Straffedobbel senket Godset: – Endelig viser vi karakter

Strømsgodset syndet to ganger i eget felt. Det utnyttet finske Sakari Mattila på utmerket vis.

mattila

Sakari Mattila var sikker fra straffemerket ved to anledninger. Hans scoringer sikret for seier og tre poeng til AaFK.

Øddis

Martin Ødegaard ble passet godt på av AaFK-forsvaret.

Det har vært en tung sesong i Ålesund og sist uke signerte kaptein Jonatan Tollås under for Vålerenga. Hverken han, landslagsspiller Fredrik Ulvestad eller Michael Barrantes var med i troppen da serietreer Strømsgodset gjestet Color Line Stadion.

Utgangspunktet var tungt, men trener Jan Jönsson lovte et AaFK-lag som skulle slå tilbake og kjempe alt de kunne for tre poeng. Og treneren fikk som bestilt.

– Det var litt «pluttit» i begynnelsen, men vi klarte å sette trykk på Godset etter hvert. Vi skal gjøre alt for å holde oss oppe. Denne seieren tar vi med oss videre, sa Jan Jönsson til CMore etter kampen.

Godset maktet aldri å score mot AaFK og i motsatt ende av banen satt Sakari Mattila inn begge straffesparkene laget ble tildelt. Han hyllet AaFk-fansen etter lørdagens kamp.

– Den var en veldig god kamp, endelig viser vi karakter. Vi elsker atmosfæren her og fansen elsker oss. Vi må vise kjærlighet tilbake, da får vi slik jubel etter hver kamp, sier Mattila.

Ødegaard ble passet godt på

Forrige uke fikk Martin Ødegaard sin landslagsdebut i en alder av 15 år. Lørdag var det tilbake til hverdagen og norsk eliteserie da Strømsgodset møtte AaFK i Ålesund.

Også i Ålesund har de fått med seg vidunderbarnets talent og pakket til tider unggutten godt inn. Likevel kom Ødegaard seg løs fra AaFKs forsvarsspillere i ny og ne og fikk blant annet fyrt av et skudd i stangen.

– Vi har ikke nok energi gjennom 90 minutter. Vi spilte en godkjent førsteomgang, men faller i andreomgangen. Vi manglet den siste lille spruten, sa Strømsgodset-trener David Nielsen etter kampen.

For i stedet for videre Godset-trykk i andreomgang, var det AaFK som slo tilbake.

Straffedobbel av Mattila

Etter 52 minutter var det AaFKs unggutt som markerte seg. Henrik Bjørdal er året eldre enn Martin Ødegaard og utfordret Marius Høibråten i Godset-forsvaret. Forsvarsspilleren dro ned unggutten innenfor 16-meteren og dommeren pekte på straffemerket.

Fra 11-meteren var Sakari Mattila sikker og plasserte ballen i hjørnet til venstre for keeper Adam Larsen Kwarasey.

Ti minutter senere var det Jeb Brovsky som felte Leke James i eget felt og dommeren blåste straffe på ny. Denne gangen la Mattila ballen i motsatt hjørne.

Begge lagene hadde sjanser mot slutten av kampen, men det endte med to straffemål og 2-0 til AaFK i Ålesund.

• Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

qYj-Mb-Adu4
  • Villa forlenger med suksesstreneren

Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

– Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

7ZFc-Z9Pon8
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)