NRK Meny
Normal

Størmer Steira: - Jeg må bare ta ett steg av gangen

Kristin Størmer Steira sier den siste tida har vært tøff, men langrennsløperen håper å være tilbake i toppslag mot slutten av sesongen.

Video Intervju med Kristin Størmer Steira

Kristin Størmer Steira gjestet NRKs sportslørdag. Se intervjuet med langrennsløperen her.

– Det har vært tøft. Det har vært mye annet enn ski som har tatt mesteparten av fokuset, og det har igjen skapt utfordringer for det å gå på ski, sier Kristin Størmer Steira til NRK.

På grunn av problemer med vekten, fikk 30-åringen ikke lov til å gå verdenscuprennene i Rybinsk tidligere denne måneden.

Langrennsløperen stiller heller ikke til start i rennene i Nove Mesto denne helgen, men sier at det likevel går bedre.

– Det har vært litt tøft den siste tida, men det går veldig mye bedre og vekta begynner å komme på plass så jeg får trent igjen, sier hun.

Spiser mer

Størmer Steira sier hun fortsetter å jobber videre med det hun har gjort de siste ukene.

– Det er for så vidt å få i meg litt mer mat enn det jeg kanskje har lyst på, jobbe videre med det og ikke trene så mye. Samtidig må jeg forberede meg litt som om jeg skal gå renn. Man har lyst til å prestere når man først stiller opp, sier hun.

Langrennsløperen har et håp om å være med på verdenscuprennene i Polen neste helg, men det er i de siste helgene av sesongen hun tror formen kan være tilbake for fullt.

– Jeg må bare ta ett steg av gangen, det første steget blir å gå skirenn igjen. Hvordan det går, er jeg veldig usikker på, men hovedfokuset nå blir de tre siste helgene av verdenscupen. Jeg håper å være i toppslag da, sier Størmer Steira.

Rørt av støtten

Da Størmer Steira gjestet NRKs sportslørdag, fortalt hun blant annet om all støtten hun har fått fra familie, venner, kjente og ukjente. Det setter 30-åringen pris på.

– Det er like rørende hver gang. Det er veldig mange som har engasjert seg i dette og støttet opp, det setter jeg veldig stor pris på, sier hun.

– Det er godt å se at folk ikke bare følger med når det går bra, men når det er litt tungt også, sier hun.

Siste nytt

 • Mørk krever 150 000 kr

  Nora Mørk fortsetter kampen mot dem som spredte hennes hackede mobilbilder. Nå har 15 personer fått brev om krav om å betale 150.000 kroner hver. Det skriver Dagbladet.

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Sannsynligvis Serie B for Zekhnini

  Rafik Zekhnini sliter tungt i Fiorentina. – Det er 90 prosent sikkert at han havner i Serie B etter jul, sier Fiorentina-ekspert Brandi de Leonardis. Telemarkingen har så godt som ikke vært å se i laget etter et innhopp i seriestarten, skriver NTB.

  Rafik Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Bonus på 105 000 kr lokker jentene

  Det er mye på spill for Norges håndballjenter i VM. En ny tittel er verdt 105 000 kroner for hver av spillerne, ifølge NTB. De får da 75 000 kroner for gullet og som ekstrabonus får de ytterlige 30 000 hver, siden laget da allerede er sikret plass i neste VM (Japan 2019).

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge