Hopp til innhold

Slapp unna straff, og sendte Argentina videre: – Jeg sa til gutta at jeg kom til å score

Lionel Messi og Argentina så ut til å ha våknet i tide, men et kontroversielt straffespark sendte dem i mer trøbbel. Så dukket en redningsmann fra deres eget forsvar opp.

rojo

SÅ DEILIG! Marcos Rojo og Argentina slipper jubelen løs etter at de kun var minutter unna å ryke ut.

Foto: Gabriel Bouys / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– For et drama, helt vilt, er NRK-ekspert Carl-Erik Torps første reaksjon etter 94 elleville og nervepirrende minutter i St. Petersburg.

For alle som så kampen med lyseblå øyne tikket klokken fort og ubønnhørlig mot 90 minutter. De siste minuttene av et skuffende VM for alle som er glade i Argentina. Som for eksempel en særdeles følelsesladd og engasjert Diego Maradona på tribunen.

– Det var mye på spill, og en stor lettelse for oss alle. Vi trodde ikke at vi skulle slite så mye, sier Lionel Messi.

Slapp med skrekken

Diego, Lionel og deres landsmenn hadde sett midtstopper Marcos Rojo tilsynelatende kløne det til ti minutter tidligere. For etter at Nigeria fikk tildelt et kontroversielt straffespark i starten av 2. omgang var de videre. Og det så ut som de hadde en bedre sak da de ropte på hands etter Rojos merkelige opptreden i eget straffefelt.

– Det er klønete, men jeg mener det er forsvarlig å ikke blåse straffe ut ifra regelverket, sier NRK-ekspert Carl- Erik Torp og begrunner det med avstanden fra ballen treffer Rojos hode til den treffer armen.

VAR og den tyrkiske dommer Cüneyt Çakir landet på det samme, Argentina og Rojo slapp unna med skrekken. Samme mann ble en hel nasjons redningsmann da han tok turen opp i motsatt straffefelt med fire minutter igjen, og det klokkerene volleytreffet gjorde at frustrasjon og fortvilelse ble erstattet med gledestårer og lettelse.

Treneren hyller motet

– Det var mye som gikk gjennom hodet mitt da ballen gikk inn. Jeg fortalte gutta her om dagen at jeg kom til å score. Og så skjer det, sier matchvinneren.

– Familien min, broren min, kona mi, de har alltid støttet meg og vært der. Dette er for dem, og for laget som fortjener det mer enn noen, jubler Rojo.

Argentina-trener Jorge Sampaoli roser spillernes mot, og gir det æren for måten seiersmålet kom på.

– Denne seieren var mulig fordi spillerne var overbevist om at de er glimrende spillere. I dag klarte vi å vinne mot en veldig tøff motstander, og vi hadde den nødvendige styrken til å kjempe til aller siste minutt, sier han.

Ingen kommentering.

Kniven på strupen

Argentinerne hadde kniven på strupen, og det var tydelig i innledningen med tempo og intensitet som ikke var til å kjenne igjen fra de to første kampene. Og mens sjansene uteble kom forløsningen da en viss mann viste frem det så mange har savnet å se fra ham hittil i VM:

Lionel Messi. Et løp i bakrom, to silkemyke touch, og rett bortre i hjørnet. Mottak, nedtak og avslutning fra aller øverste hylle. Et øyeblikks magi, når presset var som størst. Og med ett var utskjelte og kriserammede Argentina i åttendedelsfinalen.

FBL-WC-2018-MATCH39-NGR-ARG

GUDDOMMELIG: Lionel Messi scoret VMs mål nummer 100, og gjorde Diego Maradona og Gabriel Batistuta selskap i den eksklusive klubben med mål i tre forskjellige VM for Argentina.

Foto: OLGA MALTSEVA / AFP

– Det kan ikke gjøres bedre, og derfor er Messi verdens beste og deiligste fotballspiller, utbrøt Jesper Mathiesen fra kommentatorboksen mens Diego Maradona så like tilfreds ut fra tribunen.

– Maradona tror nesten ikke det han ser, og det gjør ikke jeg heller.

Argentina leder 1-0 over Nigeria.

Nigeria slapp billig unna da Leon Balogun felte Angel Di Maria på full fart alene mot mål, og dommeren kun viste det gule kortet. På det påfølgende frisparket fra 17–18 meter traff Messi stolpen.

Videre til pause

Likevel; 1–0 etter 45 minutter var nok til avansement, så lenge Kroatia gjorde jobben mot Island.

Laster Twitter-innhold

Fire minutter ut i 2. omgang var situasjonen endret igjen, da Javier Mascherano ifølge dommeren rev ned Balogun på en corner. Helt feil, ifølge argentinerne, og det var i hvert fall ikke tvil om at avgjørelsen var kontroversiell.

Men VAR var ikke nok til å få Cakir til å ombestemme seg.

masherano

FORTVILTE: Javier Mascherano og Argentina etter straffen til Nigeria.

Foto: Gabriel Bouys / AFP

– Om dommeren har dømt, synes jeg ikke han skal trekke det tilbake hvis det er tvil, mener Torp.

Ingen kommentering.

Victor Moses var det FIFA beskrev som «like kald som et kjøleskap i Alaska», og med 1–1 var afrikanerne plutselig videre. Argentina slet med å riste av seg sjokkåpningen på 2. omgang, og de grønne «Superørnene» virket stadig mer komfortable.

– Det har bare begynt

Argentina prøvde febrilsk, men alt presset resulterte ikke i voldsomt mange store sjanser før Rojo dukket opp. Manchester United-stopperen var en av fem nye inn i Argentinas lagoppstilling fra tapet (0–3) mot Kroatia.

Nå venter Frankrike i åttendedelsfinalen lørdag.

– Dette er utrolig, og det har bare begynt. Go Argentina!, jubler Rojo.

– Vi har sett hver eneste Frankrike-kamp. Vi følger alle kamper. Frankrike er et veldig godt lag med dyktige individualister, raske spillere som virkelig kan utgjøre en forskjell. Jeg vet hva vi er nødt til å gjøre, men det er ingen tvil om at det blir en tøff kamp, sier Lionel Messi.

Laster Twitter-innhold

Men er dette forløsningen som skal til for at Argentina plutselig forvandles til en tittelkandidat?

– Det kan være en kickstart, og nå blir det som kommer mer som bonus. Selv om det fortsatt er mye rart, og til dels mangel på kvalitet, så var det mer energi i laget i dag. De gravde dypere enn de gjorde i de to første kampene, mener Torp.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal