NRK Meny
Normal

Støttes av VM-vraket ektemann etter nedturene

HOLMENKOLLEN (NRK): Skiskytter Fanny Horn Birkeland (27) tror råd fra ektemann og VM-reserve, Lars Helge Birkeland (28), kan gi henne et løft mot slutten av mesterskapet.

Skiskytterparet Birkeland

VM-PAR: Fanny Horn Birkeland og Lars Helge Birkeland har vært sammen i over seks år og gift i drøye seks måneder. Bildet er fra i fjor.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Mens resten VM-skiskytterne bor på enkeltrom for å unngå smitte under mesterskapet, får ekteparet Birkeland dele rom i Holmenkollen.

Horn Birkeland

TUNGT: Fanny Horn Birkeland ble beste norske kvinne på normaldistansen - på 31. plass.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det ville føltes litt kunstig om vi skulle ha singelrom, men kanskje vi blir uvenner, fortalte Horn Birkeland med en liten latter før mesterskapet.

Får føle frustrasjonen

Horn Birkeland innrømmer et ektemannen, som er VM-reserve og ikke har gått, har fått føle på hennes frustrasjon etter å ha blitt nummer 42, 19 og 31.

– Det har han, ja. Det er ingenting som er så kjedelig som ikke å få gå skirenn, spesielt når du er i nærheten av det. Men han har vært en bra støtte for meg i hvert fall mener Horn Birkeland.

Paret traff blink i kjærligheten, men i sporet har det gått trått for ekteparet Birkeland siden bryllupet i august i fjor.

Nedtur i sporet

For Horn Birkelands beste plassering denne sesongen er en niendeplass Hochfilzen i desember. Også ektemannen har en niendeplass i verdenscupen i Östersund å se tilbake på som et individuelt høydepunkt. Begge har vært på pallen i stafettsammenheng.

Birkeland og Thingnes Bø

TREDJE PLASS: Lars Helge Birkeland sender Johannes Thingnes Bø ut på stafetten i Anterselva i januar.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– At vi er gift har nok ikke så mye å si for det sportslige. Og jeg kan i hvert fall ikke gi Fanny skylda når det går dårlig, understreker Lars Helge Birkeland.

– Han har gjort en god jobb bare ved å være her og gi meg noen tips underveis. Så jeg håper jo han får gå, men da må det jo være noen andre som får en nedtur, så kanskje ikke likevel, innrømmer Horn Birkeland.

De er langt fra de eneste utøverne som har funnet lykken i skiskytingleiren - for eksempel skiskytterne Frode Andresen og Gunn Margit Andreassen, og kvinnetrener Stian Eckhoff og Anne Ingstadbjørg.

– Er så ræva

– Hvilke fordeler er det ved å være et par i den samme idretten?

– Man ser jo ofte ting bedre utenfra enn om man står midt oppe i det selv. Da ikke så lett se om man gjør noen feil. Det er greit ha noen som er tett på og kan gi noen råd, mener Lars Helge, som ikke ser noen spesielle ulemper.

Det beste rådet Horn Birkeland så langt har fått av ektemannen under VM, er riktig nok av den noe uvanlige sorten.

– Det siste jeg sa før jeg la meg lørdag etter sprinten, var at «jeg er så ræva i skiskyting». Han sa han var helt enig. Da ble jeg faktisk litt bedre dagen etter, så jeg håper han sier noe sånn før stafetten også, sier Horn Birkeland og flirer.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund