NRK Meny
Normal

Stöckl om Forfang: – Tar av meg hatten

De norske hoppgutta har vært på pallen i hvert eneste verdenscuprenn denne sesongen. I dag ble Johann André Forfang nummer tre etter å ha satt bakkerekord i Russland.

Komm.: Ingrid Sørli Glomnes og Johan Remen Evensen.

De norske hopperne har levert imponerende resultater denne sesongen. Senest i går, da Joachim Hauer ble nummer tre i Russland.

Også i dag var laginnsatsen solid, med fem utøvere blant de 11 beste. Og best av dem var Johann André Forfang.

20-åringen fra Tromsø lå på fjerdeplass før finaleomgangen, og klinket så til med 140 meter og bakkerekord i Nizhny Tagil.

Det holdt til tredjeplass, til tross for at dommeren fra Norge bare ga 17,5 poeng og de andre ga 18-18,5-19-19. Det forstod landslagstrener Alexander Stöckl lite av, men han var likevel fornøyd.

Alexander Stöckl

STOLT: Alexander Stöckl er trener for hoppgutta, som imponerer om dagen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er lett å jobbe med en sånn utøver, som har full kontroll. Når han lukter oppdrift er han nesten ikke til å stoppe. Seks meter over bakkelengden, med nedslag... Jeg tar av meg hatten, sier skyter Stöckl.

– Han har vist at han klarer å være stabil. Og gjør ting enkelt. Han har hevet topphoppingen til et enda høyere nivå enn forrige sesong, mener NRKs ekspert Johan Remen Evensen.

Sjuende pallplass

Slovenske Peter Prevc vant rennet med sine 139,5 meter, og tar over ledelsen i verdenscupen. Østerrikeren Michael Hayböck tok andreplassen, drøye seks poeng foran Forfang.

Norge har hatt en utøver på pallen i de fem individuelle verdenscuprennene som har vært mulig å gjennomføre i år. I Klingenthal vant Tande. På Lillehammer imponerte både Gangnes, Forfang og Stjernen med toppresultater. Forfangs var den sjuende pallplassen.

– Helt fantastisk. Når én svikter, dukker bare en ny opp. Det er helt rått å følge med på. Selv om det er litt utur med vær og vind for noen, har vi alltid en som treffer, og da alltid en på pallen, fordi alle hopper så godt, forklarer Remen Evensen.

Tidenes sesongåpning?

Daniel André Tande hoppet seg oppover på lista, og med et andrehopp på 136,5 meter ble han nest beste nordmann på femteplass.

Et resultatbyks gjorde også Anders Fannemel, som lå på 19. plass etter første omgang, men ble nummer åtte. På plassen bak fulgte Kenneth Gangnes. Og Andreas Stjernen ble nummer 11.

– Det er et resultat av arbeidet Alexander Stöckl begynte med for fire år siden. De som kommer opp nå er et fullstendig produkt av hans filosofi. Hardt arbeid over tid, og god garderobe-kultur spiller positivt inn, sier Remen Evensen.

Sportssjef Clas Brede Bråthen håper suksessen fortsetter.

– Vi kjemper i toppen i alle cuper så langt, og er nok nære en av tidenes beste sesongåpninger nå. Men det er jo til slutt poengene telles opp, skriver han i en tekstmelding.

Siste nytt

 • Napoli senket Juventus

  De fleste av de store fotballigaene er avgjort, men i Italia er det fortsatt spenning.

  Søndag kveld tapte tittelforsvarer Juventus 0–1 mot Napoli på hjemmebane.

  Dermed er Napoli bare ett poeng bak Juventus på toppen av tabellen.

  FBL-ITA-SERIE A-JUVENTUS-NAPOLI
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP
 • Salah kåret til årets spiller

  Liverpools storscorer Mohamed Salah ble søndag tildelt den prestisjetunge prisen som årets Premier League-spiller av den engelske spillerforeningen PFA, skriver NTB. Egypteren tangerte ligarekorden da han scoret sitt 31. seriemål lørdag.

  FBL-ENG-PR-WEST BROM-LIVERPOOL
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
 • Haugesund slo Godset

  Torbjorn Kallevåg scoret kampens eneste mål da Haugesund slo Strømsgodset hjemme søndag kveld. I Kristiansund ble det poengdeling etter 1-1 mot Bodø/Glimt.

  Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Strømsgodset
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias