NRK Meny
Normal

Stortalentet Christiansen med årsbeste i verden

Henrik Christiansen knuste sin egen norgesrekord på 400-meter, og svømte inn til årsbeste i verden på distansen.

Russia Swimming Worlds

KNUSTE KONKURRENTENE: Henrik Christiansen er i storform, noe han viste under Swim Open Stockholm onsdag.

Foto: Sergei Grits / Ap

Henrik Christiansen imponerte stort under svømmestevnet Swim Open Stockholm onsdag kveld.

Den norske 19-åringen utklasset konkurrentene på 400-meter fri, og svømte inn på tiden 3,46,47. Det er årsbeste i verden, og en klar forbedring av stortalentets egen norgesrekord på 3,47,71, som han satte under VM i Kazan.

– Jeg er strålende fornøyd. Det er veldig bra når man setter personlig rekord med 1.5 sekund. Formen er god, så det blir spennende videre i mesterskapet, sier Henrik Christiansen til NRK.

Han vant med nesten seks sekunder ned til nummer to som var svenske Adam Paulsson.

Siste formtopp før OL

Christiansen er normalt best på distansene 800- og 1500-meter, men viser nå at han også mestrer 400-meter.

– Jeg gjør et veldig godt løp hvor jeg gjør mange tekniske detaljer riktig. I starten av løpet var jeg ganske offensiv, mens jeg kanskje ble litt trøtt mot slutten. Men egentlig et ganske greit disponert løp, forteller Christiansen.

Svømmestevne i Stockholm varer til lørdag.

– Planen videre her er å svømme fort enkelt og greit. Dette blir min siste skikkelig formtopp før OL. Dermed er vi på utkikk etter å se at det vi gjør er riktig og at jeg klarer å utvikle meg. Det viser jeg jo i dag, sier 19-åringen.

– Er det noe du kan forbedre frem mot OL?

– Det er alltid et par ting man kan gjøre bedre. Løpet i dag var veldig fint, men jeg klarer å svømme raskere. Det kommer jeg i hvert fall til å gjøre i OL, fastslår Christiansen.

– Går i ett mot OL

Etter stevnet i Stockholm venter mye trening for svømmestjernen.

– Jeg skal først hjem en uke, så videre på høydeleir i tre uker. Deretter hjem, og så høydeopphold igjen. Det går veldig i ett mot OL, forteller Christiansen og legger til:

– Jeg skal trene mye før OL. Jeg aner rett og slett ikke hvor mye.

16 år gamle Truls Wigdel kvalifiserte seg også til finalen onsdag. Han endte til slutt på femteplass, på tiden 3.54.44. Dermed klarte han EM-kravet.

Tidligere i dag ble også Sverre Næss nummer fem på 200 meter bryst da han svømte inn til tiden 2.13.84. Det var ikke godt nok til å ta OL-kravet.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal