Normal

Stortingsflertall for dopingforbud

Det er bredt flertall på Stortinget for å gjøre det straffbart å bruke og kjøpe dopingmidler i Norge.

Det er bredt flertall på Stortinget for å gjøre det straffbart å bruke og kjøpe dopingmidler i Norge. De siste dagers innrømmelser har bare gjort politikerne sikrere på at dette nå må forbys.

Stortingsflertall for forbud mot doping

De siste dagers innrømmelser har bare gjort politikerne sikrere på at dette nå må forbys. Nå kan det gå mot et forbud neste år.

Alle de store partiene støtter nå et forslag som gjør det ulovlig å bruke, kjøpe eller oppbevare dopingmidler.

– Dagens lover er gamle og utdaterte. Det er mange med meg i Høyre som ønsker å gjøre doping straffbart, også utenfor den organiserte idretten, sier Høyres Linda Hofstad Helleland til NRK.

– Jeg tror vi alle har forstått alvoret etter de siste dagers hendelser, legger hun til.

Stort flertall for forbud

Av partiene NRK snakket med, er det bare Venstre som er noe skeptisk til et forbud. Flertallet er dermed så stort at et forbud kan komme fort, kanskje allerede i inneværende stortingsperiode, det vil si før sommeren.

Arbeiderpartiet er glad for den brede enigheten.

– Jeg tror den er viktig for å få nok trøkk i kampen mot doping. Det er ikke nok med bare et forbud alene. Vi må følge det opp både med holdningsskapende arbeid og med kraft nok til å bryte ned den illegale virksomheten som ligger i bunnen, sier Thomas Breen. Han er helsepolitisk talsmann i Arbeiderpartiet.

– Jeg håper at andre i norsk sykkelsport som har historier å fortelle, kommer fram med det. Det er all mulig grunn til å tro at det er det flere som har, sier kulturpolitisk talsmann i Kristelig Folkeparti, Øyvind Håbrekke.

Siste nytt

 • Foss på sjetteplass i VM

  Danske Mikkel Bjerg forsvarte sin tittel på temposykkelen i U23-klassen i sykkel-VM i Innsbruck. Norske Tobias Foss ble beste nordmann på en sjetteplass, 2.25 minutter bak vinneren. Andreas Leknessund ble nummer 13.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Alternativ trening for Moan

  Magnus Moan fikk et ublidt møte med reklamegjerdene i bunnen av hoppbakken i Planica søndag. Verst gikk det utover skulderen. Moan melder nå på sin Twitter-konto at det blir alternativ trening de kommende dagene.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Lillestrøm - Tromsø
Team Ingebrigtsen