NRK Meny
Normal

Stöckl tok til tårene: – Er så stolt over å være trener til en sånn gjeng

Landslagstrener Alexander Stöckl greide ikke å holde tilbake følelsene da han fikk spørsmål om samholdet i det norske hopplandslaget.

Reporter: Hans Henrik Løken.

Her får Alexander Stöckl spørsmålet som får tårene til å trille.

Det var under intervjurunden etter søndagens skiflyging i Vikersund følelsene tok overhånd for landslagstreneren.

Det ble ingen norske vinnere i helgen, men et spørsmål fra en TV2-journalist fikk Stöckl til å tenke på noe han synes er veldig rørende.

Landslagstreneren måtte bryte intervjuet og sto for seg selv med hodet i hendene i flere minutter, før han snudde seg, tørket tårene og lot seg intervjue videre.

Tenkte på hvordan de gleder seg over hverandre

Etterpå forklarer han hva som skjedde overfor NRK.

– Jeg tenkte litt over laginnsatsen og på hvordan de norske utøverne tar imot hverandre nede på sletta. Hvordan de gleder seg over hverandre. Jeg synes det er fantastisk, sier landslagstreneren.

Både i Vikersund denne helgen og ellers i sesongen har det vært et vanlig syn å se de norske hopperne som har hoppet ferdig stå og smile og juble for lagkameratene, og de har ofte tatt imot den siste som landet i samlet flokk.

– De respekterer hverandre og gleder seg med hverandre. Det er det vi ønsker. Jeg er så stolt over å være trener for en sånn gjeng, sier Stöckl.

Andreas Stjernen lander på 231 meter i finaleomgangen. Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

Fire nordmenn på topp ti

Selv om det ikke ble seier denne helgen heller, mener Stöckl det har vært mye å glede seg over. To andreplasser og en tredjeplass til Andreas Stjernen i søndagens renn er fasiten for helgen.

I tillegg har Norge som vanlig hatt mange på topp ti. Søndag ble det fire nordmenn blant de ti beste. I tillegg til Stjernens tredjeplass ble Daniel Andre Tande nummer fem, Kenneth Gangnes nummer seks og Johann Andre Forfang nummer syv.

Stöckl sier det nesten var surrealistisk å stå på sletta.

– Det kan nesten ikke beskrives. Du blir helt slått ut. Jeg så den første, og så den neste og den neste norske ta ledelsen. Jeg må bare komme meg ned igjen nå, jeg er helt ferdig, sier han og ler.

Men det var Peter Prevc som tok en ny seier. Han vant rennet med 7,4 poeng ned til Stefan Kraft etter et hopp på 249 meter i andre omgang.

Stockl medgir at det er litt irriterende at Prevc er i så suveren form når Norge har så mange som også er i godt slag.

– Ja, det er litt kjipt. Men vi må bare beundre det han har gjort, men jeg føler vi har gjort en fantastisk innsats også.

Peter Prevc vinner hopprennet i Vikersund. Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen

Siste nytt

 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

 • Opdal ute i to måneder

  Starts keeper Håkon Opdal er ute i to måneder grunnet en ankelskade, melder Fædrelandsvennen.

  Keeperen pådro seg en ankelskade på oppvarming før kampen mot Vålerenga, som Start tapte 1–6.

  d
  Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag