Solskjær etter straffebommen: – Vi har to som tar straffer, dei bestemmer sjølv kven det blir

Manchester United var på veg mot tabelltopp. Men så rota dei det til mot Wolverhampton igjen.

BOM: Paul Pogba fekk sjansen frå straffemerket, men bomma

– Vi dominerte første omgang, men greidde det ikkje like godt i andre omgang. Vi blei for unøyaktige. Dei fortente målet, men fekk ikkje det målet vi skulle ha. Men målet vårt var vakkert, sa Solskjær til TV 2 etter kampslutt.

Han fekk spørsmål om kvifor han let Paul Pogba ta straffen som Wolves-keeperen redda, og ikkje Marcus Rashford, som scora på straffe i førre kamp, mot Chelsea.

– Vi har to som tar straffer, dei bestemmer sjølv kven. Nokre gonger går det dessverre ikkje, sa Solskjær, som såg det positive i kampen.

– Vi blir betre og betre, og har fått betre resultat i begge kampane enn i tilsvarande kampar i fjor.

God førsteomgang

Det var Wolverhampton som snudde Solskjærs finfine opning på sin manager-karriere til mareritt-sesongavslutning i vår, med siger i både liga og cup. Og det var dei som øydela i kveld også. Ved alle tre tilfelle var det United som scora først.

Med siger hadde dei leia tabellen. No er dei nummer fire.

Ved pause såg det lyst ut for Ole Gunnar Solskjær og hans mannskap. United hadde hatt godt grep om kampen, sleppte ikkje heimelaget til, og hadde den leiinga som ville gitt dei tabelltopp etter dei to første rundane.

Ole Gunnar Solskjær

MELLOMFORNØGD: Ole Gunnar Solskjær var på veg mot ny siger og tabelleiing, men igjen snubla United mot Wolverhampton

Leiarmålet var avslutninga på eit lekkert angrep som United bygde opp på venstresida, og som enda med at Anthony Martial blei spela fri og sette inn sitt mål nummer 50 for Manchester United.

Marginar på Wolverhamptons side

Men i andre omgang endra det seg, og det på to hendingar der marginane var på Wolverhamptons side.

Først kom utlikninga. Ruben Neves smelte ballen inn frå 20 meter, men João Moutinho var faretruande nær offside. Så nær at dommaren måtte konsultere VAR før han bestemte seg for å godkjenne scoringa.

– Det var ein veldig god kamp av oss. Spesielt i andre omgang gjorde vi ein god jobb, sa målscorar Neves til Sky Sports.

– Vi hadde det vanskeleg før pause, men i andre omgang justerte vi og tok meir risiko, og det gjorde susen, la han til.

Ti minutt etterpå kunne United teke tilbake leiinga. Men Wolves-keeper Rui Patrício redda Paul Pogbas harde, men ikkje altfor vel plasserte skot. Det var Pogbas fjerde straffebom sidan sesongstarten i fjor haust – flest av alle i Premier League.

Dermed enda det 1-1, etter at Wolverhampton heva seg sterkt etter pause. I tillegg til utlikninga oig strafferedninga, hadde også heimelaget eit stolpetreff tidleg i omgangen.

Dette er scoringane, først Uniteds 1-0-mål:

Så utlikninga:

• Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

• Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

– Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

– Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

Taylor
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)