NRK Meny
Normal

Storhamar vant nervedrama på hjemmebane

Spenningen lever videre i NM-finalen. Storhamar vant 2-1 på hjemmebane og sikret en sjuende og avgjørende finalekamp.

Storhamar-jubel

TOK LEDELSEN: Eirik Skadsdammen jubler for 1-0-scoringen.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Storhamar-jubel

1-0: Storhamar jubler for ledelse.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Nok en gang fullt hus på Hamar. Og denne gangen leverte hjemmelaget, selv om publikum måtte bite negler gjennom hele den siste perioden. Eirik Skadsdammen og Patrik Bäärnhielm avgjorde for Storhamar. Dermed står det 3-3 i kamper.

– Det er var egentlig en litt tam og dårlig kamp. Vi var ikke best, men vi har en god keeper og scorer ett mål mer. Det er deilig å forlenge karrieren med én kamp, sier Storhamar-legende Pål Johnsen til NRK etter kampen.

– Nå handler alt om å få bøtta hjem til Hamar igjen, fortsetter Johnsen.

For andre gang må det sju kamper til for å kåre en NM-vinner. Første gang var i 2004.

– Guttene jobbet veldig bra i dag, jeg er veldig stolt. Vi måtte være forsiktige og tålmodige i dag, sier Storhamar-trener Aleksandr Smirnov til TV2.

Til hjemmepublikumet annonserte suksesstreneren at han at han fortsetter i klubben.

Berglund-tabbe

Aleksandr Smirnov

FIKK JUBEL: Aleksandr Smirnov annonserer at han fortsetter som Storhamar-trener.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Ingen av lagene klarte å få noe overtak i den første perioden, men etter 10 minutter tok det fyr i "fjøset" på Hamar. Storhamar kjempet til seg pucken etter en dropp i Oilers sin sone. Skadsdammen fikk to forsøk på å sende hjemmelaget i ledelsen.

Etter 25 minutter av den andre perioden var lagene like langt. Jacob Berglund ramlet i det han førte pucken foran eget mål. Lorentzen plukket pucken opp fikk lurt den inn bak keeper Andrew Engelage.

I de foregående kampene har det vært temperatur og intensitet som har ført til amperhet og slåssing på isen, men i den sjette finalekampen var det to nervøse og forsiktige lag. Det tok 30 minutter før den første utvisningen kom, og den kom til hjemmelagets Christian Larivee. Storhamar kom seg gjennom undertallsperioden og fikk en kjempesjanse etter at Oilers-keeper Ruben Smith tabbet seg ut. Mads Hansen stjal pucken fra keeperen, men bommet på det åpne målet. I stedet for mål ble det en ny utvisning til hjemmelaget for å ha seks mann på isen.

10 min. for usportslig oppførsel

Men i powerplay etter 29 minutter satt den for hjemmelaget og festen var i gang igjen i OL-amfiet. Patrik Bäärnhielm var sist på 2-1-scoringen, mens Josh Soares satt i utvisningsboksen.

Tredje periode tilhørte Oilers og Englage måtte flere ganger i aksjon. Etter en Oilers-sjanse ti minutter ut i perioden ble det ampert igjen. Flere spillere barket sammen, men dommeren fikk dem fort fra hverandre. Det hele endte med en utvisning for Storhamar og 10 minutter på benken for Josh Soars for usportslig oppførsel, men Oilers kunne erstatte ham.

Oilers fortsatte med et voldsomt press, men hamarsingene holdt unna og dramaet holder seg til siste slutt. Den sjuende finalekampen spilles på lørdag.

Petter Thoresen tapte både kampen og veddemålet

SE VIDEO: Reaksjoner etter den sjette finalekampen.

Siste nytt

 • Bøkko på pallen i Erfurt

  Hege Bøkko fra Hol tok andreplassen på 1000-meteren under verdenscupen i Erfurt søndag med tiden 1.15.52. Det er Bøkkos første pallplass i verdenscupen i karrieren.

  Vanessa Herzog vant på 1.15.26.

  – Dette var sykt gøy, sier Bøkko til NRK.

  Hege Bøkko
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Lorentzen til topps på 500 meter

  Håvard Lorentzen fikk en treg start på 500 meteren, men leverte en kanonrunde og vant 500-meteren i verdenscupen i Erfurt søndag. Lorentzen gikk på 34,85, og vant med 0,1 sekund på Jan Smeekens.

  – Det var deilig, sier Lorentzen til NRK.

  xz
 • Norge leder klart etter hoppingen

  Norge leder lagkonkurransen i kombinert etter hoppdelen. Jørgen Graabak, Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber og Jan Schmid har 29 sekunders forsprang på Østerrike før langrennet. Finland er treer, 1.03 bak Norge.

  Norges kanskje største utfordrer, Tyskland, sviktet i bakken og er nummer fem. Tyskerne går ut 1.43 bak Norge.

  Graabak
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter
VM skiflyging: Laghopp
VM skiflyging: Laghopp
Sport i dag
Sport i dag
Sportsrevyen
Sportsrevyen