Hopp til innhold

Stortalent ble yngste amerikaner i en US Open-semi på 30 år

Ben Shelton (20) ble onsdag den yngste amerikaneren til å spille seg til en US Open-semifinale i tennis siden 1992. Nå venter selveste Novak Djokovic.

Shelton vant den amerikanske duellen mot Frances Tiafoe 6-2, 3-6, 7-6 (9-7), 6-2 onsdag morgen.

I den underholdende kampen hamret Shelton inn 50 vinnere og viste fram sin farlige forehand mot langt mer erfarne Tiafoe. Shelton tok seg til kvartfinale i Australian Open i vinter, og onsdagens seier gjorde ham klar for en Grand Slam-semifinale for første gang i karrieren.

Der venter Novak Djokovic, som tidligere på dagen i New York slo Taylor Fritz og ble klar for sin 47. semifinale i en Grand Slam-turnering. Det er rekord.

– Det blir ikke mye bedre enn det, sa Shelton om det som blir det første møtet mellom unggutten og Djokovic.

Shelton ble profesjonell i fjor og spiller kun sin femte Grand Slam-turnering. Uavhengig av resultat mot Djokovic for 20-åringen vil han være inne blant topp 20 på verdensrankingen etter turneringen.

2023 US Open - Day 9
Foto: ELSA / AFP

Siste nytt

 • Lie og Slyngstadli utslått i svømme-EM

  Markus Lie og Silje Slyngstadli ble begge slått ut i semifinalene på henholdsvis 50 meter rygg og 100 meter bryst under kortbane-EM i svømming i Romania.

  Lie svømte inn til 23,55 i semifinalen og ble nummer sju i det andre heatet. Det var et stykke unna avansement til finalen. Han hadde den ellevte beste tiden, og det var de åtte beste som tok seg videre.

  Slyngstadli endte sist i sitt heat i semifinalen med 1.06,43. Dermed gikk heller ikke hun videre til finalen. Tiden var den svakeste av de 16 som var i semifinalene. (NTB)

  Markus Lie
  Foto: MANAN VATSYAYANA / AFP
 • Slik starter Norge skjebnekampen mot Østerrike

  Norge avslutter gruppespillet i nasjonsligaen med bortekamp mot Østerrike og må vinne for å unngå å rykke ned til nivå B.

  Dette er Leif Gunnar Smeruds elleve utvalgte til kampen:

  Mikalsen - Bjelde, Bergsvand, Harviken, Lund - Sævik, Syrstad Engen, Bøe Risa, Maanum - Terland, Hegerberg.

  Smerud gjør to endringer på laget som slo Portugal 4-0 fredag kveld. Karina Sævik kommer inn på laget for ankelskadde Caroline Graham Hansen, mens Guro Bergsvand starter i forsvaret ettersom Maren Mjelde er suspendert.

  I Mjeldes fravær bærer Ada Hegerberg kapteinsbindet for Norge. Det er første gang hun leder Norge som kaptein fra start.

  Kampen starter klokken 19.15 og sendes på TV 2. Den kan også høres på NRK Radio.

  Fotball, kvinner, nasjonsliga: Norge - Portugal (4-0)
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Særforbund ber IOC slippe til russere i Paris-OL

  Russland-spørsmålet er fortsatt ikke avklart foran neste års sommer-OL. Nå ber internasjonale særforbund om at det blir gjort så raskt som mulig.

  Det kom fra under et toppmøte i hovedkvarteret til Den internasjonale olympiske komité (IOC) i sveitsiske Lausanne tirsdag. Representanter fra en rekke særforbund for sommeridretter deltok.

  På agendaen var blant annet russisk og belarusisk deltakelse i Paris-lekene. Fra flere av særforbundene ble IOC bedt om å tillate enkeltutøvere fra Russland og Belarus å kunne stille under nøytralt flagg.

  Samtidig ble IOC-president Thomas Bach oppfordret til å komme med en avklaring «så fort som mulig». Bach ledet tirsdagens møte.

  Tidligere i år anbefalte IOC at russiske og belarusiske utøvere kan hentes inn i varmen igjen under strenge nøytralitetsprinsipper. De lot det være opp til hvert enkelt særforbund å ta avgjørelsen i idretten de styrer internasjonalt.

  I september besluttet Den internasjonale paralympiske komité (IPC) at russiske og belarusiske utøvere kan delta som nøytrale i neste års Paralympics.

  Russland og Belarus har allerede mistet flere kvalifiseringsmuligheter på grunn av sanksjonene for krigføringen i Ukraina. (NTB)

  IOC-president Thomas Bach
  Foto: SARAH MEYSSONNIER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal