Hopp til innhold

Stöckl: – Vi må sende utøverne hjem

Den norske laginnsatsen i hoppbakken har ikke vært bra nok i sesongstarten, innrømmer landslagstrener Alexander Stöckl, som vil gi hopperne tid til å komme tilbake.

Alexander Stöckl

TID: Alexander Stöckl er villig til å sende enkelte hoppere hjem for at de skal få tid til å komme seg tilbake i bedre form.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Daniel André Tande har innfridd i Hoppuka og ligger på en 3. plass sammenlagt.

Bak det norske stjerneskuddet er det imidlertid tynt. Ingen av de andre norske har karret seg inn blant topp ti sammenlagt i Hoppuka.

Nest beste nordmann sammenlagt er Andreas Stjernen på en 18. plass. Beste norske enkeltplassering stod samme mann for da han endte som nummer 14 i nyttårshopprennet i Garmish-Partenkirchen søndag.

– Vi må sende utøverne hjem

Ikke bra nok, mener landslagstrener Alexander Stöckl om den norske laginnsatsen så langt denne sesongen. Resultatene står i sterk kontrast til forrige sesongs sterke laginnsats der Norge vant nasjonscupen.

Stjernen hopper i Lysgårdsbakken på Lillehammer

TYNT: Andreas Stjernen innrømmer at resultatene bak Tande har vært for tynt.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Stöckl sier det kan bli aktuelt å la utøvere bli hjemme for å terpe teknikk slik at de kan komme sterkere tilbake.

– Vi ser at noen utøvere sliter med teknikken, ski og utstyr. Pakken stemmer ikke helt på flere. Det er noe vi til stadighet jobber med, men det er vanskelig midt i en sesong når vi ikke får så mye tid, forteller landslagstreneren til NRK, og utdyper:

– Vi må sende utøverne hjem slik vi gjorde med Forfang for å gi ham nok tid til å komme seg tilbake. Så får vi se når vi er ferdig med Hoppuka hvordan vi kjører prosessen videre med de utøverne som er her.

Stjernen er helt enig i at laginnsatsen ikke er bra nok. Norges nest beste mann i Hoppuka tror det kan forklares med at de norske ikke fikk en god nok start på sesongen i år slik de fikk det i fjor.

– Den har vært litt tynn. Vi har ikke fått det til slik vi har lyst til som lag. Det er bra at vi har Tande som går foran og setter standarden, forklarer Stjernen til NRK.

Bestemann i fjor skadet

Stöckl tror at Stjernen kan havne høyere på listen i de to neste rennene.

Halvor Egner Granerud sportsjef Clas Brede Bråthen

BRÅTHEN: Claes Brede Bråthen mener lagresultatene har vært preget av at Norges beste hopper forrige sesong, Kenneth Gangnes, er skadet denne sesongen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Hvis Stjernen hopper to hopp på det han er kapabel til er det fullt mulig å havne topp ti i Innsbrück og Bischofshofen, forklarer landslagstreneren.

Sportssjef Clas Brede Bråthen innrømmer at flere av utøverne ikke er toppform. At ikke Norges beste hopper forrige sesong, Kenneth Gangnes, ikke er med på på grunn av skade mener han påvirker lagresultatene.

– I år har vi staket ut Hoppuka, VM og Raw Air som er våre store mål. Vi skjønte at det kunne bli tøft å vinne nasjonscupen når den beste hopperen vår fra i fjor er ute med skade, forteller Bråthen til NRK.

Siste nytt

 • Pallen glapp for Granerud – Kraft sterkest i Planica

  Halvor Egner Granerud var sist ut og kunne sikre seieren i skiflyging i Planica, men klarte ikke å få til det helt store hoppet. Nordmannen hoppet 231 meter, noe som holdt til en sur 4. plass.

  – Det er veldig irriterende å bli nummer 4 og føle at man legger igjen så mange meter i bakken, sier Granerud til Viaplay.

  Det var østerrikske Stefan Kraft som stakk av med seieren i Slovenia.

  Han ble dermed beste norske, mens Johann Andre Forfang ble nest best på en 8. plass.

  For to år siden endte rennene i Planica svært ille for Kongsberg-hopper Daniel-André Tande. Et svært dramatisk og stygt fall endte med at han ble liggende i koma.

  Han var for første gang tilbake i bakken til helgens renn. Lørdag landet 29-åringen på 199,5 meter og endte et stykke bak en topplassering.

  Senere lørdag blir det nok en konkurranse for herrene når det blir laghopp. (NTB)

  FIS Ski Jumping World Cup
  Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
 • Verstappen til topps i kvalifiseringen i Melbourne

  VM-leder Max Verstappen (Red Bull) var raskest av alle i Formel 1-kvalifiseringen foran Australias Grand Prix. Dermed starter han først søndag.

  Lørdagens kvalifiseringsseier var nederlenderens 22. hittil i Formel 1-karrieren.

  Mercedes-duoen George Russell og Lewis Hamilton leverte oppløftende kvalifiseringer og starter som nummer to og tre. Mercedes har hatt en tung start på sesongen, og Hamilton har blant annet uttalt at han ser på det som umulig å hamle opp med erkerival Red Bull. (NTB)

  Australia F1 GP Auto Racing
  Foto: Asanka Brendon Ratnayake / AP
 • Hauger-bragd: Vant sprintløpet i Australia

  Dennis Hauger tok årets første seier under lørdagens sprintløp og ledet fra start til slutt i Melbourne.

  Nordmannen startet løpet i pole position og beholdt ledelsen hele veien til mål.

  Amerikaneren Jak Crawford presset Hauger tidlig i løpet, men klarte aldri å ta igjen 20-åringen fra Aurskog.

  Med bare åtte runder igjen å kjøre hadde Hauger opparbeidet seg et enormt forsprang, men så snurret Jack Doohan, og sikkerhetsbilen måtte ut på banen. Dette gjorde at Hauger tapte forspranget.

  Flere førere byttet også dekk da et regnskyll kom over banen, men Hauger tok sjansen og fortsatte.

  Da Bred Benavides også kjørte av banen, ble det kun to runder som skulle til for å avgjøre løpet.

  Der gjorde Hauger ingen feil og kunne innkassere årets første seier. (NTB)

  Porsche Festival 2022
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste