NRK Meny
Normal

Her konfronterer Stöckl juryen

VIKERSUND (NRK.no): Landslagstrener Alexander Stöckl var så oppgitt over den lave farten i første omgang at han følte han bare måtte si fra til juryen - foran hele pressekorpset.

Stöckl

Alexander Stöckl (t.v.) gikk rett bort til de to jurymedlemmene Gabriel Gros (i midten) og Walter Hofer (t.h.) etter rennet. Han ga tydelig uttrykk for at han ikke var fornøyd med den lave farten i første omgang.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Jeg ville høre deres mening, og jeg ville gi dem mine tanker om den første omgangen. Jeg følte vi kunne gitt publikum et bedre produkt, sier Stöckl til NRK.no.

Norges landslagstrener kunne ikke skjønne hvordan juryen lot hopperne kjøre fra avsats 14 i første omgang. Derfor konfronterte han teknisk delegert Gabriel Gros og renndirektør Walter Hofer midt i pressesonen.

39-åringen stod foran en økende skare med pressefolk og pratet med de to jurymedlemmene i flere minutter.

Samtalen var forholdsvis rolig, men det var liten tvil om at det var snakk om en kritisk innvending fra Stöckl. Begge de to jurymedlemmene forsvarte seg med engasjement.

– Jeg var ikke sint, jeg bare sa hva jeg mente. Men jeg er litt sint for at vi ikke greide å levere et bedre produkt, sier Stöckl til NRK.no.

Norges trener Alexander Stöckl diskuterte farten med juryledelsen i Vikersund lørdag. Stöckl mente i utgangspunktet at publikum og hopperne kunne fått lengre svev.

Se video: Alexander Stöckl konfronterer to jurymedlemmer etter lørdagens renn. Foto: Helge Tvedten.

Scheie: – En skandale

Han får støtte av Arne Scheie, som kalte farten i første omgang «en skandale». Bare syv utøvere hoppet lengre enn 210 meter i omgangen, noe som fikk både Scheie og den norske hoppsjefen til å kritisere juryen.

– Gutta gjør så godt de kan, men juryen gjør ikke jobben sin. Vi må bare tro at det et stykke dårlig håndverk og at noen får rettet opp i det, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.no.

I andre omgang ble farten satt opp med tre avsatser. Da kom det betydelig flere lange hopp, og Gregor Schlierenzauer strakk seg helt ned til 240 meter.

– Det ser ut som Gregor går fortsatt, så det der går helt fint. Det er ingen som har ødelagt seg fordi de har hoppet langt på ski, sier Clas Brede Bråthen tørt.

Alexander Stöckl

Alexander Stöckl snakket med de to jurymedlemmene i flere minutter.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Derfor satte de lav fart

Stöckl fikk følgende forklaring av juryen:

Den lave farten i første omgang skyldtes at det var så mange gode hoppere spredt utover hele startlista, fordi startlista ikke var representativ for hvem som egentlig var best. Dermed kunne juryen aldri sette opp farta, for det var aldri noen stor bolk av svake hoppere.

Dette var fordi hopperne ble rangert etter forrige sesongs ranking i skiflyging. Mange hoppere som ikke gjorde det så godt i fjor er i veldig god skiflygingsform i år, og hoppet tidlig i rennet.

Hofer forsvarte avgjørelsen

Renndirektør Walter Hofer gjentok den samme forklaringen overfor NRK.no etter rennet. Han er klar på at det ikke er forsvarlig å sette opp farten mer.

– I dag ble det hoppet 240 meter. Det er på grensen av av hva som er forsvarlig, sa Hofer til en gruppe norske journalister etter praten med Stöckl.

Han avdramatiserte konfrontasjonen.

– Alex og jeg prater sammen hver dag, så det er ikke noe spesielt, sier Hofer til NRK.no.

Stöckl skjønte forklaringen

Stöckl måtte si seg relativt fornøyd med forklaringen fra juryen.

– Etter å ha hørt forklaringen, skjønner jeg avgjørelsen. Jeg skjønner at det var vanskelig. Juryen hadde også bestemt seg på forhånd for ikke å endre farten i samme omgang.

Nå håper han bare det blir bedre fart i morgen.

– Hvis de gjør det samme i morgen, var ikke denne samtalen verdt noe som helst, men jeg tror de har lært. Dessuten tror jeg at det hjelper at vi får ny ranking i morgen, sier han.

Siste nytt

 • Lundby vil bevare pallrekken

  Maren Lundby har ni seirer og fire annenplasser i verdenscupen denne sesongen. Under avslutningen til helgen handler alt om å sørge for en sesong med resultater utelukkende på pallen. – Jeg vet ikke om mange skihoppere som har den rekka, sier Lundby.

  Maren Lundby
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK
 • Seriesølv til Kjelling og Drammen

  Etter 30-26-seier over Bækkelaget er seriesølvet sikret for Drammens håndballherrer. Nå er det klart at Arendal ikke kan ta igjen Kristian Kjellings menn i kampen om sølvet.

  Seriemester Elverum tok seier nummer 19 onsdag med 25-21 over Haslum.

  Kvartfinale håndball Elverum-Drammen.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Storhamar én seier unna finale

  Storhamar slo Frisk Asker 4–1 borte, og kan bli klar for NM-finale om de vinner fredagens kamp mot Frisk. Storhamar leder 3–1 i kamper.

  Josh Nicholls (2), Mikael Zettergren og Jacob Berglund scoret for Storhamar. Cato Cocozza scoret for Frisk Asker.

  NM Ishockey 1. Semifinale: Storhamar - Frisk Asker
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
V-cupfinale hopp: Skiflyging, kvalifisering
V-cup hopp: Skiflyging kvalifisering
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
OL-profiler: Tiril Eckhoff
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag