NRK Meny
Normal

Mourinho: – Spillerne mine var ikke på sitt vanlige nivå

Manchester United tapte sine første poeng denne sesongen. Stokes Eric Maxim Choupo-Moting scoret begge målene for hjemmelaget.

 Eric Maxim Choupo-Moting

TOMÅLSSCORER: Eric Maxim Choupo-Moting.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Manchester United jaktet sin fjerde strake seier og fortsatt serieledelse i Premier League da laget gjestet Stoke lørdag.

Men Stoke ble en tøff motstander for Manchester-laget, som tapte sine første poeng denne sesongen etter at hjemmelaget kjempet seg til poengdeling og 2-2.

Manchester United topper likevel fortsatt tabellen med ti poeng og bedre målforskjell enn Manchester City.

Jose Mourinho

José Mourinho måtte tåle poengdeling.

Foto: Stringer / Reuters

– Det var en vanskelig kamp av mange årsaker, sa Mourinho til britisk presse etter kampen.

– Spillerne mine er ikke helt de samme etter landslagspausen. De var ikke på sitt vanlige nivå, kommenterte United-manageren, som gikk rett i garderoben uten å ta Stoke-manager Mark Hughes i hånden.

– Jeg foretrekker å ikke svare på spørsmål om håndtrykk. Det er et dårlig spørsmål. Det kan kanskje se ut som det er min skyld, men det er ikke riktig, sa Mourinho, ifølge BBC.

Først i ledelsen

Det gikk nesten en hel omgang før det skjedde noe av betydning i kampen.

Manchester United skapte overraskende lite mot vertene, og det var derfor ikke helt ufortjent at det var hjemmelaget som tok ledelsen like før pause.

Den tidligere Schalke 04-spilleren Eric Maxim Choupo-Moting spilte en stor kamp. Han skrev under for Stoke i sommer.

Han sendte laget i føringen etter en pasning fra Mame Biram Diouf og sørget dermed også for Uniteds første baklengsmål denne sesongen. Det var Choupo-Motings første Premier League-mål.

– Vi kom tilbake etter 2-1. Personlig er jeg glad for målene jeg scoret, men det viktigste er at vi spilte en bra kamp på hjemmebane.

– Jeg håper å kunne fortsette slik, fortalte Stoke-spilleren.

Nydelig heading

Mourinhos menn svarte imidlertid nesten umiddelbart etter Choupo-Motings scoring, og etter 45 minutter fikk Paul Pogba hodet på ballen etter en corner. Ballen traff Marcus Rashford i bakhodet og gikk deretter rett i mål.

Scoringen kom på best tenkelige tidspunkt for Manchester United, men Stoke ga ikke opp kampen til tross for at Romelu Lukaku økte til 2–1 etter 57 minutter.

Utligningen til Eric Maxim Choupo-Moting var av ypperste klasse. 2–2 kom etter et hjørnespark av Shaqiri, og Choupo-Motings påfølgende heading satt perfekt i nettmaskene.

– Jeg er ikke fornøyd med ett poeng, for vi var nærmere seier enn Stoke. Men det er et resultat som jeg aksepterer, sa Mourinho.

Marcus Rashford

Paul Pogba setter ballen i mål via Marcus Rashford.

Foto: Nick Potts / AP
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix
 • Gjersem videre i EM

  Anne Line Gjersem er klar for friløpet i EM lørdag. Hun fikk 48,70 poeng for kortprogrammet torsdag, og er dermed kvalifisert som nummer 17.

   Anne Line Gjersem
  Foto: Yuri Kadobnov / AFP
 • Kvalifiseringen utsatt til i morgen

  Dårlig vær utsetter kvalifiseringen i VM i skyflygning. Starten er nå flyttet til fredag 14:30. Daniel-André Tande, Johann Forfang, Robert Johansson og Andreas Stjernen hopper for Norge.

  Tande etter siste rennet
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Friløp, par
EM håndball menn: Serbia - Norge
EM håndball menn: Serbia - Norge
EM håndball menn: Serbia - Norge
EM kunstløp: Friløp par
EM håndball menn: Kroatia - Hviterussland