Denne detaljen fikk keeperen til å rase: – Holdt på å svartne for meg

Det ble et vanvittig drama da Brann sendte Aalesund ut av cupen. Én spesifikk avgjørelse fikk Brann-keeper til å frese under straffekonken.

De regjerende norgesmesterne var storfavoritter da det var duket for tredje runde i cupen mellom Aalesund og Brann på Color Line Stadion – og for et drama det skulle bli.

Etter seks mål og et ellevilt straffedrama var det bergenserne som kunne juble høyest i Ålesund.

NM fotball cup 2023: Aalesund - Brann

DRAMA: Branns keeper Mathias Dyngeland jublet vilt da bergenserne sendte Aalesund ut av cupen etter straffekonk.

Brann-keeper Mathias Dyngeland kunne feire etter kampslutt, men var ikke like fornøyd under selve straffekonken. Dyngeland reddet straffen til Nikolai Hopland, men som mot Rosenborg, mente dommerteamet at han forlot streken for tidlig. Dermed måtte straffen bli tatt på nytt.

Det som skjedde på den neste straffen fikk Brann-keeperen til å gå rødt.

– Da sto jo Sten Grytebust én meter utenfor streken uten at dommerne gjorde noe. Da holdt det på å svartne for meg, sier keeperen til BA.

Til tross for aggresjonen, trakk Brann det lengste strået og vant kampen.

– Jeg må holde meg litt mer på streken, men det er ikke lett, sier Dyngeland.

På den åttende straffen måtte Aalesund score, men Amidou Diop hamret ballen høyt over mål, og da var det avgjort.

– Jeg hadde en dårlig dag i dag, noen ganger er det slik. Shit happens, sier Amidou Diop etter straffebommen.

Vanvittig drama

De to lagene møttes i Eliteserien på søndag, der Brann seiret og slo tangotrøyene 3–1. Med det kunne tabelljumbo Aalesund få sin revansj, noe de lenge så ut til å gjøre.

Den elleville målfesten starter etter 24 minutter da Aalesunds Isaac Atanga lobbet ballen elegant i lengste hjørne, forbi Mathias Dyngeland.

Tolv minutter senere banket Svenn Crone ballen i mål via en Aalesund-forsvarer, noe som satt Grytebust helt ut av spill.

ENGASJEMENT: Eirik Horneland var ikke fornøyd med dømmingen, og pådro seg gult kort av dommer Mohammad Usman Aslam.

Markus Seehusen Karlsbakk fikk muligheten fra straffemerket fem minutter senere, etter at Kristoffer Barmen ble revet ned innenfor boksen. Den satte 23-åringen sikkert til 2–1.

Når alt ser ut til å gå Aalesunds vei, utligner Thore Pedersen for Brann helt på tampen av kampen. Innbytteren avslutter via Trace Murray, i en perfekt dupp over Sten Grytebust og i mål til 2–2. Kampen går til ekstraomganger.

Ekstraomganger og straffer

Karlsbakk som sendte Aalesund til himmels i første omgang, fikk æren av å score igjen etter 96 spilte minutter. AaFKs nummer 22 er iskald foran mål og venter ut Brann-forsvaret, før ballen blir plassert i venstre hjørne.

Sunnmøringene fikk bare juble i fire minutter, før Brann utligner for tredje gang. Denne gangen er det Ole Didrik Blomberg som fikk æren for de rødkledde. Kampen gikk så til straffekonk.

– Det var tungt, og et ble en slitekamp for oss. Vi havner under litt for mange ganger, sier Bård Finne til NRK.

DRAMA: Både Brann og Aalesund gjør seg klare for straffekonk.

– Det er sånne kamper folk vil ha. Det er en fantastisk fotballkamp med masse mål og mye dramatikk. Jeg er imponert over spillerne som møter et av de beste lagene i Eliteserien. Vi tapte forrige kamp, så det er tøft mentalt å møte dem på nytt igjen. Men jeg synes vi står frem i dag, sier Aalesund-trener Marius Lenni Bøe til NRK.

Brann har slått Aalesund for andre gang på tre dager, og med det sikret avansement til cupens fjerde runde.

NM fotball cup 2023: Aalesund - Brann (2-2, 3-3 eeo, 5-6 straffespark)

FLERE BOM: Branns keeper Mathias Dyngeland redder straffesparket til Alexander Juel.

• Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

– Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

– Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

Q6DAaGK1xwQ
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

pa39-a-fBGA
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.