Fotballkvinnene er "hotte" i England

Folk går ladies av huse for å se Englands kvinnelandslag spille på Wembley for første gang.

OLY-SOCC-FBWSOC/(FBW400E01) Britain's national soccer team members pose for a team photo before the women's Group E football match at the London 2012 Olympic Games in the Millennium Stadium in Cardiff

I 2012 var det god plass på tribunen. Det blir det ikke mot Tyskland på Wembley nå.

Foto: FRANCOIS LENOIR / Reuters

Englands beste kvinner tar imot Tyskland til vennskapskamp 23. november. Interessen for kampen er skyhøy både blant media og publikum.

33.000 billetter er allerede solgt selv om det er nesten fire uker til kampen spilles.

Rekord-tall

Den gamle "kvinne-rekorden" var fra EM i 2005 da 29.092 så kampen mellom England og Finland på Manchester Citys Etihad Stadium.

Herrelandslaget hadde 40.181 tilskuere da de møtte Norge på nye Wembley for snart to måneder siden. Nå kan kvinnene bli sett av flere og Englands angrepsspiller Natasha Dowie er i ekstase.

– Da vi hørte at vi hadde 33.000 allerede... det er helt fantastisk, forteller Liverpool-spilleren.

Håper på flere

Dowie tror ikke at det kommer til å stoppe på 33.000 tilskuere.

– Forhåpentligvis kan det bli solgt enda flere billetter og jeg er sikker på at jentene vil trekke veldig mange. Men bare det å spille foran så mange tilskuere og med en slik atmosfære gjør oss helt henrykte. Vi kan nesten ikke vente på at kampen skal komme i gang.

Mediainteressen for kvinnefotball er også større enn noen gang tidligere. Avslutningen på serien ble sendt direkte og nå blir også kampen mot Tyskland sendt på BBC.

Sportsnyheter

Vikings styreleder trekker seg: – Det har vært mye skriverier og mange nett-troll

Styreleder i Viking AS Thor Steinar Sandvik trekker seg med umiddelbar virkning etter bråket i kjølvannet av oppsigelsen av populære Bjarne Berntsen. – Det har vært jævlig.

Siste nytt

 • Frisk seier ga luke

  Frisk Asker herjet med Storhamar og vant 5-2 i eliteserien ishockey. Etter sin sjuende strake seier har laget sju poengs luke til tirsdagens motstander.

  Vålerenga er ytterligere to poeng bak.

  – Vi har spilt veldig bra til nå og tapt bare to kamper, så vi er kjempefornøyd. Vi er flinke til å score tidlig og kan ri litt på ledelsene, sa veteranen Anders Bastiansen til TV 2.

   Bobby Macintyre
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Real i trøbbel etter Shakhtar-tap

  Real Madrid, med Martin Ødegård fra start, tapte tirsdag 2-0 for Shakhtar Donetsk i Mesterliga-gruppespillet, noe som gjør at begge klubbene står på sju poeng før siste runde.

  Shakhtar vant kampen etter mål av innbytterne Dentinho og Solomon i andre omgang.

  Dermed kan den mestvinnende klubben i turneringens historie ryke ut i gruppespillet.

  Hvis Borussia Mönchengladbach vinner sin kamp mot Inter senere tirsdag, vil Shakhtar gå videre på bekostning av Real Madrid med seier i siste runde mot Inter, uansett hva det spanske hovedstadslaget gjør.

  Martin Ødegård
  Foto: SERGEI SUPINSKY / AFP
 • Krever tillatelse for EU-spillere

  Engelske fotballklubber kan ikke lenger signere spillere fra EU- og EØS-land fritt. Det kreves arbeidstillatelse, som vil innvilges ut fra et poengsystem.

  Poengene regnes ut fra antall landskamper (også aldersbestemte kamper), kvaliteten på selgende klubb (basert på liga, ligaposisjon og europacupmeritter) og antall spilte klubbkamper.

  Spillere som innfrir poengkravet vil automatisk innvilges britisk arbeidstillatelse, mens spillere som har litt for få poeng kan få saken sin behandlet av et panel med autoritet til å gjøre unntak.

  (NTB)

  Bruno Fernandes
  Foto: Alex Livesey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal