Støttes av VM-vraket ektemann etter nedturene

HOLMENKOLLEN (NRK): Skiskytter Fanny Horn Birkeland (27) tror råd fra ektemann og VM-reserve, Lars Helge Birkeland (28), kan gi henne et løft mot slutten av mesterskapet.

Skiskytterparet Birkeland

VM-PAR: Fanny Horn Birkeland og Lars Helge Birkeland har vært sammen i over seks år og gift i drøye seks måneder. Bildet er fra i fjor.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Mens resten VM-skiskytterne bor på enkeltrom for å unngå smitte under mesterskapet, får ekteparet Birkeland dele rom i Holmenkollen.

Horn Birkeland

TUNGT: Fanny Horn Birkeland ble beste norske kvinne på normaldistansen - på 31. plass.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det ville føltes litt kunstig om vi skulle ha singelrom, men kanskje vi blir uvenner, fortalte Horn Birkeland med en liten latter før mesterskapet.

Får føle frustrasjonen

Horn Birkeland innrømmer et ektemannen, som er VM-reserve og ikke har gått, har fått føle på hennes frustrasjon etter å ha blitt nummer 42, 19 og 31.

– Det har han, ja. Det er ingenting som er så kjedelig som ikke å få gå skirenn, spesielt når du er i nærheten av det. Men han har vært en bra støtte for meg i hvert fall mener Horn Birkeland.

Paret traff blink i kjærligheten, men i sporet har det gått trått for ekteparet Birkeland siden bryllupet i august i fjor.

Nedtur i sporet

For Horn Birkelands beste plassering denne sesongen er en niendeplass Hochfilzen i desember. Også ektemannen har en niendeplass i verdenscupen i Östersund å se tilbake på som et individuelt høydepunkt. Begge har vært på pallen i stafettsammenheng.

Birkeland og Thingnes Bø

TREDJE PLASS: Lars Helge Birkeland sender Johannes Thingnes Bø ut på stafetten i Anterselva i januar.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– At vi er gift har nok ikke så mye å si for det sportslige. Og jeg kan i hvert fall ikke gi Fanny skylda når det går dårlig, understreker Lars Helge Birkeland.

– Han har gjort en god jobb bare ved å være her og gi meg noen tips underveis. Så jeg håper jo han får gå, men da må det jo være noen andre som får en nedtur, så kanskje ikke likevel, innrømmer Horn Birkeland.

De er langt fra de eneste utøverne som har funnet lykken i skiskytingleiren - for eksempel skiskytterne Frode Andresen og Gunn Margit Andreassen, og kvinnetrener Stian Eckhoff og Anne Ingstadbjørg.

– Er så ræva

– Hvilke fordeler er det ved å være et par i den samme idretten?

– Man ser jo ofte ting bedre utenfra enn om man står midt oppe i det selv. Da ikke så lett se om man gjør noen feil. Det er greit ha noen som er tett på og kan gi noen råd, mener Lars Helge, som ikke ser noen spesielle ulemper.

Det beste rådet Horn Birkeland så langt har fått av ektemannen under VM, er riktig nok av den noe uvanlige sorten.

– Det siste jeg sa før jeg la meg lørdag etter sprinten, var at «jeg er så ræva i skiskyting». Han sa han var helt enig. Da ble jeg faktisk litt bedre dagen etter, så jeg håper han sier noe sånn før stafetten også, sier Horn Birkeland og flirer.

Siste nytt

 • Magnus Carlsen og So like langt

  Magnus Carlsen og Wesley So spilte 2-2 i den første finaleduellen i Champion Chess Tour søndag. Finalen avgjøres mandag.

  Det ble uavgjort uten at noen av partiene gikk til remis. Carlsen vant sine to partier med hvite brikker, og det samme gjorde So. (NTB)

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Stygg hodeskade i Premier League

  Arsenal røk på et nytt tap i Premier League søndag kveld. Mot Wolverhampton var det derimot ikke resultatet som fikk mest oppmerksomhet.

  I starten av kampen kolliderte Arsenals midtstopper David Luiz og Wolverhamptons spiss Raúl Jiménez stygt inne i Arsenals felt.

  Begge ble liggende nede en stund, men det var Jiménez det så ut som det gikk verst ut over. Luiz spilte resten av kampen med bandasje på hodet, mens Jiménez måtte forlate banen på båre med oksygenmaske og nakkekrage.

  Det så langt ifra bra ut da meksikaneren forlot banen, men senere søndag kveld melder Sky at Jiménez er ved bevissthet på sykehuset og responderer bra på behandlingen.

  4NptqS_L3aI
  Foto: JOHN WALTON / AFP
 • Overtidsdrama for Vålerenga

  Vålerenga kunne skaffe seg en luke ned til Rosenborg i medaljekampen i eliteserien. Trønderne tapte nemlig 5–1 mot seriemester Bodø/Glimt tidligere søndag, og Vålerenga ville med seier mot Sarpsborg 08 ha fire poeng ned til Rosenborg på fjerdeplass.

  Lenge så det ut til at Vålerenga ikke skulle få med seg noe som helst fra kveldskampen, men så dukket Felix Myhre opp på overtid og utlignet.

  Men overtidsdramaet var ikke ferdig der. Like etterpå så Vålerenga ut til å ha tatt med seg alle poengene, da Bård Finne pirket ballen over mållinjen. På en annen linje sto derimot assistentdommeren og vinket med flagget, og målet ble korrekt annullert for offside.

  Dermed endte det 1–1 etter noen høydramatiske sluttminutter i Oslo.

  Molde har festet et godt grep om sølvet, mens både Vålerenga, Rosenborg, Kristiansund og Odd fortsatt kjemper en hard kamp om den siste medaljen.

  Qamf5OO4EQ0
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal