Storfavoritt RBK åpnet uten mål og poeng: – Vi får håpe på litt mildvær

OSLO/SARPSBORG (NRK): Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund ble begge målløse i serieåpningen der Kristoffer Zachariassen endte opp som den store helten.

Eliteserien fotball 2018, Sarpsborg 08 - Rosenborg.

MÅL! Her kaster Kristoffer Zachariassen seg frem og nikker inn vinnermålet mot RBK.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Midtbanemannen Zachariassen kom fra Nest-Sotra og 2. divisjon og imponerte voldsomt i debutsesongen i Eliteserien i fjor. 23-åringen kom i sentrum også i serieåpningen da Sarpsborg 08 slo RBK for aller første gang i seriespill.

Han traff tverrliggeren før pause, men etter 69 minutter kunne ingen hindre Zachariassen da han kastet seg frem og styrte inn vinnermålet med hodet fra kort hold.

– Utrolig, utrolig deilig! Jeg syns det er fortjent også. En bra kamp. Det kunne nesten ikke bli bedre, sier Zachariassen til Eurosport.

– Jeg syns vi vant fortjent. Vi er vanskelige å bryte ned. De skaper noen cornere, men ellers er det en ganske jevn kamp. Vi var ikke så fintspillende i dag, men jobbet hardt og fikk betalt, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke.

Landslaget?

Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal er klar på at Zachariassen nå bør være en mann som Lars Lagerbäck. Tirsdag tas troppen til kampene mot Australia og Albania ut.

– Han er drivende god uansett hvor vi bruker ham. Han går aldri tom. Hva det maskineriet er bygget av vet jeg ikke. Men jeg liker ikke at Kjetil skal ha han på landslaget for han skal spille serie, cup og europacup for Sarpsborg nå. Og nå kan vi ikke selge flere. Nå må dem få «gro» her litt, sier Geir Bakke.

Eliteserien fotball 2018, Sarpsborg 08 - Rosenborg.

SNØ: Også i Sarpsborg måtte det måkes søndag.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sammen med over 5000 østfoldinger i snøværet kunne dermed feire samarbeidsklubbens første seier over Rosenborg på forsøk nummer 14.

– Det er alltid kjedelig å tape, men i perioder spilte vi bra på forferdelig vanskelige forhold. Det var vanskelig å spille slik vi ønsker her. Vi får håpe på litt mildvær og fine gressbaner. Men jeg føler vi er bra i rute. Vi kommer, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Rasmussen i stolpen

Jacob Rasmussen traff stolpen for RBK og Samuel Adegbenro nikket utenfor fra kort hold før vinnermålet kom. Storfavorittene satte inn Alexander Søderlund på topp sammen med Nicklas Bendtner det siste kvarteret uten at det hjalp.

Begge lag misbrukte store sjanser før pause. Joonas Tamm debuterte for vertene og kunne fått en real drømmedebut da han var nær å gi laget ledelsen etter tre minutter, men headingen gikk like utenfor i duell med André Hansen.

Anders Konradsen var frampå med et skuddforsøk fra returrommet etter 44 minutter, men hans avslutning gikk utenfor. Kun minuttet etter satte Zachariassen ballen i tverrliggerenen.

– Vi tok «en Bjørgen» og jobbet oss inn i matchen, sier Sarpsborgs Joachim Thomassen.

Eliteserien fotball 2018, Sarpsborg 08 - Rosenborg.

ÅPNET MED SEIER: Tobias Heintz og Sarpsborg tok tre poeng hjemme mot RBK søndag.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Siste nytt

 • Frisk Asker med drømmestart

  Ti minutter ut i forlengningen pirket Mikkel Christiansen inn 4–3 og ga Frisk Asker en drømmestart på sluttspillsemifinalen i ishockey mot Vålerenga. Det neste oppgjøret i semifinaleduellen mellom lagene spilles lørdag.

  Kvartfinale NM sluttspillet i ishockey.(Lillehammer - Frisk Asker (3-4)
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Ruud ute av Miami Open

  Casper Ruud åpnet forrykende, men måtte til slutt se seg slått av den canadiske 18-åringen Felix Auger-Aliassime i 1. runde av tennisturneringen Miami Open.

  Ruud tapte 6-3, 1-6, 2–6 mot spilleren som er rangert som verdens 57. beste spiller.

  Ruud.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Mjelde og Chelsea slo PSG

  Maren Mjelde og Chelsea vant 2–0 hjemme i det første av to kvartfinaleoppgjør i mesterligaen mot Paris Saint-Germain.

  Mjelde spilte hele kampen. Verken klubbvenninnen Maria Thorisdottir eller PSGs Andrine Hegerberg var med i sine lags kamptropper.

  Maren Mjelde.
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal