NRK Meny
Normal

Rekdal advarer RBK tross storseier: – Kan bli en ny opplevelse som den mot Sociedad

Rosenborg vant komfortabelt mot Tromsø, men Kjetil Rekdal er ikke imponert over trøndernes forsvarsspill fem dager før bortemøtet mot Zenit.

Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Rosenborg 0-3.

JUBLER VIDERE: Samuel Adegbenro, Pål André Helland og Nicklas Bendtner kunne feire nye mål og en ny seier for Rosenborg.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Når kampen er jevn, lønner det seg å ha de beste spissene. Den selvfølgen fikk Tromsø en brutal påminnelse om lørdag ettermiddag.

De nedrykkstruede Gutan skapte flere store sjanser mot Rosenborg enn de fleste andre eliteserielag har klart denne sesongen.

Men selv ikke publikums massive pipekonsert mot dommerteamet etter at Gjermund Åsen traff både tverrliggeren og stanga, kunne få ballen over streken bak André Hansen.

Gjermund Åsen

BARE NESTEN: Gjermund Åsen ber pent om å få plass i målprotokollen, men å treffe to stenger teller fortsatt ikke som mål i fotball.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Giftige RBK-spisser

I den andre enden demonstrerte RBK-spissen hvordan Tromsø med fordel burde ha gjort det.

Samuel Adegbenro, Nicklas Bendtner og Pål André Helland viste klinisk presisjon og skjøt Rosenborg enda et steg nærmere et stadig tryggere seriegull.

Helland hadde også en assist, mens Anders Trondsen viste gryende form i RBK-trøya med to strålende målgivende pasninger.

Til tross for en ny komfortabel seier, var det ingen helmaks generalprøve for RBK før torsdagens meget vanskelige bortekamp mot Zenit St. Petersburg i Europaligaen.

– Viste svakhet

– Hvis dette er forsvarsspillet de viser torsdag, kan det bli en ny opplevelse som den mot Real Sociedad, konstaterer Kjetil Rekdal, som var ekspertkommentator for MAX under kampen.

De fleste med hjerte for Rosenborg har prøvd å legge det ydmykende 4-0-tapet i Baskerland bak seg, og 3-1-seieren hjemme mot Vardar hjalp litt.

Nå venter et Zenit som har innledet med 5-0 mot Vardar og 3-1 mot Sociedad.

– Som lag har Rosenborg vist litt svakheter defensivt, men offensivt har de vært gode, sier Rekdal om lørdagens kamp på Alfheim.

Ingebrigtsen: – Må heve oss

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen er ikke uenig.

– Jeg tror vi må heve oss til torsdag. Vi slipper til litt i dag, er veldig upresise og gir bort ballen i ugunstige posisjoner når Tromsø har kort vei til målet vårt. Da får vi problemer mot Zenit. Zenit hadde nok scoret på en eller to, sier Ingebrigtsen til MAX – samtidig som han understreker at det blir en helt annet kamp på et helt annet underlag.

Ingebrigtsen gir også Tromsø honnør for at de klarte å skape trøbbel.

– Tromsø er gode og gjør det vanskelig for oss. Det er en jevn kamp. Vi møter et godt fotballag, men vi viser vi har bedre kvalitet i avslutningen, sier Ingebrigtsen, som gir TIL gode muligheter til å berge plassen i eliteserien.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Islands trener selvsikker før kamp

  Islands trener Heimir Hallgrímsson er sikker på seier før møtet med Nigeria i fotball-VM fredag.

  – Vi forventer å vinne, selv om vi vet at Nigeria blir en tøff motstander.

  Island åpnet VM med 1-1 mot Argentina. Nigeria åpnet med 0-2-tap for Kroatia.

  Heimir Hallgrímsson
  Foto: Nicolas Asfouri / AFP
 • Boasson Hagen ble norgesmester

  Edvald Boasson Hagen fikk hard motstand under temporittet i sykkel-NM torsdag. Med fem kilometer igjen ledet 31-åringen med kun ni sekunder på 19 år gamle Andreas Leknessund, som til slutt ble nummer to. Kristoffer Skjerping tok bronsen.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Brasil og Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica
Topp 5-lister fra fotball-VM
Sport i dag