Hopp til innhold

Forsonende fans da AIK vant «Tvillingderbyet»

Det var supporterfest utenfor banen og fotballfest på banen da Stockholmsderbyet mellom Djurgården og AIK endte 3-2 til gjestene AIK. Tusenvis av fans marsjerte til kampen da fansen sto samlet etter supporterbråket i årets Allsvenskan.

God stemning og fred og fordragelighet blant supporterne.
Reportasje fra SVT.

SVT lagde denne reportasjen før kveldens Tvillingderby i Stockholm.

I kveld ble et av Skandinavias heteste fotballderbyer spilt da «Tvillingderbyet» i Stockholm mellom Djurgården og AIK som begge er stiftet i 1891 gikk av stabelen.

– Vi kjempet best, og fortjente seieren, sa matchvinner Eero Markkanen til CMore etter kampen.

På forhånd var det knyttet spenning til om hvordan stemningen mellom supporterne skulle være, etter bråket som førte til at en Djurgårdensupporter døde i serieåpningen.

Supporterklubbene til begge klubbene gikk ut med et felles opprop der de oppfordret fansen til ikke å bråke, men skape Sveriges beste stemning.

I videovinduet over ser man hvordan opptakten til kveldens kamp var, med flere tusen AIK-fans i tog til Tele2 Arena med bengalske lys og supportersang.

Kampen ble også stoppet flere ganger og andreomgangen ble forsinket på grunn av røyk etter de bengalske lysene.

Saken fortsetter under bildet!

AIK - Djurgården

Starten av andre omgang i Stockholmderbyet mellom AIK og Djurgården IF mandag kveld, måtte utsettes pga at supportere tente bengalske lys. Det samme skjedde i derbyet i 2011

Foto: Persson, Fredrik / SCANPIX

Høie-tabbe ga AIK-overtak

Kampen var jevnspilt og som ventet ganske røff i første omgang. Begge lag hadde høy intensitet, men det var AIK som fikk uttelling først.

Høyreback Lorentzon er sist på ballen etter et hjørnespark og sender bortelaget opp i ledelsen. Bortefansen fyrte av et tjuetalls bengalske lys i feiringen og dommeren måtte holde igjen litt da luften tettet seg i Tele2 Arena.

54 minutter ut i kampen kommer mål nummer to for AIK da eneste nordmann i Stockholmsderbyet, Kenneth Høie, gjør en liten blunder. Skuddet fra 20 meter virker ufarlig, men Høie velger å bokse. Han bokser ballen rett på hodet til Nabil Bahoui som enkelt plasserer den i mål.

I 64. minutt kommer kampens perle. Eero Markkanen vender opp på 24 meter og skrur ballen helt oppe i motsatt hjørnet bak en sjanseløs Kenneth Høie.

Djurgården kom tilbake mot slutten av kampen da Erton Fejzullahu satte inn et straffespark etter at tidligere Tromsø-, Lyn- og Fredrikstad-målvakt Kenny Stamatopoulos feller Jawo. Deretter ble det 2-3 fem minutter på overtid da Haris Radetinac hælsparker ballen i mål fra en posisjon som minner mistenkelig om offside.

Saken oppdateres!

Sportsnyheter

Denne detaljen fikk keeperen til å rase: – Holdt på å svartne for meg

Det ble et vanvittig drama da Brann sendte Aalesund ut av cupen. Én spesifikk avgjørelse fikk Brann-keeper til å frese under straffekonken.

Siste nytt

 • Sosiale medier-oppsving for Inter Miami

  Lionel Messi har sørget for en solid oppsving i antall Instagram-følgere for sin nye klubb Inter Miami.

  Før Messi-overgangen ble annonsert onsdag kveld hadde David Beckhams klubb én million følgere. Knappe ti timer senere er antallet oppe i 4.3 millioner.

  Messi har 469 millioner på sin konto.

  Argentineren hadde en lignende effekt da han signerte for PSG for to år siden. Da fikk den franske hovedstadsklubben 5.6 millioner nye følgere i løpet hans første uke.

 • Fordel Denver Nuggets i NBA--finalen

  Ledet an av stjerneduoen Nikola Jokic (bildet) og Jamal Murray tok Denver Nuggets en dominerende seier mot Miami Heat i NBA-finalen. Nuggets vant til slutt 109–94.

  Dermed leder Denver finaleserien 2–1 i kamper. Finaleserien spilles best av sju kamper.

  Om Denver vinner, blir det deres første mesterskap noensinne. Miami har vunnet tre ganger, senest i 2013. (NTB)

  2023 NBA Finals - Game Three
  Foto: MIKE EHRMANN / AFP
 • West Ham tok sitt første trofé på 43 år

  West Ham sikret sin første tittel siden 1980 ved å senke Fiorentina 2-1 i finalen av serieligaen onsdag kveld.

  Europatriumfen er Londonklubbens første siden seieren i cupvinnercupen i 1964/65-sesongen.

  Avgjørelsen falt sent i Praha. Omtrent i det klokken tikket 90 minutter satte Jarrod Bowen inn matchvinnermålet etter en nydelig kontring.

  Onsdagens finale fikk en liten bismak da Fiorentina-kaptein Cristiano Biraghi fikk kastet en gjenstand i hodet etter om lag 33 minutter. TV-bildene vista at han fikk et blodig kutt. Man kunne også se at det lå en rekke ølglass på gressmatten der Biraghi hadde stått.

  I andre omgang ble vondt til verre for Biraghi da han handset innenfor 16-meteren. West Ham ble tildelt straffe, og den satte Saïd Benrahma kontant i mål.

  Ledelsen holdt de bare på i fem minutter. Giacomo Bonaventura dunket inn utligningen nede i venstre hjørnet, men det skulle ikke bli en italiensk tittel i Uefas tredjerangerte europacup.

  Før finalekampen i Praha kunne det tsjekkiske politiet melde om at en rekke Fiorentina-fans hadde angrepet en gjeng med West Ham-supportere.

  Tre West Ham-fans og en politimann ble skadet i hendelsen, mens 16 personer ble varetektsfengslet, opplyste politiet. (NTB)

  Czech Republic Soccer Conference League Final
  Foto: Petr David Josek / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste