NRK Meny
Normal

Forsonende fans da AIK vant «Tvillingderbyet»

Det var supporterfest utenfor banen og fotballfest på banen da Stockholmsderbyet mellom Djurgården og AIK endte 3-2 til gjestene AIK. Tusenvis av fans marsjerte til kampen da fansen sto samlet etter supporterbråket i årets Allsvenskan.

God stemning og fred og fordragelighet blant supporterne.
Reportasje fra SVT.

SVT lagde denne reportasjen før kveldens Tvillingderby i Stockholm.

I kveld ble et av Skandinavias heteste fotballderbyer spilt da «Tvillingderbyet» i Stockholm mellom Djurgården og AIK som begge er stiftet i 1891 gikk av stabelen.

– Vi kjempet best, og fortjente seieren, sa matchvinner Eero Markkanen til CMore etter kampen.

På forhånd var det knyttet spenning til om hvordan stemningen mellom supporterne skulle være, etter bråket som førte til at en Djurgårdensupporter døde i serieåpningen.

Supporterklubbene til begge klubbene gikk ut med et felles opprop der de oppfordret fansen til ikke å bråke, men skape Sveriges beste stemning.

I videovinduet over ser man hvordan opptakten til kveldens kamp var, med flere tusen AIK-fans i tog til Tele2 Arena med bengalske lys og supportersang.

Kampen ble også stoppet flere ganger og andreomgangen ble forsinket på grunn av røyk etter de bengalske lysene.

Saken fortsetter under bildet!

AIK - Djurgården

Starten av andre omgang i Stockholmderbyet mellom AIK og Djurgården IF mandag kveld, måtte utsettes pga at supportere tente bengalske lys. Det samme skjedde i derbyet i 2011

Foto: Persson, Fredrik / SCANPIX

Høie-tabbe ga AIK-overtak

Kampen var jevnspilt og som ventet ganske røff i første omgang. Begge lag hadde høy intensitet, men det var AIK som fikk uttelling først.

Høyreback Lorentzon er sist på ballen etter et hjørnespark og sender bortelaget opp i ledelsen. Bortefansen fyrte av et tjuetalls bengalske lys i feiringen og dommeren måtte holde igjen litt da luften tettet seg i Tele2 Arena.

54 minutter ut i kampen kommer mål nummer to for AIK da eneste nordmann i Stockholmsderbyet, Kenneth Høie, gjør en liten blunder. Skuddet fra 20 meter virker ufarlig, men Høie velger å bokse. Han bokser ballen rett på hodet til Nabil Bahoui som enkelt plasserer den i mål.

I 64. minutt kommer kampens perle. Eero Markkanen vender opp på 24 meter og skrur ballen helt oppe i motsatt hjørnet bak en sjanseløs Kenneth Høie.

Djurgården kom tilbake mot slutten av kampen da Erton Fejzullahu satte inn et straffespark etter at tidligere Tromsø-, Lyn- og Fredrikstad-målvakt Kenny Stamatopoulos feller Jawo. Deretter ble det 2-3 fem minutter på overtid da Haris Radetinac hælsparker ballen i mål fra en posisjon som minner mistenkelig om offside.

Saken oppdateres!

Siste nytt

 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo