Hopp til innhold

Denne Iniesta-pasningen får lagkameratene til å ta av seg hatten

Spania valset over Tsjekkia, men det løsnet ikke før Andres Iniesta åpnet hele forsvaret fire minutter før slutt.

Fotball-EM 2016

SE MÅLET: Spanias Gerard Piqué scorer med under fire minutter igjen av kampen mot Tsjekkia.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var en utrolig pasning, sier målscorer Gerard Pique etter kampen.

Han snakker om det store øyeblikket i oppgjøret mellom Spania og Tsjekkia. Spania presset gjennom hele kampen, men greide ikke finne den avgjørende åpningen.

Helt til Andres Iniesta, med Spanias 598. pasning i kampen, fikk det til å se enkelt ut. Innlegget hans fra venstre lurte alle, og plutselig var Pique helt alene foran mål. Han headet enkelt inn kampens eneste scoring.

– Iniesta spilte den perfekte pasningen, sier trener Vicente Del Bosque.

Den lille Barcelona-eleganten spilte en fantastisk kamp for Spania. Flere ganger fant han vakre stikkpasninger inn bak det tsjekkiske forsvaret.

Ifølge statistikktjenesten Gracenote er han nå oppe i fire målgivende i EM i karrieren, delt best av alle spanjoler. Han skapte fem sjanser og hadde hele 92 vellykkede pasninger, ifølge statistikkbyrået Squawka.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Spill mot ett mål

– Jeg synes det er sterkt av dem å dra i land denne seieren, sier Lise Klaveness i NRKs studio

De doble regjerende europamestrene tok raskt grep om kampen. Og etter at Álvaro Morata ved et uhell hadde sklitaklet linjedommeren, til latter fra både sort- og rødkledd, kom også mulighetene foran mål.

Fotball-EM 2016

MORSOMT: Alvaro Morata takler den polske linjedommeren.

David Silva la inn i boksen rett til Morata, men Juventus-angriperen klarte ikke å lure Petr Cech etter drøye 15 minutter. Morata var også farlig frempå etter 28 minutter, men skuddet gikk utenfor.

Cech ble satt på stadig flere prøver utover i omgangen, og hindret jagende spanjoler scoringen før hvilen i Toulouse.

– Det er nok ganske trettende for tsjekkerne å løpe etter ballen hele tiden, og da blir det mer rom for Spania. Cech har vært enestående, slo NRKs ekspert Bengt Eriksen fast.

Bekymret for uttellingen

– Det er noe uforløst over det, men Spania ser ofte sånn ut. Tsjekkia ligger ekstremt lavt, og jeg er som alltid nervøs for at de ikke skal få uttelling, uttalte Klaveness.

Det ble ikke noe mindre fartsfylt i den andre omgangen. Dommeren hadde knapt blåst da Spania gikk rett i angrep. men hverken Morata eller Sergio Ramos fikk ballen i nettet.

Tsjekkia, som vant EM i 1976, kom da også mer med i kampen, og satte De Gea på et par prøver. Så handlet alt om Spania igjen.

Ble helten

Laget har ikke spilt en 0-0-kamp i et EM-gruppespill siden 1980, og heller ikke mandag skulle det ende på det viset. Med under fire minutter igjen av full tid, la Ándres Iniesta sitt n'te innlegg inn i boksen.

Der kom stopperkjempen Gerard Piqué på bakre stolpe og headet inn den nødvendige scoringen.

– Jeg vet ikke om vi har fått svar på om de er skarpere nå enn før EM, men vi er vant til en tålmodighetsprøve med Spania, og de vinner. Jeg tviler ikke på at de kan ta sin tredje på rad, sier Bengt Eriksen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Norske håndballklubber utsatt for omfattende hackerangrep

  En rekke norske håndballklubber ble onsdag utsatt for et omfattende dataangrep. Uvedkommende tok kontroll over klubbenes kontoer i sosiale medier.

  Elverum er blant klubbene som er rammet. Daglig leder Mads Fredriksen opplyser til NTB at alle andre klubber i Norsk Topphåndball også har de samme problemene.

  Det bekrefter også daglig leder i Norsk Topphåndball, Hein Barthold.

  – Vi har akkurat hatt Teams-møte med klubbene nå. Det gjelder i praksis alle. Enten er de hakket, eller så blir de hacket i løpet av de neste timene, sier Barthold.

  Han opplyser at en samarbeidspartner allerede natt til onsdag skal ha oppdaget mistenkelige atferd knyttet til flere Facebook-kontoer.

  – Det kom da nye brukere som hadde tilsynelatende fornuftige navn, men da man så på mailadressen, var den ikke normal, sier Barthold.

  – Nå er det to ting som er utfordrende. Det ene er å håndtere det økonomiske problemet. Det andre er at klubbene ikke har tilgang til sine Facebook-sider, sier han.

  Østlendingen omtalte saken først.

  (NTB)

  håndball
  Foto: Beate Oma Dahle / Beate Oma Dahle
 • Bekreftet: Sverige vurderer å søke om vinter-OL i 2030

  Sveriges olympiske komité vil undersøke mulighetene for å søke om å få arrangere vinter-OL og Paralympics i Stockholm i 2030.

  Det ble klart da komiteen holdt pressekonferanse sammen med det svenske idrettsforbundets ledelse onsdag.

  Sverige forsøkte å sikre seg vinter-OL i 2026 til Stockholm og Åre. Det ble et mislykket forsøk i kampen mot italienske Milano og Cortina.

  Nå er det klart at Sveriges olympiske komité (SOK) i løpet av året vil gjøre en ny forstudie rundt om det er grunnlag for en ny søknad.

  – Vi har blitt enige om å gjøre en forundersøkelse, sier komiteens fungerende president Anders Larsson.

  – Vi har kompetanse til å gjennomføre store arrangementer, fortsetter han ifølge SVT. (NTB)

  Vinter-OL i Beijing 2022
  Foto: Markku Ulander / NTB
 • Hauger-teamet øker millionsatsingen mot Formel 1-drømmen

  Dennis Hauger sitt team har jobbet med å hente inn mer friskt kapital i satsingen mot Formel 1-drømmen. Ifølge VG skal teamet ha hentet inn 22 millioner kroner.

  Dermed vil satsingen ha passert 70 millioner kroner. Det skriver VG.

  – Det har vært overraskende stor interesse. Vi har faktisk måttet takke nei til en del sponsortilbud, sier manager Harald Huysman til avisen.

  Helt siden Hauger var 11 år har millioninvestering pågått mot Formel 1-drømmen. I fjor kjørte Aurskog-gutten sin første sesong i Formel 2 for laget Prema.

  Hauger har vært en del av Red Bull-akademiet. Ifølge Huysman vil laget gå inn med langt mindre i 2023 enn de gjorde i 2022.

  19-åringen har foran den kommende sesongen byttet til laget MP Motorsport. Formel 2-sesongen starter i Bahrain 3.–5. mars. (NTB)

  Porsche Festival 2022
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste