Røk i tottene på hverandre i serieåpningen – fikk rødt kort etter kampslutt

KRISTIANSUND/OSLO (NRK): Etter kampen mellom Vålerenga og Kristiansund havnet Aliou Coly og Sam Adekugbe i en heftig krangel. Coly endte opp med å få rødt kort.

krangel

FULL KRANGEL: Aliou Coly og Sam Adekugbe havnet i en heftig krangel. Coly fikk rødt kort.

Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Da dommer Tore Hansen blåste av kampen i Kristiansund, ble det umiddelbart bråk ute på banen. VIF-spillerne hisset på seg KBKs Aliou Coly etter at han skal ha nektet å kaste ballen tilbake etter skade underveis i kampen.

coly

RØDT KORT: Kristiansunds Aliou Coly pådro seg rødt kort etter kampen.

Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

Vålerengas Sam Adekugbe dyttet Coly, som svarte med å slå etter Vålerenga-backen. Coly ble belønnet med direkte rødt kort av dommer Tore Hansen, mens Adekugbe fikk det gule.

– Jeg opplever at Coly havner i en situasjon med en del spillere, blant annet Sam fra Vålerenga. Slik jeg oppfatter situasjonen, reagerer Coly med å slå i hodet på Sam og dermed gir jeg rødt kort til han. Sam får gult kort fordi han oppildnet til situasjonen som skjer, sier Hansen, som aldri var i tvil om avgjørelsen.

Michelsen: – Trist

Kristiansund-trener Christian Michelsen omtaler tumultene etter kampslutt som «trist».

– Det blir litt kaotisk. Jeg synes dommeren kunne håndtert avslutningsfasen på en litt bedre måte. Det bygger seg opp og det er mye adrenalin. Jeg synes det er trist det som skjer. Det er en mann mot resten, sier Michelsen.

Vålerenga-trener Ronny Deila fikk ikke med seg hele situasjonen som oppstod etter kampen.

– Jeg ser ikke het hva som skjer. Det som skaper sinne er at de ikke gir ballen tilbake, og det er nok en del som reagere på det, sier Deila etter kampen.

Annullerte straffemål

Det oppstod også en uvanlig situasjon da Kristiansunds Benjamin Stokke skulle ta straffespark litt ute i kampen.

Eliteserien 2017 Kristiansund-Odd 2 - 2

TRÅKKET OVER: Benjamin Stokke tråkket over i det han skulle ta straffesparket for Kristiansund.

Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

Like etter Vålerengas Sam Johnson innfridde i debuten og satte 1–0 til bortelaget, ble Stokke revet over ende i feltet og dommer Tore Hansen pekte på straffemerket.

Stokke gikk fram for å ta straffen selv, men skled idet han skulle skyte. Han fyrte ballen i mål via standfoten, men dommeren annullerte målet.

Ikke nok med det: Stokke tråkket over da han skled, og måtte byttes ut etter straffeflausen.

– Jeg sklir og skyter i min egen fot. Slik som buen var på ballen, tror jeg dommeren gjorde rett. Jeg får en hekt og tråkker over. Det er nok litt adrenalin som spiller inn og føler at jeg er klar for å ta straffen. Så sklir jeg bare og når jeg reiser meg opp så kjenner jeg at det gjør vondt, sier Stokke.

– Er det baneforholdene som avgjør?

– Jeg tror ikke jeg hadde gjort det her i juli. Det er klart at det er mitt ansvar og man skal klare å holde seg på beina uansett. Men det er ikke enkle forhold.

Siste nytt

 • Frisk Asker til NM-semifinale

  Mats Frøshaug ble den store helten da Frisk Asker slo Lillehammer 2-1 i den sjuende og avgjørende kvartfinalekampen i NM-sluttspillet i ishockey tirsdag. Frisk Asker har fått Vålerenga som semifinalemotstander, mens Storhamar møter Stavanger.

  Lillehammer IK - Frisk Asker
  Foto: Stein Schinstad / NRK
 • Casper Ruud-kamp regnet bort

  Regnvær tvang arrangørene av tennisturneringen Miami Open til å utsette alle tirsdagens kamper. Dermed fikk Casper Ruud en ufrivillig fridag. Ruud skulle ha møtt russiske Jevgenij Donskoj i 2. kvalifiseringsrunde av ATP-turneringen tirsdag.

  Casper Ruud under Australian Open
  Foto: Toru Hanai / Reuters
 • PL-manager bøtelagt for munnbruk

  Everton-manager Marco Silva er ilagt en bot for sitt utbrudd mot dommerne etter 2-3-tapet for Newcastle i Premier League tidligere denne måneden. Silva må ut med 12.000 pund, tilsvarende rundt 135.000 kroner, som følge av episoden.

  Marco Silva
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal