Stortalentet Christiansen med årsbeste i verden

Henrik Christiansen knuste sin egen norgesrekord på 400-meter, og svømte inn til årsbeste i verden på distansen.

Russia Swimming Worlds

KNUSTE KONKURRENTENE: Henrik Christiansen er i storform, noe han viste under Swim Open Stockholm onsdag.

Foto: Sergei Grits / Ap

Henrik Christiansen imponerte stort under svømmestevnet Swim Open Stockholm onsdag kveld.

Den norske 19-åringen utklasset konkurrentene på 400-meter fri, og svømte inn på tiden 3,46,47. Det er årsbeste i verden, og en klar forbedring av stortalentets egen norgesrekord på 3,47,71, som han satte under VM i Kazan.

– Jeg er strålende fornøyd. Det er veldig bra når man setter personlig rekord med 1.5 sekund. Formen er god, så det blir spennende videre i mesterskapet, sier Henrik Christiansen til NRK.

Han vant med nesten seks sekunder ned til nummer to som var svenske Adam Paulsson.

Siste formtopp før OL

Christiansen er normalt best på distansene 800- og 1500-meter, men viser nå at han også mestrer 400-meter.

– Jeg gjør et veldig godt løp hvor jeg gjør mange tekniske detaljer riktig. I starten av løpet var jeg ganske offensiv, mens jeg kanskje ble litt trøtt mot slutten. Men egentlig et ganske greit disponert løp, forteller Christiansen.

Svømmestevne i Stockholm varer til lørdag.

– Planen videre her er å svømme fort enkelt og greit. Dette blir min siste skikkelig formtopp før OL. Dermed er vi på utkikk etter å se at det vi gjør er riktig og at jeg klarer å utvikle meg. Det viser jeg jo i dag, sier 19-åringen.

– Er det noe du kan forbedre frem mot OL?

– Det er alltid et par ting man kan gjøre bedre. Løpet i dag var veldig fint, men jeg klarer å svømme raskere. Det kommer jeg i hvert fall til å gjøre i OL, fastslår Christiansen.

– Går i ett mot OL

Etter stevnet i Stockholm venter mye trening for svømmestjernen.

– Jeg skal først hjem en uke, så videre på høydeleir i tre uker. Deretter hjem, og så høydeopphold igjen. Det går veldig i ett mot OL, forteller Christiansen og legger til:

– Jeg skal trene mye før OL. Jeg aner rett og slett ikke hvor mye.

16 år gamle Truls Wigdel kvalifiserte seg også til finalen onsdag. Han endte til slutt på femteplass, på tiden 3.54.44. Dermed klarte han EM-kravet.

Tidligere i dag ble også Sverre Næss nummer fem på 200 meter bryst da han svømte inn til tiden 2.13.84. Det var ikke godt nok til å ta OL-kravet.

Siste nytt

 • Slovenia-sjef fikk sparken

  Slovenias landslagssjef Tomaz Kavcic har fått sparken. Laget, som tapte for Norge i nasjonsligaen lørdag, har bare tatt ett poeng i gruppa – til tross for at de var i øverste seedingsnivå i gruppe C-divisjonen. Norge møter Slovenia borte i november.

  SOCCER-UEFA-NATIONS-SVN-CYP/
  Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
 • Mål for Hegerberg og Graham Hansen

  Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Wolfsburg knuste Atlético Madrid hele 4-0 i mesterligaen fotball onsdag. Også Ada Hegerberg bidro foran mål for sin klubb Lyon, da hun scoret det tredje i 4-0-seieren borte mot Ajax.

  Graham Hansen
  Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters
 • Bare uavgjort for LSK

  Det så lovende ut for LSK Kvinner da Guro Reiten banket inn ledelsen for hjemmelaget etter 30 minutter mot Brøndby i åttendedelsfinalen i mesterligaen torsdag. Men danskenes Emilie Henriksen sikret 1–1. LSK må dermed vinne returen neste uke.

  LSK Kvinner
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag