NRK Meny
Normal

– Solskjær vil slå tilbake

Han ble benket av Ole Gunnar Solskjær som spiller. Nå hyller den nye Cardiff-sjefen sin norske forgjenger.

SOCCER-ENGLAND/ Manchester City's Fernandinho is challenged by Crystal Palace's Gabbidon during their English Premier League soccer match in Manchester

Danny Gabbidon ble hentet til Cardiff av Solskjær etter å ha blitt frigitt av Crystal Palace.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

– Jeg ble litt overrasket. Men i denne bransjen har du kort tid til å lykkes, sa spillende trener Danny Gabbidon på dagens pressekonferanse.

FBL-ENG-PR-NEWCASTLE-CARDIFF

Ole Gunnar Solskjærs framtid som fotballtrener diskuteres heftig etter Cardiff-exiten.

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp

Midtstopperen ble hentet tilbake til gamleklubben Cardiff av nettopp Ole Gunnar Solskjær etter flere sesonger i Premier League-klubber som QPR og Crystal Palace. Nå skal han sammen med akademitrener Scott Young lede klubben mot Derby i morgen.

– Vi får se hva som skjer fremover, sa han foran presseoppbudet i Wales.

Solskjær kommer tilbake

Torsdag ble det klart at Solskjær og Cardiff skiller lag. 41-åringen klarte bare å lede laget til seier i 5 av 25 seriekamper i løpet av sine åtte måneder i klubben.

35 år gamle Gabbiddon er allikevel overbevist om at nordmannen kommer til å lykkes som fotballtrener. Selv om samme mann fikk begrenset med tillit etter å ha blitt hentet til klubben som spiller foran årets sesong.

– Han vil lykkes. Han har allerede hatt suksess, men det er ikke alltid det lykkes for trenere hele tiden.

Delte meninger om framtiden

Flere eksperter i både Norge og England har hevdet at Solskjær har fått seg en skikkelig ripe i CV-lakken. Men i likhet med tidligere England-proff Briane Deane, mener Gabbidon at den norske manageren vil komme styrket ut av Cardiff-exiten.

– Han kommer til å komme tilbake som en enda bedre trener med erfaringen han har fått i denne klubben, mener den midlertidige manageren.

(NRK/NTB)

Siste nytt

 • Han kan smile for siste plassen

  FC København slo AGF 4-1 og tok Danmarks siste plass i kvalifiseringa til europaligaen neste sesong.

  Ståle Solbakkens klubb redda dermed årets sesong frå nærmast katastrofe, og kan framleis skryte av å ha vore i europa-kvalifisering kvart år sidan 2001.

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal