Stortalentet Christiansen med årsbeste i verden

Henrik Christiansen knuste sin egen norgesrekord på 400-meter, og svømte inn til årsbeste i verden på distansen.

Russia Swimming Worlds

KNUSTE KONKURRENTENE: Henrik Christiansen er i storform, noe han viste under Swim Open Stockholm onsdag.

Foto: Sergei Grits / Ap

Henrik Christiansen imponerte stort under svømmestevnet Swim Open Stockholm onsdag kveld.

Den norske 19-åringen utklasset konkurrentene på 400-meter fri, og svømte inn på tiden 3,46,47. Det er årsbeste i verden, og en klar forbedring av stortalentets egen norgesrekord på 3,47,71, som han satte under VM i Kazan.

– Jeg er strålende fornøyd. Det er veldig bra når man setter personlig rekord med 1.5 sekund. Formen er god, så det blir spennende videre i mesterskapet, sier Henrik Christiansen til NRK.

Han vant med nesten seks sekunder ned til nummer to som var svenske Adam Paulsson.

Siste formtopp før OL

Christiansen er normalt best på distansene 800- og 1500-meter, men viser nå at han også mestrer 400-meter.

– Jeg gjør et veldig godt løp hvor jeg gjør mange tekniske detaljer riktig. I starten av løpet var jeg ganske offensiv, mens jeg kanskje ble litt trøtt mot slutten. Men egentlig et ganske greit disponert løp, forteller Christiansen.

Svømmestevne i Stockholm varer til lørdag.

– Planen videre her er å svømme fort enkelt og greit. Dette blir min siste skikkelig formtopp før OL. Dermed er vi på utkikk etter å se at det vi gjør er riktig og at jeg klarer å utvikle meg. Det viser jeg jo i dag, sier 19-åringen.

– Er det noe du kan forbedre frem mot OL?

– Det er alltid et par ting man kan gjøre bedre. Løpet i dag var veldig fint, men jeg klarer å svømme raskere. Det kommer jeg i hvert fall til å gjøre i OL, fastslår Christiansen.

– Går i ett mot OL

Etter stevnet i Stockholm venter mye trening for svømmestjernen.

– Jeg skal først hjem en uke, så videre på høydeleir i tre uker. Deretter hjem, og så høydeopphold igjen. Det går veldig i ett mot OL, forteller Christiansen og legger til:

– Jeg skal trene mye før OL. Jeg aner rett og slett ikke hvor mye.

16 år gamle Truls Wigdel kvalifiserte seg også til finalen onsdag. Han endte til slutt på femteplass, på tiden 3.54.44. Dermed klarte han EM-kravet.

Tidligere i dag ble også Sverre Næss nummer fem på 200 meter bryst da han svømte inn til tiden 2.13.84. Det var ikke godt nok til å ta OL-kravet.

Siste nytt

 • Tidligere Solskjær-elev til AaFK

  Aalesund har signert midtbanespilleren Jordon Mutch fra sørkoreanske Gyeongnam FC. 28-åringen har tidligere spilt for blant andre Cardiff. Der hadde han Ole Gunnar Solskjær som manager. Kontrakten Mutch har signert strekker seg ut 2020-sesongen.

  Cardiff City's Mutch celebrates scoring a goal against Sunderland during their English Premier League soccer match in Cardiff
  Foto: Rebecca Naden / Reuters
 • Påstand om fire år for Srour

  Påtalenemnden i Antidoping Norge (ADN) innstiller på fire års utestengelse for bokseren Hadi Srour. Han avla i høst en positiv dopingprøve med spor av syntetisk EPO.

  I en pressemelding skriver ADN at Srour også har brutt reglementet for meldeplikt flere ganger.

  – Også B-prøven bekreftet funnet i A-prøven, sier Katharina Rise, leder av påtalenemnda i ADN til NTB.

  – Det har tatt litt tid før saken ble endelig avgjort fra vår side. Det er fordi Srour har anmodet om at vi skulle gjøre ytterligere undersøkelser. Basert på det har vi også fått denne prøven vurdert av andre internasjonale akkrediterte laboratorier, i tillegg til det norske laboratoriet som er akkreditert av Wada. De har kommet til samme resultat, uavhengig av hverandre, sier Rise


  Srour var raskt ute med kritikk av Antidoping Norge da saken ble offentlig i fjor.

  – Etterforskerne forhørte meg, men de var ikke ute etter å høre min versjon eller å få sannheten. De anmodet meg to ganger om å tilstå. Den siste gangen slo de også av lydopptakeren, sa Srour på en pressekonferanse 4. september.

  Srour var ansett som en mulig OL-deltaker i Tokyo-lekene senere i år.

  Hadi Srour tilknyttet Norges Bokseforbund har avgitt positiv dopingprøve.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Sandstormen forsinker gullheltene

  Sandstormen på Kanariøyene rammer nå også indireke de norske skiskytterne som skal hjem fra VM i Anterselva. NRK får opplyst at charterlfyet med Marte Olsbu Røiseland og co er hele seks seks timer forsinket p.g.a. sandstormen på Kanariøyene. De flyr fra Innsbruck i Østerrike til Oslo. Ny avreise fra Innsbruck er kl 18.30 mandag.

  Marte Olsbu Røiseland
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal