Stoch snek seg foran Forfang: – Kan bare skylde meg selv

PLANICA/OSLO (NRK): Johann André Forfang var ekstremt nære å ta seieren i skiflyvning i Planica fredag, men verdenscupvinneren viste hvorfor han er best.

Johann Andrè Forfang gikk nesten til topps i Planica

KNALLHOPP: Andrehoppet til Forfang var av det solide slaget.

– Jeg skulle gjerne ha vunnet, men jeg kan bare skylde på meg selv etter en dårlig landing i første omgang. Men nivået er bra, så jeg må bare fortsette med det, sier Forfang til NRK.

Det skilte til slutt kun 3,7 poeng mellom Stoch og Forfang.

Stoch, som har vært suveren denne sesongen, tok dermed sin 30. verdenscupseier.

Forfang lå som nummer tre etter første omgang etter et vanvittig hopp på 242 meter, og fulgte opp i andre omgang med 234,5 meter, men da i dårligere forhold.

– Det er så nære. Johann hadde virkelig fortjent å ta seieren her, sier NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen.

Beste nasjon

Bursdagsbarnet Robert Johansson (28) lå kun et par poeng bak Stoch etter første omgang på en andreplass, men misset og hoppet kun 227,5 meter. Han endte til slutt på fjerdeplass.

Laginnsatsen til Norge var det derimot ingenting å si på med fire hoppere blant de åtte beste.

Anders Fannemel viste litt av sitt gamle jeg som skiflyger med sine 230,5 og 233 meter. Det holdt til femteplass til slutt.

Robert Johansson hoppa langt, men bomma på nedslaget i Planica

Se det vanvittige førstehoppet til Robert Johansson.

245 meter

Johansson lå kun 4,9 poeng bak polske Stoch etter første omgang. Begge hoppet utrolige 245 meter.

– Det er ikke så mye å hente inn, det. Jeg hadde masse energi, det er så utrolig gøy å hoppe i Planica. Det er litt løst i bunnen av bakken og jeg følte meg litt fram istedenfor å gå på «snørra», sa han etter første omgang.

– Utrolig gøy å hoppe bakken ned, men jeg greide ikke å sette nedslag da g-kreftene slo inn, sa Forfang.

Blant de norske var det kun Marius Lindvik som ikke greide å kvalifiserte seg til finaleomgangen.

Daniel-André Tande kvalifiserte seg ikke til rennet, men var prøvehopper.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».