Hopp til innhold

Storseier for Sverige

Sverige har meldt seg på i kampen om avansement til EM-sluttspillet i fotball fra gruppe F etter å ha slått Estland 5-0 på bortebane lørdag.

Sverige har hatt en tung start på sin EM-kvalifisering med bare én seier og to tap før lørdagens triumf. Etter seieren over Estland har laget seks poeng og holder tredjeplassen i gruppen.

Viktor Gyökeres scoret enkelt på Linus Egnells pasning ut i 45 grader etter 18 minutters spill. Dejan Kulusevski økte til 2-0 seks minutter senere da han dro seg fri inne i feltet.

Etter 697 dager stoppet Alexander Isaks måltørke på landslaget. Han var høyest inne i feltet på Ken Semas innlegg fra kanten og satte 3-0. Forrige landslagsmål kom i oktober 2021 mot Hellas i VM-kvalifiseringen.

Hjemmelaget hadde ikke så mye å varte opp med, og svenskene kunne bare kontrollere inn de tre poengene. Robin Quaison sendte svenskene opp i 4-0 kvarterer før slutt. På overtid la Viktor Claesson på til 5-0.

Tidligere lørdag hadde Belgia overtatt føringen i gruppe F med borteseieren over Aserbajdsjan. Yannick Carrasco ble matchvinner med kampens eneste mål etter 38 minutter. Belgia topper gruppen med ti poeng, det samme som Østerrike har.

Tirsdag tar Sverige imot Østerrike.

(NTB)

waVVP9U5JJA
Foto: Sergei Grits / AP

Siste nytt

 • Barcelona-keeper må opereres i ryggen

  Den tyske landslagsmålvakten Marc-André ter Stegen skal under kniven i løpet av uken for å bli kvitt ryggproblemene, melder Barcelona.

  Barcelonas førstekeeper har trøblet med smerter i nedre del av ryggen og stått over flere kamper i det siste, samt Tysklands landslagssamling i november.

  – Avbrekket plager meg åpenbart. Dette er en riktig og forsvarlig avgjørelse for å komme tilbake i best mulig form, skriver 31-åringen i sosiale medier. (NTB)

  Marc-André ter Stegen
  Foto: PAU BARRENA / AFP
 • Lie og Slyngstadli utslått i svømme-EM

  Markus Lie og Silje Slyngstadli ble begge slått ut i semifinalene på henholdsvis 50 meter rygg og 100 meter bryst under kortbane-EM i svømming i Romania.

  Lie svømte inn til 23,55 i semifinalen og ble nummer sju i det andre heatet. Det var et stykke unna avansement til finalen. Han hadde den ellevte beste tiden, og det var de åtte beste som tok seg videre.

  Slyngstadli endte sist i sitt heat i semifinalen med 1.06,43. Dermed gikk heller ikke hun videre til finalen. Tiden var den svakeste av de 16 som var i semifinalene. (NTB)

  Markus Lie
  Foto: MANAN VATSYAYANA / AFP
 • Slik starter Norge skjebnekampen mot Østerrike

  Norge avslutter gruppespillet i nasjonsligaen med bortekamp mot Østerrike og må vinne for å unngå å rykke ned til nivå B.

  Dette er Leif Gunnar Smeruds elleve utvalgte til kampen:

  Mikalsen - Bjelde, Bergsvand, Harviken, Lund - Sævik, Syrstad Engen, Bøe Risa, Maanum - Terland, Hegerberg.

  Smerud gjør to endringer på laget som slo Portugal 4-0 fredag kveld. Karina Sævik kommer inn på laget for ankelskadde Caroline Graham Hansen, mens Guro Bergsvand starter i forsvaret ettersom Maren Mjelde er suspendert.

  I Mjeldes fravær bærer Ada Hegerberg kapteinsbindet for Norge. Det er første gang hun leder Norge som kaptein fra start.

  Kampen starter klokken 19.15 og sendes på TV 2. Den kan også høres på NRK Radio.

  Fotball, kvinner, nasjonsliga: Norge - Portugal (4-0)
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal