Størmer Steira nest raskest opp Lysebotn

Elisabeth Stephen fra USA var raskest, da kvinnene slet seg opp den kronglete veien i rulleskiløpet Lysebotn Opp i dag.

Kristin Størmer Steira gratulerer vinneren av Lysebotn opp

Kristin Størmer Steira gratulerer Elisabeth Stephen som vinneren av Lysebotn opp.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

I dag gikk startskuddet for Lysebotn opp, det 7,5 kilometer lange motbakkeløpet opp til Ørneredet i Lysefjorden. Kvinnene var først ut i sommerens hardeste prøvelse på rulleski for verdenseliten.

Elisabeth Stephen fra USA var raskest, da kvinnene slet seg opp den svingete, bratte veien. Kristin Størmer Steira ble nummer to, mens en skuffet Heidi Weng endte på femteplass. Finske Kaisa Makarainen tok tredjeplassen.

Heidi Weng tok femteplassen i Lysebotn opp

Heidi Weng tok femteplassen i Lysebotn opp.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK
Verdenseliten sleit seg Lysebotn Opp i dag, som ble en flott åpning av Blinkfestivalen. Sommerens tøffeste motbakkeløp, med god norsk innsats både i og utenfor løypene.

VIDEO: Verdenseliten sleit seg Lysebotn Opp i dag, som ble en flott åpning av Blinkfestivalen. Sommerens tøffeste motbakkeløp, med god norsk innsats både i og utenfor løypene. Foto: Mathias Oppedal/NRK.

Weng: – Tøffere enn tidligere

– Jeg hater å tape, selv om det bare er rulleski. Man er aldri fornøyd med en 5 plass, men heldigvis er det sommertid, så jeg får skjerpe meg og ta det igjen til vinteren. Det var uvant å gå konkurranse igjen. Det var tungt å få opp farta, sier Heidi Weng.

For den tøffe løypa var enda tøffere enn ventet.

– Det var tøffere i år enn et har vært noen gang jeg har gått. Tidligere har jeg gått dobbeldans hele veien, men i dag gikk jeg nesten bare padling, så det var tungt, sier hun.

Martin Jonsrud Sundby slet seg inn til en andreplass i rulleskiløpet Lysebotn Opp i dag. Maurice Manificat fra Frankrike vant løpet, mens Sjur Røte ble nummer tre. Petter Northug ble nummer åtte.

Ny treningsplan

Men at hun ikke er i toppform så langt fra sesongen ser Weng på som noe positivt. Hun har nemlig lagt en betraktelig større treningsmengde til juli, for å prøve å nå flytsonen i vinter.

– I sommermånedene skal jeg trene meg skikkelig sliten, og slappe litt mer av på høsten og være i form til vinteren. Jeg bruker alltid å være i form om sommer, men i år har jeg klint til med mange ekstra treningstimer i juli. Det kjenner jeg på kroppen, sier Weng.

Hun skal ta flyet hjem allerede i kveld.

– Det er samling snart, så jeg skal ha litt rolige dager nå. Det har vært nesten litt for mye trening i juli, så nå må jeg roe meg litt ned, sier Heidi Weng.

Utøverne i Lysebotn venter på bussen opp til Ørneredet

Utøverne gjør seg klar i Lysebotn.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Siste nytt

 • Kjetil Haug har signert for VIF

  Målvakt Kjetil Haug har teikna kontrakt med Vålerenga fram til juli 2022. 22-åring har vore på utlån ifrå Sogndal sidan april. Han har ei fortid i mellom annan Manchester City og Sarpsborg, og har 39 landskampar bak seg i aldersbestemte klassar.

  Kjetil Haug
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Gulbrandsen ferdig i Salzburg

  Fredrik Guldbransen har signert en treårskontrakt med den tyrkiske toppklubben Basaksehir og forlater dermed Red Bull Salzburg etter tre år. Gulbrandsen som har en fortid i Molde og Lillestrøm blir lagkamerat med Robinho og Adebayor i Istanbul-klubben.

  Europa League - Group Stage - Group B - Celtic v RB Salzburg
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Ekstraordinært møte om VAR

  Det internasjonale fotballforbundet har innkalt til ekstraordinært møte om det omdiskuterte videodømmingsverktøyet VAR onsdag, skriver Aftonbladet. Det skjer dagen etter at VAR igjen stjal oppmerksomheten i Sveriges seier over Canada i fotball-VM.

  Stina Blackstenius og Kosovare Asllani
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal