Hopp til innhold

Fossesholm med maktdemonstrasjon - sammenlignes med Johaug

TRONDHEIM (NRK): Helene Marie Fossesholm startet 42 sekunder bak Tiril Udnes Weng i sammendraget før dagens 10 kilometer intervallstart. Den ledelsen hadde 19-åringen spist opp halvveis.

KNUSENDE SEIER: Helene Marie Fossesholm knuste feltet i dagens 10 kilometer.

Tiril Udnes Weng vant Toppidrettsveka i fjor og hadde et forsprang på 42 sekunder før siste øvelse i dag. Men junior Helene Marie Fossesholm startet i et forrykkende tempo og senket aldri farten.

Til slutt vant 19-åringen sammendraget med over ett minutt.

– Fremtida er lys det er sikkert. Det er helt rått. Therese (Johaug red.anm.) er unik, men hun der er nesten like unik, sier Udnes Weng om Fossesholm.

Bryr seg ikke om sammenligningen

Dermed tok stortalentet en imponerende førsteplass i intervallstarten og en enda mer imponerende seier i sammendraget av Toppidrettsveka. Tiril Udnes Weng tok andreplassen og Mathilde Myhrvold tok tredjeplassen i sammendraget.

At 19-åringen sammenlignes med store profiler som Johaug og spås en veldig lys fremtid bryr hun seg ikke så mye om.

– Jeg prøver å ha minst mulig fokus på media og det alle andre sier. Jeg har fokus på meg selv og det jeg kan gjøre for å bli en bedre skiløper. Det er langt til de i toppen og Therese, sier Fossesholm til NRK.

Store mål

Talentet mener hun har fått mye ut av rennene under Toppidrettsveka.

Helene Marie Fosseholm

SPÅS STOR FREMTID: 19-åringen bryr seg ikke om hva som sies, men fokuserer på enge prestasjoner.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Det var bra, jeg følte meg bra i dag. Toppidrettsveka har gitt meg kjempegod trening og ikke minst litt mer konkurranse. Det var skikkelig gøy å ha på startnummer igjen.

Nå ser den sammendragsvinneren frem mot vintersesongen.

– Jeg kjenner meg klar for en ny skisesong. Men det er vinteren som gjelder. Det hjelper ikke å gå fort på sommeren om man ikke klarer å gå fort om vinteren.

Og stortalentet har store ambisjoner.

– Det er ikke noe tvil om at jeg har et VM i Oberstdorf som mål, sier 19-åringen.

Siste nytt

 • Danskene spiller med «protestdrakter» i Qatar-VM

  Danmark stiller i VM-sluttspillet i Qatar med trøyer der logoer og andre detaljer er tonet helt ned. Grepet blir gjort for å markere avstand til vertslandet.

  Designet på de danske VM-draktene ble lagt fram på Instagram-kontoen til utstyrsleverandøren Hummel onsdag. Til bildene står det at «vi ikke vil synes i en turnering som har kostet mennesker livet».

  «Vi støtter det danske landslaget helhjertet, men det er ikke samme sak å støtte Qatar som vertsnasjon», skriver Hummel.

  Qatar har i en årrekke fått kritikk for brudd på menneskerettigheter og sin behandling av gjestearbeidere.

  Logoene til Danmarks fotballforbund (DBU) og Hummel vil være i samme farge som draktene. Det gjør det nesten umulig å se dem fra avstand. Trøyene vil enten være ensfarget i rødt, hvitt eller svart.

  DBU har tidligere gjort det klart at man ikke vil ha sponsorer på sine drakter, og ingen i og rundt landslaget vil delta på arrangement under VM som ikke er obligatoriske. Valget er også tatt som en protest mot Qatar.

  Danskene starter mesterskapet mot Tunisia 22. november. Deretter er det puljekamper mot tittelholder Frankrike (26/11) og Australia (30/11). (NTB)

  Denmark France Nations League Soccer
  Foto: Liselotte Sabroe / AP
 • Første kvinnelige dommer i Serie A for menn – leder «norsk» oppgjør

  Maria Sole Ferrieri Caputi blir i helgen første kvinne som dømmer en fotballkamp i italiensk Serie A for menn.

  Det bekreftet dommerforeningen AIA onsdag. Det ble ikke opplyst hvilken kamp hun skal dømme, men ifølge Gazzetta dello Sport og andre medier blir det kampen mellom Sassuolo og Salernitana.

  Flere norske spillere kan bli involvert i den kampen. Kristian Thorstvedt og Emil Konradsen Ceïde er i Sassuolo-stallen, Erik Botheim, Emil Bohinen og Julian Kristoffersen i Salernitana-stallen.

  – Dette er ikke hvilken som helst dag. Jeg er full av følelser nå, sa AIA-president Alfredo Trentalanga da han offentliggjorde at Caputi skal dømme sin første toppseriekamp. (NTB)

 • VG: Norges Skiforbund dropper FIS-møte grunnet russisk deltagelse

  Det skriver VG.

  Torbjørn Broks Pettersen, som representerer Norges Skiforbund i en av flere ulike langrennskomiteer i FIS, forteller om beskjeden til avisen.

  – Jeg var på vei til toget nå snart, men nå holder jeg meg hjemme. Den norske delegasjonen står over har jeg nettopp fått beskjed om. Det er vanskelig å sitte i møte med russere nå, sier Broks Pettersen.

  I møte, som er i Sveits, har Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) invitert russiske representanter.

  – Jeg er i Zürich. Hvis noen ønsker å snakke med oss, så er vi klar og åpen for alle, skriver Russlands skipresident Jelena Välbe i en melding NRK.

  Totalt skulle i underkant av 30 norske deltakere ha deltatt i Sveits.

  – Jeg tenker det er på høy tid. Det har kommet et nytt styre i Norges Skiforbund og de har åpenbart bestemt seg for å ta et tydeligere standpunkt og en hardere linje i de sammenhengene her, sier NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt.

  – Det er en tydelighet som er enda viktigere når det begynner å gå rykter om at man vurderer fra IOC- og FIS-ledelsens side å foreta en tilnærming overfor Belarus og Russland.

  FIS Council skal ta stilling til russisk og belarussisk deltagelse først 22. oktober.

  «Den nåværende FIS-policyen når det gjelder russisk og belarusisk deltakelse gjelder ikke representanter, men kun utøvere i konkurranser. Derfor er alle deltakere i FIS’ komiteer klarert til å delta i møtene», skriver medieavdelingen i Det internasjonale skiforbundet til VG.

  Til møtene er også representanter fra Belarus invitert.

  NRKs kommentator, Jan Petter Saltvedt, synes beslutningen er på høy tid.

  – Jeg synes Norge burde tatt et valg allerede til kongressen, der Välbe prøvde å bli gjenvalgt til FIS-council. Det har kommet et nytt styre i Norges Skiforbund og de har åpenbart bestemt seg for å ta et tydeligere standpunkt og en hardere linje i de sammenhengene her, sier han.

  Sesongåpning langrenn - Beitostølen - Beitosprinten 2021
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste