Fossesholm med maktdemonstrasjon - sammenlignes med Johaug

TRONDHEIM (NRK): Helene Marie Fossesholm startet 42 sekunder bak Tiril Udnes Weng i sammendraget før dagens 10 kilometer intervallstart. Den ledelsen hadde 19-åringen spist opp halvveis.

KNUSENDE SEIER: Helene Marie Fossesholm knuste feltet i dagens 10 kilometer.

Tiril Udnes Weng vant Toppidrettsveka i fjor og hadde et forsprang på 42 sekunder før siste øvelse i dag. Men junior Helene Marie Fossesholm startet i et forrykkende tempo og senket aldri farten.

Til slutt vant 19-åringen sammendraget med over ett minutt.

– Fremtida er lys det er sikkert. Det er helt rått. Therese (Johaug red.anm.) er unik, men hun der er nesten like unik, sier Udnes Weng om Fossesholm.

Bryr seg ikke om sammenligningen

Dermed tok stortalentet en imponerende førsteplass i intervallstarten og en enda mer imponerende seier i sammendraget av Toppidrettsveka. Tiril Udnes Weng tok andreplassen og Mathilde Myhrvold tok tredjeplassen i sammendraget.

At 19-åringen sammenlignes med store profiler som Johaug og spås en veldig lys fremtid bryr hun seg ikke så mye om.

– Jeg prøver å ha minst mulig fokus på media og det alle andre sier. Jeg har fokus på meg selv og det jeg kan gjøre for å bli en bedre skiløper. Det er langt til de i toppen og Therese, sier Fossesholm til NRK.

Store mål

Talentet mener hun har fått mye ut av rennene under Toppidrettsveka.

Helene Marie Fosseholm

SPÅS STOR FREMTID: 19-åringen bryr seg ikke om hva som sies, men fokuserer på enge prestasjoner.

– Det var bra, jeg følte meg bra i dag. Toppidrettsveka har gitt meg kjempegod trening og ikke minst litt mer konkurranse. Det var skikkelig gøy å ha på startnummer igjen.

Nå ser den sammendragsvinneren frem mot vintersesongen.

– Jeg kjenner meg klar for en ny skisesong. Men det er vinteren som gjelder. Det hjelper ikke å gå fort på sommeren om man ikke klarer å gå fort om vinteren.

Og stortalentet har store ambisjoner.

– Det er ikke noe tvil om at jeg har et VM i Oberstdorf som mål, sier 19-åringen.