NRK Meny
Normal

Stortingsflertall for dopingforbud

Det er bredt flertall på Stortinget for å gjøre det straffbart å bruke og kjøpe dopingmidler i Norge.

Det er bredt flertall på Stortinget for å gjøre det straffbart å bruke og kjøpe dopingmidler i Norge. De siste dagers innrømmelser har bare gjort politikerne sikrere på at dette nå må forbys.

Stortingsflertall for forbud mot doping

De siste dagers innrømmelser har bare gjort politikerne sikrere på at dette nå må forbys. Nå kan det gå mot et forbud neste år.

Alle de store partiene støtter nå et forslag som gjør det ulovlig å bruke, kjøpe eller oppbevare dopingmidler.

– Dagens lover er gamle og utdaterte. Det er mange med meg i Høyre som ønsker å gjøre doping straffbart, også utenfor den organiserte idretten, sier Høyres Linda Hofstad Helleland til NRK.

– Jeg tror vi alle har forstått alvoret etter de siste dagers hendelser, legger hun til.

Stort flertall for forbud

Av partiene NRK snakket med, er det bare Venstre som er noe skeptisk til et forbud. Flertallet er dermed så stort at et forbud kan komme fort, kanskje allerede i inneværende stortingsperiode, det vil si før sommeren.

Arbeiderpartiet er glad for den brede enigheten.

– Jeg tror den er viktig for å få nok trøkk i kampen mot doping. Det er ikke nok med bare et forbud alene. Vi må følge det opp både med holdningsskapende arbeid og med kraft nok til å bryte ned den illegale virksomheten som ligger i bunnen, sier Thomas Breen. Han er helsepolitisk talsmann i Arbeiderpartiet.

– Jeg håper at andre i norsk sykkelsport som har historier å fortelle, kommer fram med det. Det er all mulig grunn til å tro at det er det flere som har, sier kulturpolitisk talsmann i Kristelig Folkeparti, Øyvind Håbrekke.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal