Hopp til innhold

Her konfronterer Stöckl juryen

VIKERSUND (NRK.no): Landslagstrener Alexander Stöckl var så oppgitt over den lave farten i første omgang at han følte han bare måtte si fra til juryen - foran hele pressekorpset.

Stöckl

Alexander Stöckl (t.v.) gikk rett bort til de to jurymedlemmene Gabriel Gros (i midten) og Walter Hofer (t.h.) etter rennet. Han ga tydelig uttrykk for at han ikke var fornøyd med den lave farten i første omgang.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Jeg ville høre deres mening, og jeg ville gi dem mine tanker om den første omgangen. Jeg følte vi kunne gitt publikum et bedre produkt, sier Stöckl til NRK.no.

Norges landslagstrener kunne ikke skjønne hvordan juryen lot hopperne kjøre fra avsats 14 i første omgang. Derfor konfronterte han teknisk delegert Gabriel Gros og renndirektør Walter Hofer midt i pressesonen.

39-åringen stod foran en økende skare med pressefolk og pratet med de to jurymedlemmene i flere minutter.

Samtalen var forholdsvis rolig, men det var liten tvil om at det var snakk om en kritisk innvending fra Stöckl. Begge de to jurymedlemmene forsvarte seg med engasjement.

– Jeg var ikke sint, jeg bare sa hva jeg mente. Men jeg er litt sint for at vi ikke greide å levere et bedre produkt, sier Stöckl til NRK.no.

Norges trener Alexander Stöckl diskuterte farten med juryledelsen i Vikersund lørdag. Stöckl mente i utgangspunktet at publikum og hopperne kunne fått lengre svev.

Se video: Alexander Stöckl konfronterer to jurymedlemmer etter lørdagens renn. Foto: Helge Tvedten.

Scheie: – En skandale

Han får støtte av Arne Scheie, som kalte farten i første omgang «en skandale». Bare syv utøvere hoppet lengre enn 210 meter i omgangen, noe som fikk både Scheie og den norske hoppsjefen til å kritisere juryen.

– Gutta gjør så godt de kan, men juryen gjør ikke jobben sin. Vi må bare tro at det et stykke dårlig håndverk og at noen får rettet opp i det, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.no.

I andre omgang ble farten satt opp med tre avsatser. Da kom det betydelig flere lange hopp, og Gregor Schlierenzauer strakk seg helt ned til 240 meter.

– Det ser ut som Gregor går fortsatt, så det der går helt fint. Det er ingen som har ødelagt seg fordi de har hoppet langt på ski, sier Clas Brede Bråthen tørt.

Alexander Stöckl

Alexander Stöckl snakket med de to jurymedlemmene i flere minutter.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Derfor satte de lav fart

Stöckl fikk følgende forklaring av juryen:

Den lave farten i første omgang skyldtes at det var så mange gode hoppere spredt utover hele startlista, fordi startlista ikke var representativ for hvem som egentlig var best. Dermed kunne juryen aldri sette opp farta, for det var aldri noen stor bolk av svake hoppere.

Dette var fordi hopperne ble rangert etter forrige sesongs ranking i skiflyging. Mange hoppere som ikke gjorde det så godt i fjor er i veldig god skiflygingsform i år, og hoppet tidlig i rennet.

Hofer forsvarte avgjørelsen

Renndirektør Walter Hofer gjentok den samme forklaringen overfor NRK.no etter rennet. Han er klar på at det ikke er forsvarlig å sette opp farten mer.

– I dag ble det hoppet 240 meter. Det er på grensen av av hva som er forsvarlig, sa Hofer til en gruppe norske journalister etter praten med Stöckl.

Han avdramatiserte konfrontasjonen.

– Alex og jeg prater sammen hver dag, så det er ikke noe spesielt, sier Hofer til NRK.no.

Stöckl skjønte forklaringen

Stöckl måtte si seg relativt fornøyd med forklaringen fra juryen.

– Etter å ha hørt forklaringen, skjønner jeg avgjørelsen. Jeg skjønner at det var vanskelig. Juryen hadde også bestemt seg på forhånd for ikke å endre farten i samme omgang.

Nå håper han bare det blir bedre fart i morgen.

– Hvis de gjør det samme i morgen, var ikke denne samtalen verdt noe som helst, men jeg tror de har lært. Dessuten tror jeg at det hjelper at vi får ny ranking i morgen, sier han.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal