NRK Meny
Normal

Storhamar vant nervedrama på hjemmebane

Spenningen lever videre i NM-finalen. Storhamar vant 2-1 på hjemmebane og sikret en sjuende og avgjørende finalekamp.

Storhamar-jubel

TOK LEDELSEN: Eirik Skadsdammen jubler for 1-0-scoringen.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Storhamar-jubel

1-0: Storhamar jubler for ledelse.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Nok en gang fullt hus på Hamar. Og denne gangen leverte hjemmelaget, selv om publikum måtte bite negler gjennom hele den siste perioden. Eirik Skadsdammen og Patrik Bäärnhielm avgjorde for Storhamar. Dermed står det 3-3 i kamper.

– Det er var egentlig en litt tam og dårlig kamp. Vi var ikke best, men vi har en god keeper og scorer ett mål mer. Det er deilig å forlenge karrieren med én kamp, sier Storhamar-legende Pål Johnsen til NRK etter kampen.

– Nå handler alt om å få bøtta hjem til Hamar igjen, fortsetter Johnsen.

For andre gang må det sju kamper til for å kåre en NM-vinner. Første gang var i 2004.

– Guttene jobbet veldig bra i dag, jeg er veldig stolt. Vi måtte være forsiktige og tålmodige i dag, sier Storhamar-trener Aleksandr Smirnov til TV2.

Til hjemmepublikumet annonserte suksesstreneren at han at han fortsetter i klubben.

Berglund-tabbe

Aleksandr Smirnov

FIKK JUBEL: Aleksandr Smirnov annonserer at han fortsetter som Storhamar-trener.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Ingen av lagene klarte å få noe overtak i den første perioden, men etter 10 minutter tok det fyr i "fjøset" på Hamar. Storhamar kjempet til seg pucken etter en dropp i Oilers sin sone. Skadsdammen fikk to forsøk på å sende hjemmelaget i ledelsen.

Etter 25 minutter av den andre perioden var lagene like langt. Jacob Berglund ramlet i det han førte pucken foran eget mål. Lorentzen plukket pucken opp fikk lurt den inn bak keeper Andrew Engelage.

I de foregående kampene har det vært temperatur og intensitet som har ført til amperhet og slåssing på isen, men i den sjette finalekampen var det to nervøse og forsiktige lag. Det tok 30 minutter før den første utvisningen kom, og den kom til hjemmelagets Christian Larivee. Storhamar kom seg gjennom undertallsperioden og fikk en kjempesjanse etter at Oilers-keeper Ruben Smith tabbet seg ut. Mads Hansen stjal pucken fra keeperen, men bommet på det åpne målet. I stedet for mål ble det en ny utvisning til hjemmelaget for å ha seks mann på isen.

10 min. for usportslig oppførsel

Men i powerplay etter 29 minutter satt den for hjemmelaget og festen var i gang igjen i OL-amfiet. Patrik Bäärnhielm var sist på 2-1-scoringen, mens Josh Soares satt i utvisningsboksen.

Tredje periode tilhørte Oilers og Englage måtte flere ganger i aksjon. Etter en Oilers-sjanse ti minutter ut i perioden ble det ampert igjen. Flere spillere barket sammen, men dommeren fikk dem fort fra hverandre. Det hele endte med en utvisning for Storhamar og 10 minutter på benken for Josh Soars for usportslig oppførsel, men Oilers kunne erstatte ham.

Oilers fortsatte med et voldsomt press, men hamarsingene holdt unna og dramaet holder seg til siste slutt. Den sjuende finalekampen spilles på lørdag.

Petter Thoresen tapte både kampen og veddemålet

SE VIDEO: Reaksjoner etter den sjette finalekampen.

Siste nytt

 • Rekordomsetning etter Neymar-salg

  Etter skatt sitter Barcelona igjen med et nettoresultat på 13 millioner euro (123 millioner kroner) etter forrige sesong.Mye skyldes salget av Neymar til PSG 222 millioner euro.

  Barcelona hadde 914 millioner euro i inntekter og utgifter på 882 millioner euro.

  neymar
  Foto: Francois Mori / AP
 • Panamas landslagssjef gir seg

  Hernan Daro Gomez avslutter sin tid som Panamas landslagssjef etter landets VM-debut i Russland.

  – Russland 2018 var starten. Jeg oppfylte løftet om å føre landet til sitt første VM. Og det vil for alltid ha en plass i hjertet mitt, skrev landslagssjefen.

  Hernan Dario Gomez
  Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag