NRK Meny
Normal

Stortalentet nær nok en rekord da bronsen ble sikret i U23-EM: – Jonathan er bra på alt

Jonathan Quarcoo nærmer seg seniornivå. Fredag var han nær ved å slå sin ferske U23-rekord.

Jonathan Quarcoo

NUMMER TRE: Jonathan Quarcoo tok bronsemedaljen i U23-EM.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Jonathan Quarcoo (20) var fire hundredeler unna å slå sin ferske personlige rekord, da han løp inn til en formidabel bronsemedalje på 100-meteren i U23-EM i polske Bydgoszcz, fredag.

Quarcoo hadde den tredje dårligste rekordtiden da sprinterne stilte til start i finalen, men klinte til og ble altså nummer tre. Britiske Ojie Edoburun vant, mens slovakiske Ján Volko tok sølvet.

Vebjørn Rodal

HAR TROA PÅ QUARCOO: Vebjørn Rodal tror 20 år gamle Quarcoo kan nå langt.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Nordmannen gikk hardt ut fra start, og de første 30 meterne så det svært lovende ut. Dessverre var Edoburun og Volko raskere utover i løpet, og Quarcoo ble tatt igjen.

– Det gikk bra i starten, jeg følte jeg var litt i teten. Så kom briten og slovaken, men jeg kjørte mitt løp hele veien og det holdt til bronse. Jeg er jævlig fornøyd, sier Quarcoo etter målgang.

I går kveld tok Quarcoo sin egen personlige rekord på 100 meter, da han løp inn til 10,26 i semifinalen.

Quarcoo løp også forsøk på 200 meter senere i dag. Der endte det med suveren seier og ny bestenotering på distansen med 20,79.

– Gjør ting rett

Friidrettsekspert Vebjørn Rodal mener Quarcoo har hatt en jevn utvikling, og er spent på fremtiden til 20-åringen.

– Det går noen grenser for de aller fleste, men Jonathan er såpass ung og jeg liker at han har hatt en jevn utvikling. Det tyder på at han gjør ting rett og tar ting i riktig rekkefølge. Han er flink, talentfull og har et bra apparat rundt seg, sier Rodal til NRK.

Den tidligere mellomdistanseløperen sier at det er kort vei opp til seniornivå for Orion-løperen, når han nå er på 10,20-nivået.

– Det skyldes at nivået på internasjonal sprint er litt sunnere, hvis vi kan si det. Det er mindre doping også i de kraftkrevende øvelsene i friidretten, og løper du ti blank eller 10,05, så er du en topp internasjonal sprinter som kan konkurrere i for eksempel Diamond League.

– Jevnt bra på alt

Etter den siste tids resultater, mener Rodal at det ikke skal så mye til før han kan nå finaler i både EM, VM og OL.

– I EM er han jo snart på det nivået. Men jeg tror ikke han skal lage seg noen begrensninger med tanke på det å bli en sprinter på finalenivå både i VM og OL også. Det har Jonathan potensial til hvis han fortsetter den fine utviklingen. Det skal ikke så mye til i resultatforbedring, selv om det er mye og hardt arbeid som må legges ned.

Rodal påpeker at han ikke er noen ekspert på sprinttrening, men at det nå må bygges komplette ferdigheter.

– Det handler om de tre hoveddelene i en god sprint: startfasen, om akselerasjon og toppfart. Alt må fungere godt samme dag. Jonathan er jevnt bra på alt, det handler om å fortsette utviklingen på det han allerede er god på.

Siste nytt

 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Tøff VM-trekning for ishockeygutta

  Norge skal spille i gruppe B i neste ishockey-VM i Slovakia. Ishockeygutta skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

  – En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar.

  VM i ishockey 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal