Glimt knuste Aalesund igjen: – Prestasjonen i dag er utrolig imponerende

To minutter før slutt dukket Fredrik Aursnes opp og utliknet for Molde mot Kristiansund. Dermed må Bodø/Glimt fortsatt vente på gullfeiringen, til tross for en festforestilling mot Aalesund.

Patrick Berg og Ulrik Saltnes

STORSEIER: Bodø/Glimt så lenge ut til å sikre seriegullet med en maktdemonstrasjon av dimensjoner. Ulrik Saltnes var sentral.

Bodø/Glimt må vente noen uker til med å feire seriegull. De gulkledde fra Nordland har levert en av tidenes beste sesonger på øverste nivå i norsk fotball, med bare ett tap og to uavgjort på 21 kamper.

I 2016 vant Rosenborg gullet fem runder før slutt. Det kan Glimt tangere med seier mot Strømsgodset etter landslagspausen.

De må vente litt med å få hengt medaljene rundt halsen, for i Molde reddet de det uavgjortresultatet som skulle til for å utsette gullfeiringen i Nordland. Bodøværingene stresser ikke med å kassere inn seriegullet.

– Sånn er det. Nå er det bare å ha fokus til neste kamp, så muligens så kommer det da. Vi feirer når vi først har det, sier Hugo Vetlesen.

– Vi kommer til å ta dette seriemesterskapet, det er jeg hundre prosent sikker på, men når det vet jeg ikke, sier Kjetil Knutsen.

Glimt trengte en seier hjemme mot Aalesund, samtidig som Molde måtte tape lokaloppgjøret mot Kristiansund og Viking måtte ta poeng fra Rosenborg. Den hjelpen fikk Glimt bare nesten. Selv var de aldri i nærheten av å avgi poeng.

Feiende flott angrepsfotball

Vertene trykket voldsomt på fra start i første omgang og hadde Aalesund i tauene allerede i åpningsminuttene. Glimt var tilbake til sitt absolutt beste mot årets tabelljumbo.

Angrep etter angrep bølget mot sunnmøringenes mål. Etter kampen var trener Kjetil Knutsen veldig godt fornøyd med lagets prestasjon.

– Fantastisk. Det er ikke bare, bare å spille mot et lag som legger seg fra 40 meter og inn og skal forsvare målet. Vi er tålmodige og vi spiller rundt de. Vi har så mange sjanser i første omgang. Å bryte barrieren med å score sju mål er utrolig artig og prestasjonen i dag synes jeg er utrolig imponerende, sier Knutsen til NRK.

Selv om hjemmelaget presset voldsomt og skapte sjanse etter sjanse, lot åpningsmålet vente på seg. Etter en drøy halvtime løsnet det endelig for vertene og da åpnet slusene seg.

Hugo Vetlesen

Hugo Vetlesen imponerte i sin første kamp fra start i Glimt-trøya.

Hugo Vetlesen fikk sin første kamp fra start siden overgangen fra Stabæk og rett før pause var det han som sendte bodøværingene et langt steg mot gullfeiring.

Så satte han opp kaptein Ulrik Saltnes, som dempet ballen og sendte den i bortre hjørne.

Det var de to indreløperne som virkelig var drivkraften i Bodøs storseier. Kapteinen vridde inn 3-0-målet på ypperlig vis fra 20 meter, ti minutter ut i andre omgang.

Saltnes jubel

Ulrik Saltnes og Fredrik Bjørkan jubler for lagets tredje mål rett etter pause.

Så var han nest sist på ballen da Ola Solbakken gjorde 4–0.

Kasper Junker satte inn sitt 17. og 18. ligamål for sesongen og Fredrik Bjørkan satte ett imellom etter et nydelig soloraid.

Totalt har seriemesterne slått tabelljumbo Aalesund med 13–0 over to kamper denne sesongen.

Molde reddet uavgjort

Molde tok ledelsen hjemme på Aker Stadion ved Etzaz Hussain, men to raske mål av Kristiansund snudde det hele til en skikkelig slitekamp for moldenserne.

Molde brukte mye krefter på bortebane i Europa League, da de tapte mot Arsenal i midtuka. Da som nå tok Molde ledelsen, men klarte ikke å holde på den etter en frisk start. Likevel vil ikke Fredrik Aursnes skylde på det tøffe kampprogrammet.

– Vi startet bra og fikk 1-0, så blir det for enkelt å slappe inn kjappe mål. Det blir for åpent i egen boks. Vi presser litt på i andre omgang uten å skape de store sjansene. Det tar på å spille torsdag og kommer hjem midt på natta fredag. Det yar på, men jeg følte vi var klare til kamp,sier målscorer Aursnes til NRK.

Amahl Pellegrino er fortsatt på toppen av toppscorerlista med sitt 21. seriemål for sesongen. Utlikningen kom bare to minutter etter Molde hadde tatt ledelsen.

Halvveis i første omgang snek Faris Pemi seg foran Molde-forsvaret og styrte inn bortelagets andre mål.

Magnus Wolff Eikrem hadde Moldes største sjanse til utligning, men Sean McDermott var raskt nede ved egen stolpe og stoppet skuddet.

Aursnes stoppet Glimt-feiring

Fredrik Aursnes scoret i det 89. minutt og reddet ett poeng i derbyet mot Kristiansund.

Ett minutt før full tid var Fredrik Aursnes frampå og dundret inn målet som sørget for at begge oppgjørene mellom Kristiansund og Molde endte 2–2 denne sesongen.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».