de sto fast i kø.

LES: – Glemte at det var helg

Siste nytt

 • Lyon overrasket med seier

  Lucas Tousarts nydelige scoring var nok da Lyon slo Juventus 1-0 i mesterligaens åttedelsfinale. Scoringen gir Lyon et godt utgangspunkt foran bortekampen i Torino 17. mars. Juventus og Cristiano Ronaldo slet stort med å komme seg til de store målsjansene i Frankrike.

  Tousart
  Foto: PHILIPPE DESMAZES
 • Ramos så rødt da City snudde kampen

  Isco sendte Real Madrid i føringen mot Manchester City i mesterligaens åttedelsfinale, men to raske scoringer fra Gabriel Jesus og Kevin de Bruyne (straffe) gjorde at gjestene tar med seg et glimrende utgangspunkt før returkampen. Fem minutter før slutt gikk det fra vondt til verre for Real Madrid da kaptein Sergio Ramos ble utvist etter å ha taklet Jesus som bakerste mann.

  Ramos
  Foto: SERGIO PEREZ / Reuters
 • Trekker voldtektstiltale mot Sarr

  Tiltalen mot den tidligere Molde-spilleren Babacar Sarr er trukket etter en polititabbe. Det skriver VG onsdag kveld.

  Tidligere i februar ble Sarr tiltalt for en voldtekt i Oslo. Politiet har ikke underettet senegaleseren om at etterforskningen mot ham er gjenopptatt, etter å tidligere ha vært henlagt.

  Fristen for å gi beskjed om omgjøring er tre måneder og dette har politiet altså ikke gjort. Derfor besluttet statsadvokat Ingrid Vormeland Salte at tiltalen trekkes onsdag.

  Sarr ble frikjent for en sovevoldtekt i Molde i 2018, men påtalemyndigheten anket frifinnelsen. Ankesaken har blitt utsatt tre ganger fordi Sarr ikke har møtt i retten og 28-åringen er nå internajsonalt etterlyst.

  Eliteserien fotball 2017: Sandefjord-Molde (3-3)
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal