Landslagstreneren rørt over Bardals triumf: – Jeg gråt nesten

Landslagstrener Alexander Stöckl slet med å holde følelsene tilbake da Anders Bardal kom skliende ned unnarennet i Planica som sammenlagtvinner av verdenscupen.

Video Anders Bardal i jubelrus

VIDEO: Her stormer lagkameratene til for å hylle årets vinner av verdenscupen i hopp.

– Jeg er veldig rørt, jeg gråt nesten da jeg så Bardal. Dette er veldig spesielt for meg, sier Stöckl til NRK.

Norges østerrikske landslagstrener var blant de første til å gratulere Bardal som årets beste skihopper.

Trønderen feiret seieren med å skli ned hele det 200 meter-lange unnarennet i Planica. I bånn ventet hele det norske laget med champagne og tidsriktige gullfargede luer.

I de voldsomme gledesscenene trengte også følelsene på for den østerrikske treneren.

Les også: Bardal vant verdenscupen sammenlagt

(artikkelen fortsetter under bildet)

Stöckl og Bardal

Alexander Stöckl var svært stolt og rørt over Bardals sammenlagttriumf.

Foto: Primoz Lovric / Scanpix

– For godt til å være sant

Anders Bardal med troféet

Anders Bardal syntes kula var overraskende tung. - Må jeg holde på denne mer, så blir det vanskelig, sa Bardal mens fotografene knipset bilder.

Foto: Primoz Lovric / Scanpix

Stöckl er inne i sin aller første sesong som norsk landslagssjef, og kunne krone sesongen med sammenlagtseier. Det er langt over forventning, skal vi tro ham selv.

– Å komme til et nytt land uten erfaring som hovedtrener, også vinner vi verdenscupen det første året - det er nesten for godt til å være sant, sier Stöckl.

Også Bardal selv la merke til at treneren ble emosjonell da seieren var et faktum.

– Jeg er glad og lettet.. og det er egentlig veldig rart. I hvert fall da jeg så reaksjonen til Alex, sier Bardal til NRK.

Trønderen var i utgangspunktet skeptisk til å bytte trener før sesongen, men Stöckls lette tone og små tekniske justeringer har fått nordmannen til å slå ut i full blomst.

VIDEO: Se Alexander Stöckl forsøke seg på norsk (!) i dette intervjuet

(artikkelen fortsetter under videoen)

Video Alexander Stöck snakker norsk!

VIDEO: Alexander Stöckl om verdenscupavslutningen og Bardals seier.

Får skryt av konkurrentene

Østerrikeren Gregor Schlierenzauer måtte ta til takke med 2.-plass bak Bardal denne sesongen. Han virker likevel å være godt fornøyd, og er imponert over det Bardal har prestert.

– Det har vært et veldig spesielt år for oss begge. For meg var det en drøm å vinne hoppuka, og for Anders er det en drøm å vinne sammenlagt. Det var en bra kamp helt til slutten, så gratulerer masse til ham, sier Schlierenzauer.

Den unge østerrikeren, som har vunnet verdenscupen sammenlagt én gang før, roser Bardals personlige egenskaper.

– Han er en veldig god sportsmann og virker intelligent, sier Schlierenzauer.

Også sveitsiske Simon Ammann har lovord å komme med om den nybakte sammenlagtvinneren.

– Jeg er overrasket over at Bardal vant sammenlagt, men han har vist alle kvaliteter en vinner skal inneha. En imponerende prestasjon, sier Ammann.

Sveitseren har hatt en variabel sesong, men kom på 2.-plass i sesongens siste verdenscuprenn. Han har merket seg hvor sammenkjørte det norske laget har vært denne sesongen.

Les også: Norge på 2.-plass i laghopp

– Jeg merket at hele det norske laget var nervøse på Bardals vegne før dagens konkurranse, sier Ammann.

– Det norske laget er veldig sammenkjørt, og jeg har merket meg at lagkameratene har støttet Bardal og hans suksess, sier han.

Siste nytt

 • Brudd og lungeskade etter velt

  Syklisten Remco Evenepoel ble hastet til sykehus etter at han traff en betongkant og ble kastet utfor en skrent under sykkelrittet Il Lombardia.

  Lørdag kveld bekreftet Deceuninck-Quick-Step på egne nettsider at Evenepoel har fått påvist brudd i bekkenet og skader på den ene lungen. Det betyr at 20-åringen ikke blir å se på sykkelen på en god stund.

  Italy Cycling Tour of Lombardy
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Ventura med kjemperunde

  Kristoffer Ventura greide cuten med bare ett slags margin, men truer med å blande seg i tetstriden i helgens PGA-turnering takket være en kjemperunde lørdag.

  Med 63 slag (sju under par) klatret Ventura kraftig på listene. Hadde det ikke vært for to sene bogeyer ville han vært i topp ti.

  Nordmannen var på delt 64.-plass halvveis i Greensboro i North Carolina, og var ett slag fra å måtte reise hjem fredag. Lørdag slo han tilbake med åtte birdier på de 14 første hullene han spilte.

  Rocket Mortgage Classic - Round One
  Foto: Stacy Revere / AFP
 • Carlsen vant etter lynsjakk

  Magnus Carlsen måtte ut i lynsjakk for å sikre seieren og utligne til 1-1 i finaleserien mot Hikaru Nakamura i Grand Final på hans egen sjakktour.

  Det første av to lynsjakkpartier endte med remis etter at Nakamura ikke lenger kunne gjøre lovlige trekk. Etter en tabbe av Nakamura kunne Carlsen sikre seieren i andre parti.

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal