NRK Meny
Normal

Straffedobbel senket Godset: – Endelig viser vi karakter

Strømsgodset syndet to ganger i eget felt. Det utnyttet finske Sakari Mattila på utmerket vis.

mattila

Sakari Mattila var sikker fra straffemerket ved to anledninger. Hans scoringer sikret for seier og tre poeng til AaFK.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Øddis

Martin Ødegaard ble passet godt på av AaFK-forsvaret.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Det har vært en tung sesong i Ålesund og sist uke signerte kaptein Jonatan Tollås under for Vålerenga. Hverken han, landslagsspiller Fredrik Ulvestad eller Michael Barrantes var med i troppen da serietreer Strømsgodset gjestet Color Line Stadion.

Utgangspunktet var tungt, men trener Jan Jönsson lovte et AaFK-lag som skulle slå tilbake og kjempe alt de kunne for tre poeng. Og treneren fikk som bestilt.

– Det var litt «pluttit» i begynnelsen, men vi klarte å sette trykk på Godset etter hvert. Vi skal gjøre alt for å holde oss oppe. Denne seieren tar vi med oss videre, sa Jan Jönsson til CMore etter kampen.

Godset maktet aldri å score mot AaFK og i motsatt ende av banen satt Sakari Mattila inn begge straffesparkene laget ble tildelt. Han hyllet AaFk-fansen etter lørdagens kamp.

– Den var en veldig god kamp, endelig viser vi karakter. Vi elsker atmosfæren her og fansen elsker oss. Vi må vise kjærlighet tilbake, da får vi slik jubel etter hver kamp, sier Mattila.

Ødegaard ble passet godt på

Forrige uke fikk Martin Ødegaard sin landslagsdebut i en alder av 15 år. Lørdag var det tilbake til hverdagen og norsk eliteserie da Strømsgodset møtte AaFK i Ålesund.

Også i Ålesund har de fått med seg vidunderbarnets talent og pakket til tider unggutten godt inn. Likevel kom Ødegaard seg løs fra AaFKs forsvarsspillere i ny og ne og fikk blant annet fyrt av et skudd i stangen.

– Vi har ikke nok energi gjennom 90 minutter. Vi spilte en godkjent førsteomgang, men faller i andreomgangen. Vi manglet den siste lille spruten, sa Strømsgodset-trener David Nielsen etter kampen.

For i stedet for videre Godset-trykk i andreomgang, var det AaFK som slo tilbake.

Straffedobbel av Mattila

Etter 52 minutter var det AaFKs unggutt som markerte seg. Henrik Bjørdal er året eldre enn Martin Ødegaard og utfordret Marius Høibråten i Godset-forsvaret. Forsvarsspilleren dro ned unggutten innenfor 16-meteren og dommeren pekte på straffemerket.

Fra 11-meteren var Sakari Mattila sikker og plasserte ballen i hjørnet til venstre for keeper Adam Larsen Kwarasey.

Ti minutter senere var det Jeb Brovsky som felte Leke James i eget felt og dommeren blåste straffe på ny. Denne gangen la Mattila ballen i motsatt hjørne.

Begge lagene hadde sjanser mot slutten av kampen, men det endte med to straffemål og 2-0 til AaFK i Ålesund.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kirkevold forlenget målrekorden

  Pål Alexander Kirkevold bøtter inn mål i den danske superligaen. Søndag scoret Hobro-spissen i sin tiende kamp på rad i 4-0-seieren over Nordsjælland, skriver NTB. Den forrige rekorden var mål i åtte kamper på rad.

  Kirkevold
  Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Bjørgen måtte utsette høydeopphold

  Marit Bjørgen har vært smittet av streptokokker og måtte utsette avreisen til landslagets høydesamling i Val Senales, skriver Adresseavisen. 37-åringen skulle egentlig slutte seg til landslaget i Italia onsdag, men ankommer først søndag, skriver avisen.

  Bjørgen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg