NRK Meny
Normal

Stor feil ødela for Kristoffersen

Henrik Kristoffersen hadde alle muligheter til å avslutte sesongen med verdenscupseier i Meribel, men fikk andreomgangen ødelagt av en stygg feil.

Henrik Kristoffersen ga alt på siste renn i verdenscupen, men det gikk ikke helt som han ville. Kommentatorer: Anrdeas Toft og Kjetil Andre Aamodt

Henrik Kristoffersen fikk rennet sitt ødelagt av en stor feil. Foto: NRK

– Det er sjeldent man ser Henrik gjøre sånne feil. Det var synd, utbrøt NRKs ekspertkommentator Kjetil André Aamodt.

Dermed havnet Kristoffersen på en noe skuffende 7.-plass.

Kristoffersen lå på 2.-plass etter den første omgangen, kun en hundredel bak Stefano Gross, og hadde alle muligheter til å ta sin andre strake verdenscupseier.

Slik gikk det imidlertid ikke, og det ble til slutt en suveren Marcel Hirscher som tok seieren foran italienske Giuliano Razzoli.

Pallplassen røk for Henrik Kristoffersen etter en liten feil i rennet. Det kjenner han på nå. Reporter: Line Andersen.

Henrik Kristoffersen var tydelig skuffet etter 7.-plassen.

Ut av pallen

Feilen sendte også Kristoffersen ut av slalåmcup-pallen. Dermed havnet han på 4.-plass sammenlagt, bak russiske Alexander Khoroshilov.

– Jeg er gir gass og prøver alt jeg har. Det er litt dumt, det skal jeg ikke benekte, sier en tydelig skuffet Kristoffersen til NRK etter at både slalåmcupen og verdenscupfinalen endte utenfor pallen.

En liten norsk opptur kom likevel i Sebastian Foss Solevåg. Etter 14.-plass i førsteomgang leverte han et kanonløp, og kjørte seg opp til 8.-plass. Dermed havnet 23-åringen på 9.-plass i slalåmcupen.

Sebastian Foss-Solevaag kjører inn til ledelse i andre omgang av slalåmen. Kommentatorer: Andreas Toft og Kjetil Andre Aamodt

Sebastian Foss Solevåg leverte en kanonløp, og havnet til slutt på 8.-plass. Foto: NRK

Avgjorde slalåmcupen etter feil

Felix Neureuther hadde i utgangspunktet god kontroll på sammenlagtseier i slalåm, og skulle etter all sannsynlighet bare kjøre inn til seier.

En feil i den første omgangen av Neureuther ga imidlertid ny spenning. Den sjansen tok Hirscher utvilsomt vare på.

– Han har slitt med det mentale aspektet til tider, sier NRKs ekspertkommentator Kjetil André Aamodt om Neureuther etter at sammenlagtseieren glapp for tyskeren.

Hirscher har vunnet både storslalåm-cupen, slalåmcupen og sammenlagt i verdenscupen i år.

Marcel Hirscher leverer et kanonløp, og kjører inn til suveren ledertid, 83 hundredeler foran Razzoli. Dermed setter han virkelig press på Kristoffersen og Gross som venter på toppen. Kommentatorer: Andreas Toft og Kjetil Andre Aamodt.

Marcel Hirscher kjørte et kanonløp, og sikret både slalåm-kula og rennseier.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Toppserien: LSK - Avaldsnes
Toppidrettsveka: Sprint