NRK Meny
Normal

Thoresen: – Storhamar herjet med oss

Storhamar gikk offensivt ut og imponerte i DNB Arena. De vant 3-0 på bortebane og leder nå finalespillet.

Storhamar jubler

JUBEL: Storhamar tar NM-gull hvis de vinner kampene på hjemmebane.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

0-3 i Stavanger. 2-1 i kamper til Storhamar. Nå begynner det å lukte NM-gull på Hamar.

Det intense oppgjøret i en fullsatt DNB Arena ble avgjort da Eirik Skadsdammen slo en klarering i det åpne Stavanger-målet og sikret seier 3-0.

– Matchplanen fungerte bra og vi spilte smart da Oilers begynte å presse oss, sier Storhamar-trener Aleksandr Smirnov til TV2.

Hamar-laget gikk offensivt ut, de småspilte og fikk Stavanger til å løpe i mellom, noe sjelden har måttet gjøre på hjemmebane denne sesongen. Og Storhamar hadde sjansene.

«Lucku Luke»

Etter sju minutter fikk de uttelling. Jacob Berglund stjal pucken fra en sløv Mats Larsen Mostue i Stavanger sin sone. Han sendte pucken videre til Luke Moffatt, som fikk den med seg med en slepen teknisk detalj og satt den videre inn bak Stavanger-keeper Ruben Smith.

Med det gjorde «Lucky Luke» sitt femte mål i sluttspillet

Storhamar fortsatte presset på bortebane. Etter ni minutter sto det 7-1 fordel Hamar-laget i skuddstatistikken.

0-1 stod seg til første pause. Stavanger hadde kun én sjanse, signert Dan Kissel.

– Vi virket preget av at de ledet og herjet med oss i starten av kampen. Spillerne var passive og lite gode med puck, sier Oilers-trener Petter Thoresen til TV2.

fem mot tre

Den neste perioden tilhørte hjemmelaget, men det hindret ikke bortelaget å gå opp til 2-0. For etter 29 minutter fikk vi nok en gang se hvor god Berglund er. Med stor hurtighet passerte han Nick Plastino, skar inn foran mål, og la pucken inn bak keeper Smith. En imponerende enkeltmannsprestasjon.

– Jeg så at backen sto stille og måtte prøve. Det fungerte, sa Berglund om scoringen til TV2.

Oilers spilte fem mot tre mot slutten av den andre perioden, men dragene fra Hamar klarte å ri det av og lagene gikk til andre pause på stillingen 0-2.

I den siste perioden presset Oilers videre og mot slutten tok Thoresen ut keeper Smith i jakten på en redusering, men det endte i stedet med 0-3 i det åpne målet.

Anført av en strålende Andrew Engelage holdt Storhamar nullen og vant den tredje kampen i finalespillet. Neste kamp spilles i OL-amfien i Hamar på søndag.

Siste nytt

 • Frankrike overlegne mot Serbia

  Frankrike var i perioder helt overlegne mot Serbia og vant til slutt 39-30 i EM-kampen i håndball mandag. Seieren gjør at franskmennene er så godt som sikret semifinaleplass før kampen mot Kroatia onsdag.

  Frankrike håndball-EM
  Foto: Darko Bandic / AP
 • FIFA vil bruke videodømming

  Det blir innført videodømming (VAR) under sommerens fotball-VM, bekrefter Det internasjonale fotballforbundet. Allerede under VM i 2014 ble det brukt mållinjeteknologi. Nå tar FIFA et steg videre. Den endelige beslutningen om å åpne for VAR tas 2. mars.

  Gianni Infantino
  Foto: Alexander Nemenov / AFP
 • Sanchez er klar for United

  Manchester United og Arsenal er nå enige om en overgang for Alexis Sanchez, bekrefter klubbene. United-spilleren Henrikh Mkhitaryan går til Arsenal. Sánchez har skrevet under for fire år for Manchester-klubben. Ifølge britiske medier får han en ukelønn på over 5 millioner kroner.

  – Jeg er henrykt, sier han i en uttalelse.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Sverige - Hviterussland