NRK Meny
Normal

– Solskjær vil slå tilbake

Han ble benket av Ole Gunnar Solskjær som spiller. Nå hyller den nye Cardiff-sjefen sin norske forgjenger.

SOCCER-ENGLAND/ Manchester City's Fernandinho is challenged by Crystal Palace's Gabbidon during their English Premier League soccer match in Manchester

Danny Gabbidon ble hentet til Cardiff av Solskjær etter å ha blitt frigitt av Crystal Palace.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

– Jeg ble litt overrasket. Men i denne bransjen har du kort tid til å lykkes, sa spillende trener Danny Gabbidon på dagens pressekonferanse.

FBL-ENG-PR-NEWCASTLE-CARDIFF

Ole Gunnar Solskjærs framtid som fotballtrener diskuteres heftig etter Cardiff-exiten.

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp

Midtstopperen ble hentet tilbake til gamleklubben Cardiff av nettopp Ole Gunnar Solskjær etter flere sesonger i Premier League-klubber som QPR og Crystal Palace. Nå skal han sammen med akademitrener Scott Young lede klubben mot Derby i morgen.

– Vi får se hva som skjer fremover, sa han foran presseoppbudet i Wales.

Solskjær kommer tilbake

Torsdag ble det klart at Solskjær og Cardiff skiller lag. 41-åringen klarte bare å lede laget til seier i 5 av 25 seriekamper i løpet av sine åtte måneder i klubben.

35 år gamle Gabbiddon er allikevel overbevist om at nordmannen kommer til å lykkes som fotballtrener. Selv om samme mann fikk begrenset med tillit etter å ha blitt hentet til klubben som spiller foran årets sesong.

– Han vil lykkes. Han har allerede hatt suksess, men det er ikke alltid det lykkes for trenere hele tiden.

Delte meninger om framtiden

Flere eksperter i både Norge og England har hevdet at Solskjær har fått seg en skikkelig ripe i CV-lakken. Men i likhet med tidligere England-proff Briane Deane, mener Gabbidon at den norske manageren vil komme styrket ut av Cardiff-exiten.

– Han kommer til å komme tilbake som en enda bedre trener med erfaringen han har fått i denne klubben, mener den midlertidige manageren.

(NRK/NTB)

Siste nytt

 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Haugen foreløpig på 2.-plass

  Kristine Gjelsten Haugen er på 2.-plass etter første omgang i europacuprennet i storslalåm i Andalo. Finaleomgangen ble utsatt til fredag. Det er annen uke på rad at Haugen legger seg torsdag med halvgjort jobb i et europacuprenn.

  US Alpine World Cup Skiing Leona Popovic, Kristine Gjelsten Haugen
  Foto: Charles Krupa / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal